Bugün öğleden sonra 3 saat kadar boş vaktim vardı. Eşime dedim ki tarabya tarafına gidip istavrit avlayalım. Eşime de bir takım yaptım. Sanırım şanslıyım çünkü benimle balık avına çıkmayı çok seven bir eşim var... Tarabyaya gidince istavrit namına hiç bir şey göremedik maalesef. 1 saat kadar bekledikten sonra uzaklarda birinin bir zargana yakaladığı gözüme çarptı. Acaba dedim önceden aldığım zargana ipeğini denesem iş yapar mı? Hemen takımı değiştirip ipeği taktım. Birkaç atışta hiçbir hareket olmadı. Sonra daha hızlı çekmeye başladım ve zarganalar gelmeye başladı. Kalan zaman içinde biraz zargana almayı başardım. İstanbul'da ilk defa zargana tutmanın mutluluğunu da yaşamış oldum.. Bu da eve gelince çektiğim fotoğraf:
Teşekkürler arkadaşlar. Bu arada bazı arkadaşlar lüfer için iyi yem olacağından bahsetmiş. hiç lüfer tutmadığımdan nasıl yem yapılır bilmiyorum. Aydınlatırsanız belki de şansımı denerim...
Yavuz abi zargana bu aralar epey bol ama yakaladığım zarganaları bende senin gibi düşünerek fleto kesip yolladım ama istavrite olan ilgi zarganaya yoktu.. Şaşırdım bende açıkcası. Tebrikler bu arada
Kılçıklarda bol fosfor var, çoluk çocuk yesin zeki olsun daha ne olsun. Forever Zargana diyorum ve yarın sabah 05.30 da soluğu Kavaklı Sahilde alıyorum...
Mükemmel en sevdiğim balıklardandır ,fosfor açısından en zengin balıktır ve avlanmasıda çok zevklidir eline sağlık üstad )