Tarih öncesindeki canlıların günümüzde yaşadığını ve balık avlamaya gittiğinizi hiç düşündünüz mü? Belki de levrek yerine oltamıza aşağıdaki balık takılacaktı . Bilimsel adı sanırım Xiphactinus Audax . Gerçekten süper rapor olurdu :laughing: .
Tarih öncesinde olsaydık, muhtemelen bu balıklar bizi avlardı. Çok ilginç ve güzel fotoğraflar. Paylaştığınız için sağolun.
Xiphactinus Audax dogrudur bilimsel adı bu ama şuanda bu balıkların sadece en sondaki altı harfi kaldı yani saudax (bazi yörelerde sudak derler levrege) )
O dönemin balıkları çok kılçıklıymış Bir de not ekleyeyim, tarih öncesi diye bir tanımlama yanlıştır. Olsa olsa dip tarih diyebiliriz.
Muhtemelen şu an tebliğle yasaklanmış burda anlatması sakıncalı bazı yöntemlerle. O zamanlar shimano kurulmamıştı
Şahsen ben suda böyle balıklar olduğunu bilsem yaklaşamazdım suya Resimler çok güzel, teşekkürler paylaşım için...
Hadi avladık diyelim,internet yok forum yok raporunu paylaşamadıktan sonra ne zevki var,boşverin deymez
sirküleri aşmışsın kocaayak "adam başı 500 kiloyu geçmişsin sirkülere aykırı" diyen biri o zaman da olurdu mutlaka. (sirkülerin tarihi de o kadar eski olacak tabi )
Konu başlığı ile mesajım biraz farklı olmuş . Mesajda zaten ''bu canlılar günümüzde olsaydı'' dedim .
hep dikkatimi çekmiştir sizde dikkat edin hak vereceksiniz. bu bulunan fosiller iskeletler balıktır dinazordur kuş iskeletidir falan. bunların reprodactionları hep bi sinirli bi çatık kaşlı yapılır. niyedir bilinmez. 2 milyar sene sonra bir yunus fosilini çatık kaşlı ve sevimsiz canlandırırlarsa şaşırmamak lazım
Eee o zamanlar hayat zor denizler canavardan geçilmiyor emeklilik desen keza aynı ben olsam bende çatık kaşlı olurdum.
Böyle dişleri olan bir balığın sevimli olması biraz zor sanki . Yine xiphactinus . Şimdi de dunkleosteus . Büyüklüğü anlaşılıyor sanırım . İnsanın kafasını fındık gibi kırar bu . Böyle bir şeymiş Basilosaurus, belki de yunusların atasıdır . Köpekbalığının atası Megalodon Günümüzdeki köpekbalığı ile megalodon arasındaki diş farkı .
Ortam kötüymüş .. sevgili Roy her taraf düşman kaynıyor nereye baksan canavar.. mecburen sinirler gergin kaşlar çatık .. zaten nasanın sitesinde var gelecekte yer kabugu pangeaya dönecek.. az kaldı Nuh 2 yi hazırlamak lazım.. yanlız bir sorun var bizimkiler yaparsa kesin adını Öz Nuh koyar
Abim nuh 2de dikkat edelim lüferde boy 27cm alti olmasin mazallah tufandan kurtulan bi tirivirici avlarsa üreyemeden nesli kurur