tarihhhhh.....

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında enginsal tarafından paylaşıldı.

1. enginsal

enginsal engin

Favori Kamış:
    Klasik 3'lü dip oltası.
    En İyi Avı:
    7 kiloluk laos
    Arkadaşlar herkeze merhabalar...
    Bu fotoğrafı ben çok beyendim ve sizlerle paylaşmak istedim...
    (Ozamanlardamı yaşasaydık acaba :) )

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Bu resmin bir hikayesi var. Sanırım 1930 yıllarında boğazın donmasıyla birlikte oluşan sıcak-soğuk ters akıntı ile Toriklerin şoka girerek kıyılara vurması sonucu herkes ellrindeki kepçe,çengel v.b. malzemeler , hatta elleri ile kovaları doldurmuşlar. Sirküler falan hak getire ozamanlar. Rahmetli dedem de o sırada boğazda bayağı bir Torik aldığını söyler dururdu yıllarca. Nur içinde yatsın. Sürekli bu anısını anlattırırdım dedeme. Hatta birkeresinde boğazı karşıdan karşıya buz üzerinde yürüyerek geçtiklerini bile anlatmıştı.

3. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Rivayete göre tuna nehrinden kopan buzlar Soğuk havanın etkisiylede boğazı kapatmış.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Arkadaşlar bu fotoğraf daha önce sitemizde “böyle balık tutmak imkansız” başlığı ile yayımlanmıştı. ;)

Fotoğrafın kırgın zamanına ait olduğu ve bu zamanın safhaları, nasıl oluştuğu, nelere sebep olduğu ve ayrıca eski İstanbul’da kullanılan kepçelerin tarihi serüvenini değerli üstad Hüseyin Alp Arslan’ın o nefis kaleminden tekrar okuyabilirsiniz. :rolleyes:

5. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Selamlar ;

Bu fotoğrafta görülenin çok ama çok benzerini ben kendi dayılarımın ağzından dinledim.Akıntıburnu'nda ( Arnavutköy'lü olanlar bilir ) bir kış günü palamutların kulağına kar suyu kaçması sonucu kasalarca palamut toplamışlar su yüzünden.Zannederim burada da aynı durum söz konusu.

Saygılarımla.

6. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    balli kardeş lütfen linki verebilirmisin merak ettim aradım bulamadım.

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

İstanbul'da yaşanan bu ve benzeri olayları büyüklerimizden hep dinlemişizdir. Sebepleri konusunda farklı rivayetler var ama ben kendi yaşadığım ve her sene olmasada bazı seneler tekrar eden ve bizim o taraflarda deniz soğuğu olarak anılan olaya benzetiyorum bu olayı ve bildiğim kadarı ile denizdeki farklı akıntı ve derinliklerinde oluşan ani ısı değişiklikleri, soğuma ile balıkların bir şekilde vurgun yemesi yada şoka girmesi gibi bir olay (elbette bu konuda akademik bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımız ve büyüklerimiz bizi bilimsel olarak aydınlatacaklardır mutlaka) ve bu zamanlarda kepçe ve ellerimizle bölgede yaşayan bir çok balığı kıyıdan topladığımız olmuştur balıkların çoğu yaşıyor ama hiç tepki veremeyecek kadar sersemlemiş durumda oluyor.Ayrıca bu gibi zamanlarda su dayanılamayacak kadar soğuk oluyor. :)

Son düzenleme: 27 Kasım 2008
  8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Sevgili Serkan “eklenti ekleme yetkim” aktif olmadığından link veremeyeceğim ancak, adres tarifi yaparsam konuyu bulabileceğini sanıyorum.

Balık avı/Forum/Güncel/Genel Konular içerisinde 4. sayfada 10. konu. Konu başlığı “Böyle balık tutmak imkansız” şeklinde.

Selamlar… :)

9. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Paylaşım için teşekkürler kardeşim. Şimdi tek tük balık tuttuğumuz yerlerde bizim çocuklarımız ne yapacaklar acaba merak ediyorum. :rolleyes:

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yanılmıyorsam 1954-55 yıllarından bir "kırgın" fotoğrafı. aslında bir deniz felaketi, balıklar için üzücü bir durumdur. 0 dereceye yakın olan üst akıntının bir şekilde 14 derecede sabit olan kanal suyuna geçiş yapmasıyla ara zonda bulunan ve altına yemlik sürü balığını alıp yatmış olan torikleri kırmasıyla oluşan bir manzara.

ali pasiner'in "iki boğazın suları" adlı anı kitabında okumuş olmalıyım...