Tarihte bir ilk! Ahşap jig yaptım :) / El yapımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Selam dostlar
    Jigging tekniği ile uğraşan balıkçı dostlara hediyem olsun. Hep merak etmişimdir; hiç jigging denemem olmadı ama metalden yapılan jig sahteler ahşaptan da yapılmaz mı diye? Ben de oturup bir tane yapmayı denedim. Aksiyonunu hiç sormayın bilmiyorum :) Sadece 17 cm ve tam 50 gr. ağırlığında ve hızlı bir şekilde suya batıyor. Ahşaptan oyarak jig yapmanın en büyük zorluğu istenilen ağırlığı dengeyi bozmadan verebilmek. Şimdilik 50 gr.da kaldım, işe yararsa boyuta göre istenilen ağırlık yapılabilir. Çok uzatmadan kısaca yapım aşamalarına geçiyorum.

Kullanılan Malzemeler :
    1.8 cm kalınlığında Çam levha
    1,2 mm çapında krom çelik tel
    5 dk epoksi karışım
    Şeffaf ahşap tutkalı
    Çift taraflı yapışkan bant
    Akrilik boyalar
    Hologram folyolar
    Alüminyum folyo
    Delikli tül

Tahtayı oyarak istediğim şekli verdikten sonra çelik ve kurşun bilyelerin yuvalarını Dremel ile oyuyorum. Aynı şekilde çelik teli yerleştireceğim kanalı açıyorum. Çelik telin uçlarını tekrardan ahşapın içine saplanacak şekilde kıvırıyorum. Bilyeleri ve çelik teli yerleştirip mika ile kapatıyorum. Böylece bilyeler serbestçe ses yapabiliyor.

Alüminyum folyo ile kaplayıp pul imitasyonu için tülü yapıştırıyorum.

Renklendirdiğim epoksi ile boyayıp gözlerini takıyorum. 3 kat daha epoksi sürerek sonlandırıyorum.

2. LapinCash

LapinCash

Abi sana ne denilebilir ki ?

3. simendifer

simendifer Sennur

Bu konularda pek bilgim olmadığından, işe yararlığı konusunda yorum yapamayacağım ama bu konu üzerinde düşünmeniz ve böyle bir sahte yapmanız dahi çok güzel, sizi tebrik ederim. Böyle şeylerle oturup uğraşanlara gıpta ediyorum gerçekten. Umarım işe yarar ve sizden daha geliştirilmiş el yapımı sahteler de görebiliriz. Elinize sağlık ve emeğiniz için teşekkürler, kolaylıklar dilerim.

4. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

eline sağlık çok güzel olmuş. Umarım işe yarar.

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

jig konusunda ve troling konusunda bilgi noksanlığımdan dolayı şöyle güzel böyle güzel şöyle yapsaydın felan diyemiyecem ama gerçekten abi ellerine sağlık çok emek harcayıp uğraşıyosun umrım sonuçlarını alırsın

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Sen diyeceğini diyorsun zaten Emre, bir şey demesen de ben anlıyorum. Sevgiyle kal.

Teşekkürler Sennur hanım kattığınız güzel yorumlar için. Evet kafamda çok daha güzel modeller var sıraya koyduğum, ancak evde çocuklara ayırdığım zamandan arta kalanla ilerleme yavaş oluyor biraz. :) Esen kalın.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Emrah kardeş. Ben de çok merak ediyorum sonucu, çünkü bilmediğim bir stilde ilk çalışmam oldu.

Teşekkürler Ali kardeş. Ben de senin gibiyim jig konusunda. Yapmışken bir tane de jig olsun dedim. Deneyip sonuçlarını hep beraber görürüz inşallah. Sevgiyle kal.

8. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Ahhhh benim de vaktim olsaaa...

Şennnur a hak vermemek elde değil. Benim de vaktim olsa bende uğraşmak isterim. Dernek işleri ile uğraşmaktan kendime bile zamanı bulamıyorum bazen. buda geçerrrrrr)))))) . Çalışmalarınızda başarılar dilerim

9. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Özcan Bey herzamanki gibi çok güzel olmuş. Emeklerinize sağlık... Şekil olarak çok başarılı. Ancak yapmış olduğunuz sahte batar mı? Ya da batıyor mu? Çünkü biliyorsunuz jig yönteminde sahteyi dibe gönderip sonra çeşitli aksiyonlar vererek yukarı doğru çekiyorsunuz....

10. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum ben samimi olarak yorum yapmak istiyoruım.jig bence metal olmalı bunun bir çok sebebi var.Olabildiğince zemine çabuk inmesi ve sonrasında yukarı hızlı çekimlerde ki aksiyon ve tekrar belli bir mesafeden dibe bırakılması bu hareketlerinde olabildiğince hızlı olması gerekiyor.
    Yapmış olduğun tahta jig görünüm olarak gayet iyi bence demir veya çelikten yapmasanda mutlaka pirinç malzeme ile denemeni tavsiye ederim.İşlemesi çeliğe göre daha kolay olacaktır.Elin gavuru bunu icat etmiş ve uzun yıllar denemiş son noktada metal olmasıdır.
    Çalışmalarında başarılar diliyorum. Jig konusuda son zamanlarda oldukça revaçta ben beş yıldır takip ediyorum. Beş yıl önce amerikadan aldım takım halinde çeşitli renk ve boylarda tabi iğneleride uygun olacak.
    Sonrasında jig kamış ve jig makine, makineyede jig'e uygum braid, anlıyacağın yandıkki ne yandık.

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler Mustafa bey. Siz de güzel işler yapıyorsunuz dernek vasıtasıyla. Sizlere de kolay gelsin. Selamlar.

Teşekkür ederim Ümit bey.Evet sahte 50 gr ağırlığında ve suya düşer düşmez hızlı bir şekilde batmaya başlıyor. Hiç jig denemem olmadığı için aksiyonunu ancak denemesi içingönderdiğim bir dostumdan cevap geldiğinde sizlerle paylaşacağım. Selamlar.

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Sevgili arkadaşım dediklerinde çok haklısan da evde metal işlemek öyle zor ki. Metali şekil vermek için döveceksin, deleceksin falan, yanarım ben o zaman, apartmandan atarlar. Dremel.i dahi belli bir saatten sonra çalıştırmaya çekiniyorum ses gitmesin diye. Ama mutlaka bir sefer de olsa dediğin gibi metalden denemek istiyorum. Ancak yazlığa gittimizde yaza doğru inşallah. Şimdilik ahşap ile çalışmalarıma devam. Haa bir de tekneyi unutmuşsun :) Asıl o zaman yandın ! :D Rastgelsin dostum.

13. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Dikey jig uygulamalarında doğrudur süratle dibe inip yalpalar halinde aynı hızla yukarı çekmek verimi arttırır lakin silikon ile jig uygulamalarında zokalı takım olduğundan dibe inmesi yalpalar halinde oldukça yavaş olur sahte ise dikey jig için özellikle kurşundan imali her zaman avantaj sağlar kütlesel ağırlık olarak ani dalışı gerçekleştirir diğer metaller ile yapılanlar ise yalpadan dolayı aynı performansı vermez.El emeği göz nuru ile yaptığınız bu güzel sahteler için tebrikler.Bence iş yapıp yapmaması o kadar önemli değil verilmiş emek daha önemli.Başarılı çalışmalar.Rasgele.

14. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Özcan Bey elinize kolunuza sağlık.Çok başarılı görünüyor.Umarım arkadaşınız en kısa zamanda sonuçları iletir.Merak ediyorum ben de ahşap jig neticesini.

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Turgay bey güzel yorumunuz ve detaylı açıklamanız için . Kurşun ile çalışmak zevklidir, zamanında matbaacılık yaptığımız senelerden bilirim. Kurşunuu deneyeceğim bir ara inşallah. Sağlıcakla kalın.

Teşekkür ederim Ufuk bey. Ağırlık olarak hafif kalmazsa başarılı olacak gibi geldi bana da. İnşallah güzel haberlerini hepberaber alırız. Selamlar.