Merhaba arkadaşlar. Ocak ayı itibariyle Tarsus ilçe Tarım Müdürlüğüne Veteriner hekim olarak atandım.Kısmet olursa, şu an yedek subay olarak askerlik vazifemi yürüttüğüm İstanbul'dan, Nisan başında Tarsus'a gidip memurluk vazifeme başlayacağım. Daha önce Ankara'da ikamet ediyordum. Tatlı suda özellikle sazan ve tatlı su kefali avlamayı çok seviyorum fakat denizde avlanmak beni pek cezbetmiyor açıkçası. Forumda Tarsus'tan kimse var mı? Tatlı su avcılığı olarak olanakları nasıldır? Google earth'den Berdan Barajı ve ırmağını gördüm. Tabii ki balık durumunu bilmiyorum. En fazla keyif aldığım avlanma şekli, bakir küçük derelerde tatlı su kefali kovalamaktır. Tarsus'tada keyifli avlar yapmak ümidiyle...
Hayırlı uğurlu olsun bir Tarsuslu olarak ilk ben hayırlayım bolca tatlı su ve istediğinde 45 dakika mesafede tuzlu su av alanları mevcut şimdiden söyleyim hazırlıklı gel
Tatlı suya dair bütün hazırlıklarım tam. Sazan malzemelerimi spin takımlarım, sahtelerim. çadırım,uyku tulumum kamp malzemelerim... umarım gelince görüşürüz.
selam-şimdiden-rasgelsin Yusuf-selam 45-dk.da-bir-yana,-çarşı-içinde,-tarsusa-girişte-kanalda-levrek-yakalıyorlar
Ataman hayırlı uğurlu olsun Tarık kardeşim,Tarsusluyum.bende Osmaniyede görev yapıyorum,ve fırsat buldukça soluğu dörtyol civarında alıyorum.Tarsus memurluğun içinde balık avın içinde iyidir,evet baraj gölü ve berdan ırmağı var. Gölde canlı yemle sudak yakalarsın,sazanda boldur.Ama illede kefal diyorsan onun için de ova köylerinin içinde bir sürü kanal ve kanalet ler mevcut.Biraz daha ileri gidersen arkadaşlarında dediği gibi deniz de mevcut. tanıdıkça avlaklarıda öğrenirsin. tekrar hayırlı olsun
tabiki hocam ekibimiz hazır ben adanada ikamet etmekteyim tarsusa 25 dakika uzaklıkta evimiz sohbeti bol avlar dilegiyle
geçen hafta tarsustaydım abim banada bahsettiler bi kaç yer var adana ırmagı falan da diyorlar ordan da çıkıyormuş köy yolundan gitmek gerek adadan arkadaşlar olarak bir grup mu kursak ne yapsak
Hayırlı olsun. Ben de Tarsusluyum. Tarsus'ta hem tatlı su hem de deniz avı için güzel avlaklar vardır. Alabalık avlanacak bakir yerlerde var elbette. Ama 45-50 km kadar yol almak lazım.
Bende aslen Tarsusluyum fakat Ankara'da doğu büyüdüm. Açıkçası hiç bilmiyorum Tarsus'u. Zaten Ankara'da her av için 80-90 km yol gidiyorduk Levent abi. Alabalık için 45-50 km'yi uçarak giderim ben
Alabalık avına ilk defa bu yaz tatilinde gittim. Her gittiğimde de yakaladım. Mepsle alabalık yakalamak keyifli; ama silikon ve tüyle levrek avlamak daha da keyifli. Sana tavsiyem takımları şimdiden hazırlaman. Tarsus ve çevresinde istediğin her malzemeyi bulamıyorsun.
mersin de oturuyorum ama işim gereği tarsus da çok bulunuyorum tarsus'da avlak yeri neresi var tavsiye edeceğiniz