Müstakbel kayınpederimle aksam üzeri boğsak adası açıklarında çıktığımız sırttan palmut avında tuttuklarımız.1 adette zargana kısmetimize düştü. askerlik öncesi güzel bir av oldu daha iyisi sizlere arkadaşlar
Şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum...Zargana çok küçükmüş..Palamutlarda limit altı değildir umarım...Rastgele...
süleyman bey, eklediğiniz resim gerçekten herkesin çok işine yarıyacak, ayrıca arkadaşın elinde tuttuğu balıkların biri zargana diğeride palamut olması lazım, kovadaki palamutların limit sınırında olduğunu söyleyebilirim çünkü o kovadan bende de var, sarı ızgara şeklindeki kova içi yaklaşık 30cm genişliğinde olması lazım.
Oncelikle hayirli tezkereler. Goruntuler cok net olmasa da bu baliklarin, yazili orkinos yavrusu oldugunu dusunuyorum palamut degil. Onerim bunlarin tutulmamasi; sebebine gelince de orkinoslarin balon baliklarinin bas belasi oldugunu duymustum. Ayrica ve daha onemlisi bunlarin 100kg in ustune ciktigini dusunursek surdurulebilir avcilik icin en az bir defa yumurtlamasina musaade etmemiz gerekiyor.
İlk resimde gördüğüm balıktaki bazı lekeler bana bu balığın palamut değil de tombik olduğunu düşündürdü.
Görünen o ki, bilerek yapılmış bir hata yok. O yüzden arkadaşımıza yüklenmeye de gerek yok. Bu hatanın da iyi bir yanı var. Arkadaşımız bundan sonraki avlarında 1 metreye kadar büyüyebilen balıklar için bu boyların yavru olduğunun farkına varmıştır. Dolayısı ile aynı hatayı bilerek tekrarlayacağını hiç sanmıyorum. Sağlıcakla...
arkadaşlar mümkün olduğunca sınırlamalara uymaya çalışıyorum.Mümkün olduğunca derken zaten avlarımın çoğu kısa süreli 1-2 saatlik avlar.Fazla av yapmıyorum.sadece zevk için ve yeteri kadar av mantığıyla, küçük olmaması şartıyla avlanıyorum.herkese hassasiyetleri için ayrı ayrı teşekkürler.
tombik onlar daha yavru balık, palamut daha değişik, görüntüsü füze gibi oluyor bilgilendirme olsun diye aşağıdaki linki koyuyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37528 theaprantice arkadaşımızın iyi niyeti anlaşılıyor, kimse kızamaz. Zira herkes anlayamaz tombik ile palamut arasındaki farkı. zamanında bununla ilgili biraz araştırma yapmıştım, mersinde palamut varmı, şimdi diye linkini vermiyeceğim karışıklığa yol açmasındiye. yalnız şuna da karşıyım zevk için av yapılmamalı, sonuçta bir canlının canını katlediyoruz. avcılık bambaşka bir olay ve bence lisans gerektirir.. tuttuğumuz balığı telef olmadan yemeliyiz diye düşünüyorum iri Orkinos için aynı yerde aralıktan hazirana kadar deneme yapabilirsiniz. Daha ilerde daha güzel balıklar olamıs dileğiyle.
Palamut ile yazılı orkinosu en kolay sırt çizgilerinden anlarsınız. Yazılının sırtındaki çizgiler eğri büğrü olur, palamutunki düz ilerler. Bundan sonraki avlarda bunu bilerek avlanırsanız yavru balık tutmamış olursunuz. Saygılar, sevgiler... not: bir de palamut ilk yakalandığında daha yeşilimsi olur, ölünce laciverte döner.
Bende hayırlı tezkelerler diliyorum öncelikle. Farkında olmadan yapılmış olan bir limit altı bir av olmuş diye düşünüyorum. İleriki zamanlarda da balık avlayabilmemizve bu balıkları bizden sonraki nesillerinde görebilmesi açısından sonraki avlarda arkadaşımızında bu konuyu görüp farkına varanlarında daha dikkatli olacağı düşünüyor ve umuyorum.:thumb: