Ankara'dan oğlumla döndük.Yolda hep balık avından bahsettik.Yol yorgunluğun dan olsa gerek,sabah geç kalktık.Poyraz esiyordu,şansımızı denemek istedim ve oğlum , kayın biraderle sekanın kısa mendiregine gittik.Zaman zaman levrek yapan bir yerdi.Birkaç atış yaptım ,takip yoktu.Sonra birden oğlum seslendi ,yakalamıştı.Ama balık belgesellerde ki gibi zaman zaman suyun yüzeyine zıplıyor,kuyruğunun üzerinde adeta yürüyordu.Zargana desek değil,baraküda degil şaşırmıştık.Kıyıya aldık.Hiç görmediğim bir balık.Alt çene uzun üst çene daha kısa kılıç balığı gibi bir şey,kuyruk güneşte ışıgın kırılımı ile sarı laciverte dönüşüyor.20-25cm boyun da pullu bir balık.Kayın birader Sinop'ta sürekli balı tutan biri oda tanıyamadı.Ebat olarak büyük bulmadığımız için cep telefonu ile fotoğraflayıp saldık.3-4 atıştan sonra oğlum bir adet daha aynı balıktan yakaladı onu da saldık.Tanıdığım bir balıkçıya sordum,yörede ki ismi MIDIKLI imiş.Bol kılçıklı ve lezzetsiz olduğunu söyledi.Eve geldik.İki üç gün aynı denemeleri yaptık,canlı denedik levrek yok. Cumartesi günü oğlum dönmeye kara verdi.Saat on da yola çıkacak.Sabah saat altı da oğluma hadi dedim, gelmedi.Tek başıma sahile indim,baktım atanan iki kişi var .Eğlenmedim ,başka yere gitim.İkinci atışta yapıştı.Heyecanlanmıştım, hemen kıyıya aldım.Tekrar attım ,yine yapıştı ama zorluyordu sakin kalmaya çalışarak kıyıya almayı başardım.İki adat birden yapışmıştı.Sonraki atışlarda ikitane daha yapıştı ufak oldukları için saldım.Sonra ikikez yapıştı heyecandan boşluk oluşturdum sanırım yemi bıraktı alamadım.Eve geldim.İşte oğluma pas vermeyenler.
Gercekten cok güzel av tebrikler.Her zaman beklenmedik anda ve yerde gelen avin keyfi bir baskadir. Oglunuz iyice pisman olmustur.. Bir de o baliklari cam tabakta balkonun kenarinda nasil o sekilde dengede tutabildiniz?
heralde olunuz artık büyük sözü dinlemeyi örenmiştir balık bu nekadar tecrübeniz olsada yanında mutlaka bolca sabır ve hic bitmeyen azim olmalı
İşte levrek avı böyle birşey. Doğru zamanda doğru yerde olmayı başarabilmek. Yoksa 100TL lil sahte 1000 TL lik makine olsa iş yapmıyor. Tebrikler. Darısı başıma
Levrek avı hangi ayda daha iyidir,bilmiyorum.Fakat inatçı bir avcıyım.Her sabah güneş doğmadan sahildeyim.Yakalasam da yalalamsam da;pes etmek yok.Ayrıca Sayın Vedat Abayoğlu'nun levrek avı konusundaki bütün yazılarını okudum.Kıyıdan levrek avı ile ilgili tüm yazıları okudum desem yeri.
ahhhhh be hocam kaçırdınız lüfer şansını biz mıdıklı tutabilmek için ne numaralar yapıyoruz bi bilseniz o bölgede eger varsa lüfer takımınız vakit kaybetmeden canlı olarak mıdıklıyı oltaya takıp salacaksınız denize en kötü ihtimalle 750 grlık bir lüfer alırdınız ....
Uyarınız için teşekkür ederim.Nasılbir takım,nasıl takılır konuyu biraz açarsanız sevinirim.Bir kaç takım var ama hangisini kullanmalıyım.Bilgi edinmiş olurum.
Şu levrekler insanı yoldan çıkarır vallahi hepside çakı gibi maaşallah.Bu gidişle bölgemizde nadir görülsede bende levrek avına niyetleneceğim gibi duruyor