Taşucu raporu 2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Her sabah olduğu gibi saat altı da sahilde idim.At-çek yaptığım yerde başka biri atmış ve gidiyordu.Takımı çıkarıp at çeke başladım.Yarım saatlik denemeden sonra yer degiştirdim.Yeni yer de de en ufak bir takip alamadım.Tekrar yer değiştirdim.Bu arada saat yedi onbeş olmuştu.Takımı üçüncü atışımda yapıştığını hissettim.Güçlü bir şekilde asılıyordu.Üç dakikalık bir çabadan sonra kıyıya aldım.Yörede ismi tıral olarak anılan bir balıktı.Balığı çantama koyup at çeke devam.Peşinden bir çıplak veya bazı yerlerde çatal kuyruk denen irice bir balık.Derken bir baktım yedi tane olmuş.Bu arada takımı kopartanlar ve kaçırdıklarım da cabası.Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.Saat 10.30 olmuştu.Avlanmayı bırakıp eve döndüm.İşte eve dönerken yanımda getirdiklerim.

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Görmez amca tebrikler güzel av olmuş:)

3. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Teşekkür ederim.

4. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Takım; cam(mika) içine su dolan tilerinden top,ragloğu 5.5cm kırem renk,sütbeyazı çapari tüy(çinekop ve palamutta kullanılan) 4 adet.Beş köstakli bir takım.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel balıklar.

Toplamda 5 kg var mı?:rolleyes:
    .

6. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler güzel balıklar.

7. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Tebrikler süper av olmuş taşucunun hangi bölgesinde tuttuğunuzu ve yemin ne olduğunu bizlerle paylaşırmısınız_?

8. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Güzel bir av olmuş tebrikler,
    Sol baştaki balık akya sanki. Yanılmıyorsam tabi :). Tebrik ederim. :)

9. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Tadımlık değil doyumluk olmuş süperler.Ellerinize sağlık.

10. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Güzel av tebrikler. Avlarınız Daim olsun.

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Rapor için teşekkürler ama bunların hepsi tral değil ki.. hatta tralda değil, bu bildiğimiz sarıkuyruk, kuzu??

Acaba yanılıyormuyum tam emin olamadım ama akyaların yanındakiler bu namık abinin avladığı sarı kuyruklardan değil mi? insan boyunda olan :S

Bebek kadar akyalar var bu raporda, yapmayın, etmeyin.. a.görmez abicim, bu balık insan boyuna erişiyor..

Tebliğe göre 30cm denmiş ama balıklardan 2 tanesi 5 er cm küçük, sınırında altında yani.

Sarıkuyruk kuzular ise hepsi limitin altında.

Son düzenleme: 14 Ağustos 2009
  12. simendifer

simendifer Sennur

Öncelikle avınız için tebrik ve paylaşımınız için de teşekkür ederiz. :)

Bir hatırlatma yapmak durumundayız;

Seriola Dumurili (sarıkuyruk) için tebliğde belirtilmiş herhangi bir limit olmadığından, ne yazık ki kg. hesabına giriyor. Rapordaki 4 balık sarıkuyruk. Diğer balıklar ise Lichia amia (akya)... Akyalardan 2 tanesi limit altında.

2/2 tebliğ şöyle der;

Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

Bu maddeye bakacak olursak, yapmış olduğunuz bu av tebliğe uygun bir av değildir. 2/2 nolu tebliği incelemek için lütfen bu linki tıklayınız.

Daha sonraki avlarınızda bu konuda hassasiyet gösterirseniz bizi sevindirirsiniz. Tebliğe uygun olacağını düşündüğümüz avlarınızı şimdiden tebrik eder, keyifli paylaşımlar dileriz.

Konu, yapılmış olan bilgilendirmenin arka sayfalarda kalmaması, konuyu okuyan üye ve ziyaretçiler tarafından görülebilmesi için, kilitlenmiştir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.