Tatil Bitti Mercanlar, Levrekler, Çupralar, Karagözler vs.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Değerli arkadaşlar,

Yılın stresini atmak için iple çektiğim eylül ayı gelmiş çatmıştı. Hazırlıkları yaparken ne ayakkabı ne tişört ne şort derdim olmuştu. Çünkü tatil demek benim için balık demekti. Botu, motoru, takımları, kamışları bir güzel hazır etmiş bakımlarını 1 hafta öncesinden tamamlamıştım. Artık herşey tamamdı. Ve start verildiğinde 1200 km'lik yol banamısın dememişti. Bu yıl yerel forumumuzdan bir abimize de siteden yazlık kiralayıp tatili aynı tarihlere getirmiştik. Kurtuluş Abi ile zaten av planları yapılıyorduk fakat çok da istenilen düzeyde avlar yapamamıştık. Bu kez ikimiz için de bir tür alıştırma olmuştu. Hedef avlaklarımız -açık deniz- hava koşullarından dolayı pek fırsat vermemişti. Yine de Akbük koyu ve kıyıkışlacıkda kaçamaklar yapmıştık. Tekne ile çıktığımız bir avda maalesef ki havanın patlaması güzel bir macere ve yorgunluğun yanında bizi başka bir koya demirleyip karadan yolumuza devam etmemize sebep olmuştu. Bütün bu zorluklara rağmen keyifli avlar yaptık. Aslında önemli olan denizde ve dostlarla birlikte olmaktı. Misafirim Kurtuluş Abi ile kısıtlı olsa da sonraki haftasınde gerek tek başıma gerekse kayınpederimle güzel zamanlar geçirdik. Hedef avlar gerçekleşti sayılmaz. Artık seneye Eylül'e bırakmayıp havaların daha müsait olacağı derin deniz avları için gün sayıyor olacağım.

Aşağıdaki fotoğraflarda avlarımızdan karma fotoğraflar seçtim. İnanılmaz çeşit balıklar yakaladık. Bunlardan bazıları
    Levrek-Mercan - Çupra - Karagöz - Göpez - Sarpa -Ispara - Kurdele Balığı - Domuz Balığı - Hanos - İstavrit - İzmarit - Kalamar - Kefal - Kolyoz - Çatalkuyruk...

Herkese Keyif Dolu Avlar Dilerim. Bugün itibari ile Samsun'uma döndüm. Duydum ki sarıkanat ve lüferler beni beklerlermiş :)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Uzun zamandır gördüğüm en güzelliklerden güzeller Ellerinize sağlık inşallah daha güzel ve bereketlı avlar dliyorum Süper görseller Sağol varol

3. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

Hay maşallah çeşide güzelliğe bak, bazı çeşitleri ilk defa görüyorum. Senenin bütün yorgunluğunu almıştır heralde, güzel tatil olmuş, tebrikler :thumb:

4. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Tebrik ederim
    çok güzel ve bol av olmuş
    devamını dilerim,rastgelsin.

5. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Abi çok teşekkür ederim. Bu güzelliklerin de daha güzeli seninle olsun. Rastgele.

Çok teşekkür ederim. Ağzınıza sağlık. Açıkcası yorgunluktan ziyade fırsat bulamadığım balık avları için çok iyi bir fırsat oldu. Derin deniz yapamamış olsam da aklım kalmadı. Dahası size rastgelsin.

Çok teşekkür ederim. Gerçekten keyifli bir seri oldu benim için de. Daha iyileri sizlerle olsun. Sağlıcakla Rastgele...

6. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    abi cennete düşmüş gibi harika av olmuş ne istersen o var elinize saglık

7. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    abi nabtın sen be. vallamonitörden içeri uzatasım geldi olta ları o bolluuk bereket ve çeşitlilikten 2-3 tanede bizim kısmetimize düşer gbime geldi :)

8. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Orası benim dünya üzerindeki cennetim zaten. Ama sadece bu ayda :) Diğer aylarda nefes almak bile çok zor. Ben alışkın değilim sıcaklara. Girdiğim deniz bile buz gibi olacak ki keyfini alabileyim. Mera güzel olunca balıklar daha güzel oluyor tabii. Teşekkürler Rastgelsin.

Tabii insan 1 yıl boyunca bu 15 günü bekleyince sonuç kaçınılmaz oluyor. Harika günler geçirdim. Bir de derin sularda atabilseydim oltamı ne sürprizlerle karşılaşacaktım kimbilir. Dilerim daha bereketli ve daha çeşitlisi senin oltanda olur. Rastgelsin.

9. sefmehmet

sefmehmet mehmet

En İyi Avı:
    levrek.2 kg
    yılın en güzel avıymış tebrik ederim

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bol çeşit olmuş, keyifli güzel organizasyonlarınızın devamını dilerim.

11. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    ergin bey öncelikle şuanda uzuun bir aaaaah ah çektiğimi belirtmek isterim:) avlanız daim olsun

bende zaman bulabilirsem akbük kazıklı mevkii ne gidiyorum tekneyle.1. ve 2. resimlerdeki görünen takım dikkatimi çekti. amaç takımı dibe yatırmakmı yoksa başka bir nedeni varmı o küçük kurşunların.

12. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Mahşallah yok yok daha iyileri rastgelsin afiyet olsun

13. 4443

4443

Tebrik ederim ...
    Çok güzel anlar yaşamışsınız ve bi o kadarda balık çeşitliliği fotograflar herşeyi anlatıyor çok güzel bir rapor emeginize saglık :)

14. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    ergin bey valla şu an iç çeke çeke fotoğrafları inceledim.
    1. ve 2. resimde kullandığınız takımda gördüğüm kadarı ile birden fazla kurşun kullanmışsınız.Amaç takımı dibe iyice yatırmakmıdır. Avlarınız bir öncekinden daha iyi olur umarım

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu kadar balığı akvaryumda bulamayız bu ne çeşit:) denizlerimizde kıytı köşelerde kalmışlar demekki :) tebrik ederim tüm ekibi..:)

o kızılımsı yılan gibi uzun,balığın adı nedir öyle:confused:

16. Murat Kutlu

Murat Kutlu Murat Kutlu

Favori Kamış:
    Sörf İçin Lineaeffe Extreme Cast, Spin İçin Okuma Salina
    Favori Makine:
    Surf için Okuma Epixpro 65, spin için okuma Avenger 30
    En İyi Avı:
    Kofana
    Böyle bir tatil bütün bir yılın yorgunluğunu alacağı gibi, üstüne bir yılık enerji de verir. Keyifli paylaşımın için teşekkürler.

17. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    canavar gibi sporunuzu yapmışsınız fakat birşey dikkatimi çekti şöyle gallavi bir karagöz yok hayret

18. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. En kötü avımız böyle olsun :)

Çok Sağol Volkan. Dilerim devamı gelir ama işler yüzünden pek fırsat olmuyor. Bakalım pazara lüfer denemeleri olacak.

Çok teşekkür ederim. Dilerim daha iyi avlar sizin oltanızda olur.
    Takımdaki kurşun aslında benim lüfer avlarında mantarlı dip takımınta kullandığım delikli kurşun. Aslında fırdöndülü kurşunum kalmadığı için yaptığım bir sistemdi. Alttaki kurşun delikli kurşunun misinadan çıkmasını engelliyor. Üstteki de fırdöndü zaten. O da yukarı doğru sıyrılmasını engellemek için. Ayrıca deliklik kurşun olduğundan eklemek isterim son derece verimli oldu. Taktığım takımı gün boyu gam yapmadan yada dönmelerden koruduğu için takımın bozulmasını da engellemiş oldu.
    Rastgelsin.

Çok teşekkürler daha iyileri size de rastgelsin.

Çok teşekkür ederim. Güzel bir tatildi ve her güzel şey gibi onun da sonu geldi. Dilerim daha iyileri sizinle olsun. Rastgelsin.

Çok teşekkürler Kadir. Her balık vurduğunda az çok tahmin ederiz gelenin ne olduğunu özellikle bir avda her defasında şaştım desem yeridir. Gerçekten de harika vuruşlar güzel balıklar aldık.
    Kızılımsı balık kurdele balığı. O balığı kuruttuk harika bir görüntüsü oldu.

Aynen öyle Murat Abi. gerçekten güzel bir enerji ile geri dönüş yaptım. Seneye belki biraz daha erken gideceğim çünkü eylüldeki sarıkanat lüfer ve zargana akınını kaçırmış oluyorum. Zaten burada çok fazla ava çıkma şansımız olmuyor bari onu kaçırmayayım.

Yekta Bey aslında hedef avlaklarımıza gitseydik eminim iyi karagözler de alacaktık. Artık bundan sonraki avlara nasip olur inşallah. Sağlıcakla Rastgelsin.

19. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Ergin bey.Sizin tatilden döndüğünüz kaç gün oldu bilmiyorum ama şu günlerde acayip iri kalamarlar,lüfer ve palamut cirit atıyor o sularda.Hatta bazıları arkadaş ve abilerimin buzdolaplarında:D :D :D Bende bayramda oralardaydım çipura ve mercan avladım.Yanlız benim orada en sevdiğim seylerden biriside bilmiyorum hiç gittinizmi ama GİRİTLİ restaurant.Deniz üzerinde gayet keyifli ve özel bir mekan.Avlarınız daim olsun...

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kurt dökmenin böylesi nerde görülmüş. Tadı damakta kalmıştır kesinlikle. Maşallah her balıktan var ancak en çok antenlileri beğendim.

Samsun'dan devam artık. Güzel lüfer avlarında da buluşalım kardeşim. Selamlar.:) ;)