tatilde bir av....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hauki tarafından paylaşıldı.

1. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    tarih:2 hafta once
    yer:alanya/kestel
    avlak:kestel kertezesi
    derinlik:350-400 mt
    hava durumu:su acik,hava acik,daniz hafif calkantili ve akintili..
    yem:karides-sulunez
    malzeme:el yapimi 2 adet cikrik ve bir adet cikrik makine.4 lu dip takimi.köstekler 45-50 mm den beden ise örgu misine..
    evet arkadaslar 1 aylik memleket tatilinde doya doya baliga gitmek istesemde sadece iki defa ava cikabildik oda zaten sabaha karsi disco cikisina denk geldigi icin:eek: burdan memlekete giderken 15 kg ustu malzemeyle gittim ama gel gelelim ava gidecek ne zaman oldu nede sicaga dayanabildim...ucaktayken antalya havalimanina ineyim yeri öpecem dedim ama hava limaninin kapisindan disari adimi atinca anladim ki ben yeri öpersem oda beni saglam öper kara dudaklari ile o yuzden es gectim cunku asfalt resmen erimis ayagimi bastigim yerde ayakkabi numarasi birakiyorum..tabi sen gel 10c sicakliktan 35-40 c ye olacagi bu..yedigim ictigim bana kalsin :D arkadaslarla beraber sabah 5 te tekne ile limandan ayrildik hemen hazirladagim 2 cikriga rapalalari takip turnaya salladim ve arkadasin eline verdim oltayi aradan 10 dakika gecmedi ortagim buna bir agirlik bindi dedi bende posettir sar dedim ama arkaya kafayi dönunce turna oldugunu gördum ve sakin talimatlarla baligi cekmesini saglayip kafasindan tutup iceri attim...ilk balik saglam olunca bizim elemanlarinda kafalar acilmaya basladi temiz havayla beraber sonra kertezimize dogru yola devam ettik sirti cekerek ama turnadan sonra turnanin en iyi av saati gecmis ve gun agarmaya basladigi icin ben sirtilardan umidimi kesip yol boyu yedek hazirlamaya devam ettim..sonra avlagimiza geldik ve siteden tanistigimiz Selcuk kaptanin kendi hazirlamis oldugu 2 cikrik ve benim getirdigim bir cikrik ile toplam 3 oltayi denize saldik...agirlik 500 gr kursun kullandigimiz halde akintininda etkisi ile 7-8 dakika da bir olta dibe iniyor ve baliklarla beraber cekerkende 10 dakika gidiyor yaklasik 20 dakikada 1 atis yapiyoruz benim cikriga her ne kadar selcuk abi guvenmesede sagolsun 25 dakikada atip cekmeyi basariyor:D saat 9-12 arasi olan avimizda lipsoz iri tepegöz(400gr)ve patlak ve disli mercan diye tabir edilen derin su mercanlari ile avimizi akinti yuzunden tamamliyoruz.toplam baliklar 5.60 kg olup yeter bu balik deyip kafalari vurup 2-3 saatlik yol boyu uyuyoruz;) :D bu arada tekneye binmeden once 2 adet deniz tavsani dikkatimi cekiyor ve bir kovaya aliyoruz ve bizim deniz akvaryumuna incelemek icin atiyoruz ve hayvanin kizildenizden yeni girmis bir tur oldugunu ögreniyoruz ayrica ilk defa karsilastigim bir balikda baligin resmi asagida belki taniyaniniz vardir icinizde ama ben kizildenizden yeni girmis bir tur olabilecegi kanisindayim..hepinize rastgele ve guzel avlar...
    ilk defa gördugum ve tuttugum bir tur?:confused:

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    devami...

buda buldugumuz deniz tavsani

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sen hala hayattamısın kardeşim ya.Nerelerdeydin.Göremedim.
    Avların bereketli olsun;)

4. gitarist4485

gitarist4485 efendi

Favori Kamış:
    ne sen sor ne ben söyleyeyim
    En İyi Avı:
    Deniz; 1.200 gr Levrek - Tatlı Su; 4.5 kilo sazan
    Güzel av. Tebrikler

5. sedatk

sedatk Sedat

Mustafa güzel bir mercan tava yapmışa benziyorsunuz:)

6. blue marlin

blue marlin murat elyiğit

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    slm öncelikle çok güzel av olmuş tebrikler turna bi harika:)
    tuttuğunuz o ilginç balıksa üzgün balığıdır (collionymus ıyra)
    tahminin çok doğru çünkü bu balık tropik ve ılık denizlerde yaşar
    küresel ısınmanın bize verdiği alarımlardan biride bu..
    balığın eti yenmez manyat ağlarla tesadüfen tutulur ama sizin oltanıza
    atlamış keşke geri bıraksaydınız neyse rast gelsin

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    çok güzel av olmuş mercanlar ortalığı yakıyor:)
    turna zaten mükemmel... İyi dayanmışsınız 400 m derinliğe kollar taş gibi olmuştur sarmaktan:)

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık çok güzel av olmuş tebrikler

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    sogalasin kardesim hayattayiz hala.bir ara muhabbet edelim;)
    tesekkurler sizlerede nasip olmasi dilegiyle..
    valla tadadik desek yeridir:eek: eve göturup temizleyip attim annemlerin dolaba yemislerdir heralde:rolleyes: tsekkurler
    tesekkrler...balik uzgun baligi degil ama ayni familyalara ait olabilir yaklasik 300 mt den 2 tanesi ayni anda takildi oltaya ve bu derinlikten cikan bir baligi salma sansi yoktur cunku dipten cikarken ilk 50 mt den sonra balik vurgun yer..ben zaten bu konularda olabildgin cok duyarliyimdir ben turna haric hic birini almam o avda ama gel gelelim arkadaslarla beraber bir av yaptik ve onlarin hevesini kirmak istemedim...benim raporlarimda tum baliklar genelde suya iade edilir ve videosu cekilir ama bu defa böyle oldu. saygilarimla

10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    tesekkurler...balik ciktiktan sonra cekiliyor ama olta yukari bir bos cikarsa vede akinti artmissa cek cekebiliyorsan:eek: iyi kas yaptik herbirimiz:D
    tesekkurler her nekadar guzel ve trofesiz bir av olsada hic yoktan iyidir;) daha iyi avlari sizlerin raporlarinda görmek dilegiyle;)

11. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler arkadaşlar

12. simendifer

simendifer Sennur

Mustafa güzel bir av yapmışsınız, tebrikler. :) Tatilin keyifli geçmiştir umarım. :) Arkadaşımızın dediği gibi, fotoğraftaki balık üzgün balığıdır. Bir diğer adı da mine balığıdır. Aşağıda bu balıkla ilgili daha önce yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgi derlemesini de aktarayım. Pek çok tür var bu şekilde araştırdığım, yeri geldikçe yazmaya çalışıyorum.

- ÜZGÜN BALIĞI -​
    Vücut yapısı koniktir. Yuvarlak yapılı sırtının, portakal rengi-sarı alacalı renginin yanısıra, sırtı üzerinde yeşil, mavi, beyaz, koyu mavi renklerde lekeler bulunur. Düz görünümlü karnı, beyazdır. Bu renkgarenk görünüşü nedeni ile mine balığı olarak da adlandırılır. Renk açısından vücudun genel görünümü kızılımsıdır. Yassı kafası, normal büyüklüktedir. Büyük ağzının içinde, küçük dişleri vardır ve dudakları kalındır. Çift sırt yüzgecinin ilki uzundur. Diğeri dikenlidir ve üzerinde lekeler vardır. Karnında bulunan yüzgeçlerin, hafif laciverte dönük rengi vardır. Tüm yüzgeçleri gelişkin olmakla birlikte, dikenleri az miktarda zehirlidir.

- YAŞAM VE DAVRANIŞ ŞEKİLLERİ -​
    Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz'de görülen bir dip balığıdır. Ilıman sularda Şubat ayında başlayan üreme süreçleri, daha soğuk sularda Nisan ayı gibi başlar. Bu süreç Ağustos ayına dek devam eder. Kuluçka süresi yaklaşık 2 haftadır. Yavaş hareket eden bu tür, göğsündeki yüzgeçleri sayesinde küçük zıplayışlar gerçekleştirebilir. Ufak kabuklular, omurgasız deniz canlıları ve yosunlarla beslenir. 350 m. derinliğe inebilen üzgün balığı, 30 cm boya erişebilir. Yurdumuzda görülenlerin boyları ortalama 15 cm kadardır. Ömürleri, yaklaşık 6 sene olarak tahmin edilmektedir.

13. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz.

14. sazansever

sazansever

güzel av ellerinize sağlık;)

15. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Görüşelim kardeşim

16. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    alakaniz dan dolayi tesekkurler..uzgun baligini tanimaktayim bu balik uzgun ve lokum baligina benzeten cok oldu özellikle kaptanimiz bile lokum dedi ama cok farkli bir tur bence..uzgun baligiyla ayni vucut yapisina sahip olsalarda kafa ve yuzgec yapisi cok farkli uzgun baliginda sirtta iki yuzgec var ve ilki dediginiz gibi uzun ama bu balikta tek yuzgec var ve farkli bir cok özellik..karsilastirma acisindan ikisinin resmini ekliyorum sizde farklari göreceksinizdir..tahminimce en dogru saptamayi Karayel'hocamiz yapacaktir...
    bu tutmus oldugum
    buda uzgun

Son düzenleme: 25 Temmuz 2008
  17. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    o balık öksüz değil mi yanlış mı biliyorum
    hauki seni tebrik ederim valla ne yalan sölim kıskandım seni bee hem tatil yapıyon hem balık tutuyon oooh ne ala afiyet bal şeker olsun kardeş
    devamını beklerizzz

18. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Mustafa kardeşim tebrik ederim.

Özelliklede Deniz Tavşanına bayıldım.

19. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Hey Hauki Ben Norwecdeydim ve canli yayin yaptim baktinmi ?
    bu ay avdoga dergisinde yayinlaniyoruz .....tüm rekorlarimi egale ettim

seee u mannn

Timur

20. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    mustafa öncelikle hoşgeldin memleketine. hemen çalışmalara başlamışsın bakıyorum da. mercanlar çiçek gibi valla. afiyetler olsun. daha iyileride olsun....

iyi tatiller....