tatilde canımı sıkan olay..

Konu, 'Genel Konular' kısmında balikci_82 tarafından paylaşıldı.

1. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    slm arkadaşlar geçen hafta izine çıktım ve memlekete gittim gider ditmez ertesi gün balığa gittim hemen bizim orda ırmak var orda tutuyoruz genelde serpme ag kullanıyoruz arada elimizle tutuyoruz.neyse ağı attım çekerken ağa bi tırıvırı takıldı çektiğimde içinde 4 tane falan balık vardı hepsi ölmüş tü kafadan altları yoktu yılanlar yemiş galiba neyse hemen dışarı attım ama bu sinir etti beni bizim orda bu tırıvırı denen mereti çok kullanıyolar kullanmamalarını söylediğin zaman da üstüne yürüyorlar.İnşalla herkez bilinçlenir ve balık tutmanın olta ile ne kadar zevkli olduğunu anlar.

2. avcı38

avcı38 MUSTAFA ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    D.A.M FİGHTER PRO
    Favori Makine:
    OKUMA REVENGER PRO
    En İyi Avı:
    1 KİLO TURNA.
    ben serpme ağnın yasak olduğunu biliyordum...yanlışmı hatırlıyorum yoksa:confused: :confused: :confused:

3. fisherman_050

fisherman_050 Berke Dalgalı

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    denizlerde serbest

4. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    benım bıldıgım serpme ag tatlı suda yasak ama arkadaş da ırmak tan bahsediyor.Eger memleketlerıde kı ırmak tuzlu su değilse tırıvırı kullanmaktan pek fazla bırsey farketmemış.ileride yapacagı avlarda daha dıkkatlı olacagını temenni ederek bılgılendırmek ısterim.

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

5. selev92

selev92 selim

En İyi Avı:
    1 kg sarpa
    ama ırmakta tutmus denızle ne alaka:confused: :confused:

6. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    slm arkadaşlar serpmenin yasak olduğunu bilmiyordum bilseydim kullanmazdım.neden yasak olduğunu öğrenebilirmiyim acaba merak ettiğim için soruyorum..

7. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkemin insanının en sevdiği şeylerden biridir. Tırıvırı kullanıyor diye diğerlerini ikaz ederken elinde serpme 2 kulaçlık ırmakta serpen birinin hali ancak komedi filmlerinde olur sanırdım. Yarı bilinçli olmak bilinçsiz olmaktan pek farklı değildir.

Ayrıca elle tutulan balıktan da bahsetmişsiniz, sazların ve kayaların arasına sıkıştırarak yaptığınız avcılık tırıvırıdan daha mı zararsız sizce? Lütfen daha duyarlı olalım. Sirküler okumaya gerek yok biraz kendimizi balık yerine koyalım yetecektir.

8. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    yazdığınız maddeleri yeni okudum bir daha kullanmam yasak olduğundan haberim yoktu

9. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    yasak olduğunu bilseydim zaten kullanmazdım

10. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    kendı adıma sana tesekkur etmek ısterım uyarıya kaba saba karsılık vermektense bılmedıgını soyleyerek tekrar etmeyeceğini belirttiğin için.

nedeni ne gelince bılgıgın gıbı tatlı sular tuzlu suya göre cok daha bulanık olur kucucuk bır ruzgarda su camur oluverir.koptugu veya suda unutuldugunda veya bı tarz nedenlerde suda kaldıgında toplu olumlere neden olur.Kendı adıma sebebı bu ve bence yeterınce buyuk bır sebep.Bilinçlendirdiysek ne mutlu bıze.Oltayla karsıda kı canlıya yasama sansı verırsek emın olun bu avdan daha mutlu donerız aksı halde 2 sene sonra agla da bırsey yakalayamassınız.Saygılarımla

11. serosez

serosez M.Serhat SEZGİN

En İyi Avı:
    OLTACILARDER
    Dostum oltanın ne kadar zevkli bir avcılık tekniği olduğunu söylüyorsun ,gidip serpme kullanıyorsun bu ne yaman çelişki böyle :D...bundan sonra dikkatli olacağın kanaatindeyim..
    amatör balıkçılık olta ile olur...yoksa zevki olmaz..

12. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bende size bundan sonra kullanmayacağınız için teşekkür ederim.

13. ..........

..........

nusret kardeşim. forumlara üye olmanın bir faydasıda bilmediklerimizi arastırmadıklarımızı öğrenmek.cevremızden dogru bildiklerimiz yanlısta cıkabılıyor. eminim artık kendın serpme kullanmayacagın gibi çevrendekileride uyaracaksın..av raporlarını bekliyoruz..
    yeni üye dostlarımızı kırıcı olmadan uyarmak. sanırım hem dost kazanımı hemde cevreye duyarlı sirkülere uyumlu bır balıkcı kazanmamıza vesile olacaktır.

14. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    verdiğin bilgi için teşekkür ederim bu sene zaten malzemeleri götürmediğim için baya sinir oldum keşke götürseydim baraj kenarına pikniğe falan gittim oltaları götürmediğim için boş boş bakakaldım tekrar saolun