slm arkadaşlar geçen hafta izine çıktım ve memlekete gittim gider ditmez ertesi gün balığa gittim hemen bizim orda ırmak var orda tutuyoruz genelde serpme ag kullanıyoruz arada elimizle tutuyoruz.neyse ağı attım çekerken ağa bi tırıvırı takıldı çektiğimde içinde 4 tane falan balık vardı hepsi ölmüş tü kafadan altları yoktu yılanlar yemiş galiba neyse hemen dışarı attım ama bu sinir etti beni bizim orda bu tırıvırı denen mereti çok kullanıyolar kullanmamalarını söylediğin zaman da üstüne yürüyorlar.İnşalla herkez bilinçlenir ve balık tutmanın olta ile ne kadar zevkli olduğunu anlar.
benım bıldıgım serpme ag tatlı suda yasak ama arkadaş da ırmak tan bahsediyor.Eger memleketlerıde kı ırmak tuzlu su değilse tırıvırı kullanmaktan pek fazla bırsey farketmemış.ileride yapacagı avlarda daha dıkkatlı olacagını temenni ederek bılgılendırmek ısterim. İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.
slm arkadaşlar serpmenin yasak olduğunu bilmiyordum bilseydim kullanmazdım.neden yasak olduğunu öğrenebilirmiyim acaba merak ettiğim için soruyorum..
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkemin insanının en sevdiği şeylerden biridir. Tırıvırı kullanıyor diye diğerlerini ikaz ederken elinde serpme 2 kulaçlık ırmakta serpen birinin hali ancak komedi filmlerinde olur sanırdım. Yarı bilinçli olmak bilinçsiz olmaktan pek farklı değildir. Ayrıca elle tutulan balıktan da bahsetmişsiniz, sazların ve kayaların arasına sıkıştırarak yaptığınız avcılık tırıvırıdan daha mı zararsız sizce? Lütfen daha duyarlı olalım. Sirküler okumaya gerek yok biraz kendimizi balık yerine koyalım yetecektir.
kendı adıma sana tesekkur etmek ısterım uyarıya kaba saba karsılık vermektense bılmedıgını soyleyerek tekrar etmeyeceğini belirttiğin için. nedeni ne gelince bılgıgın gıbı tatlı sular tuzlu suya göre cok daha bulanık olur kucucuk bır ruzgarda su camur oluverir.koptugu veya suda unutuldugunda veya bı tarz nedenlerde suda kaldıgında toplu olumlere neden olur.Kendı adıma sebebı bu ve bence yeterınce buyuk bır sebep.Bilinçlendirdiysek ne mutlu bıze.Oltayla karsıda kı canlıya yasama sansı verırsek emın olun bu avdan daha mutlu donerız aksı halde 2 sene sonra agla da bırsey yakalayamassınız.Saygılarımla
Dostum oltanın ne kadar zevkli bir avcılık tekniği olduğunu söylüyorsun ,gidip serpme kullanıyorsun bu ne yaman çelişki böyle ...bundan sonra dikkatli olacağın kanaatindeyim.. amatör balıkçılık olta ile olur...yoksa zevki olmaz..
nusret kardeşim. forumlara üye olmanın bir faydasıda bilmediklerimizi arastırmadıklarımızı öğrenmek.cevremızden dogru bildiklerimiz yanlısta cıkabılıyor. eminim artık kendın serpme kullanmayacagın gibi çevrendekileride uyaracaksın..av raporlarını bekliyoruz.. yeni üye dostlarımızı kırıcı olmadan uyarmak. sanırım hem dost kazanımı hemde cevreye duyarlı sirkülere uyumlu bır balıkcı kazanmamıza vesile olacaktır.
verdiğin bilgi için teşekkür ederim bu sene zaten malzemeleri götürmediğim için baya sinir oldum keşke götürseydim baraj kenarına pikniğe falan gittim oltaları götürmediğim için boş boş bakakaldım tekrar saolun