Öncelikle herkeze selamlar, bol avlar. 3 gün tatili bulunca fırsatı değerlendirdik ve hemen organizasyonu yaptık ihtiyar heyetini bir araya getirdik Hepsi Seka emeklisi amatör balıkcılığa en az 30 yılını vermmiş artık usta balıkçılar ben de onların yanın da emeklemekteyim. 2 gecelik saroz turu için her şey hazırdı ve yola çıktık. Yem olarak boru kurdu, sünnes ve kaça marmara kullandık. İlk gece saroz da sabahladık fakat pek verimli değildi.İkinci gece Tekirdağ da sabahladık biraz yorgunluk vardı ama burda biraz daha fazla hareketlilik vardı, herkez çantasına 3-5 bişey koydu.Yakaladığmız balıklar eşkina, mırmır , ispari, sarpa, istavrit.Sonuç olarak iyi bir tatil oldu. Benim için de güzel bir fırsattı hem büyüklerimle vakit geçirdim hemde uzun zamandır avlanma fırsatı bulamıyordum, tatili değerlendirdim... şimdi sırayla fotoğraflara geçelim... İlk olarak yemler ilk akşam saroz körfezindeyiz.. İkinci gün tekirdağdayın ilk olarak alakta bir tur daha sonra sarozda tutulan balıklarla ziyafet. Sıra balıklara geldi tuttuğumuz balıkların bir kısmı burda... Şimdilik bu kadar, herkese bol tatil bol avlar diliyorum, iyi günler...
Çok güzel bir av olmuş tebrik ederim. Yalnız size bir tavsiyem var naçizane. Gazete üzerinde balıklarınızı bekletip unlamışsınız sonra da yemişsiniz. Umarım bir daha yapmazsınız çünkü balıkların üzerine matbada basılan boyaların geçmesi yüksek muhtemel kanserojen maddeler yoğunlukta. Sağlığımıza dikkat
Güzel bir av zamanı olmuş.Özellikle yemler çok harika sanırım kendiniz çıkartmışsınız.. Gerçi balığa gittiğiniz abilerimiz balıkçılığın inceliklerini eminim biliyorlardır ancak benim küçük bir tavsiyem olacak..Eğer Mamunu gendiniz çıkartmışsanız ve aynı dirilik ve canlılıkta avlağa ulaşmışsanız iğneyi mamuna asla batırmayın..Orta kısmındaki boğumu sıkmayacak şekilde düğüm atın ve iğneyi hırsız diye tabir ettiğimiz şekilde kısa ve mamuna yakın boşta kalacak şeklide bırakın..İğne 4-3-2 Numara olmalı ve kesinlikle koyu renk olmalıdır..Takım gezer kurşun olmalı ve tek iğneli olmalıdır..Kurşunun önüne fırdöndüden ziyade kahverengi boncuk bağlanarak iğne ile kurşun arasında 30-40 cm aralık sabitlenmelidir.. İğne takılmayan ve yara almayan diri mamun her kuyruk vuruşunda çevredeki levrekleri davet eder ve verimli bir av sağlar Spariş ile kargo yada karayolu ile size ulaşan sudan çıkalı 1-2 gün geçmiş olan mamun hareketleri yavaşladığından dolayı verimsiz olmakta..Aynı gün denizden çıkartılıp size 8-10 saat sonra ulaşan bir patlak mamun arasından bu özelliklerini kaybetmemiş 15-20 mamun ancak çıkmakta..Bunun içinde mamunları kova içeririnde suya koyup su ısısına yavaş yavaş alıştırarak ayırmak gerekiyor.. Canlı yem ile avlanırkende iğneyi balığa saplamak yerine solungaçlarından zedelemeden geçirip ağzından çıkartmak veya (benim tercihim) misinayı solungacın iki tarafından geçirip bir halka oluşturmak ve bu halkaya kuşgözlü iğne kullanarak iğneyi boşta bırakarak elde edilen halkada hareketli bırakmak..Halka balığı sıkmayacak hatta gevşek olacak ve düğüm yeri ana bedenle birleştirilecek.. son bir ilave olarak..Mamun nekadar iri ve canlı ise trofe şansınız okadar çok olur.. Saros ve boğazın marmara tarafı avrupa yakası şu an levreklerin bulunduğu yer olunca yazayım dedim.
Tebrikler güzel bir tatil olmuş . Güzelde bir balıkavı zamanı geçirmişsiniz ustalarla birlikte rastgele. Erdal bu düğüm attığımızda iğneyle mamun arası bir parmak mesafe yeterli mi daha mı az olacak hemen üstünde ?
doğrudur. arkadaşlar, matbaa mürekkebinde kurşun vardır ve çok yüksek hızda basılırken - ya da kötü kslite malzeme ile kalitesiz baskılarda, neticede her türlü durumda - sabitlenmesi çok mümkün değildir. temas ettiği yüzeylere çok kolay geçer. ekmek alırken bile gazete kağıdına sarılmasına izin vermeyin, hele tost-sandöviç gibi sıcak ve/veya yağlı yiyeceklerin sarılmasına ...
Gerçekten çok verimli av olmuş... Eşkinalar oldukça iri... EE canlı Mamunu görünce hangi balık hayır derki?