Tatili boş geçmedik

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında birdostcan tarafından paylaşıldı.

1. birdostcan

birdostcan Erkan Sakarya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6,250 gr
    Öncelikle herkeze selamlar, bol avlar. 3 gün tatili bulunca fırsatı değerlendirdik ve hemen organizasyonu yaptık ihtiyar heyetini bir araya getirdik :) Hepsi Seka emeklisi amatör balıkcılığa en az 30 yılını vermmiş artık usta balıkçılar ben de onların yanın da emeklemekteyim. 2 gecelik saroz turu için her şey hazırdı ve yola çıktık. Yem olarak boru kurdu, sünnes ve kaça marmara kullandık. İlk gece saroz da sabahladık fakat pek verimli değildi.İkinci gece Tekirdağ da sabahladık biraz yorgunluk vardı ama burda biraz daha fazla hareketlilik vardı, herkez çantasına 3-5 bişey koydu.Yakaladığmız balıklar eşkina, mırmır , ispari, sarpa, istavrit.Sonuç olarak iyi bir tatil oldu. Benim için de güzel bir fırsattı hem büyüklerimle vakit geçirdim hemde uzun zamandır avlanma fırsatı bulamıyordum, tatili değerlendirdim... şimdi sırayla fotoğraflara geçelim...

İlk olarak yemler

ilk akşam saroz körfezindeyiz..

İkinci gün tekirdağdayın ilk olarak alakta bir tur daha sonra sarozda tutulan balıklarla ziyafet.

Sıra balıklara geldi tuttuğumuz balıkların bir kısmı burda...

Şimdilik bu kadar, herkese bol tatil bol avlar diliyorum, iyi günler...

2. talatger

talatger Talat Ger

Favori Kamış:
    Shimono
    En İyi Avı:
    Sazan 10 kg
    Güzel bir av olmuş.Tebrikler.
    Bizimle paylaştığınız için teşekkürler.:)

3. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Çok güzel bir av olmuş tebrik ederim. Yalnız size bir tavsiyem var naçizane. Gazete üzerinde balıklarınızı bekletip unlamışsınız sonra da yemişsiniz. Umarım bir daha yapmazsınız çünkü balıkların üzerine matbada basılan boyaların geçmesi yüksek muhtemel kanserojen maddeler yoğunlukta. Sağlığımıza dikkat;)

Son düzenleme: 20 Mayıs 2008
  4. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    paylaşım için teşekkürler :)

5. Güzel bir av zamanı olmuş.Özellikle yemler çok harika sanırım kendiniz çıkartmışsınız..

Gerçi balığa gittiğiniz abilerimiz balıkçılığın inceliklerini eminim biliyorlardır ancak benim küçük bir tavsiyem olacak..Eğer Mamunu gendiniz çıkartmışsanız ve aynı dirilik ve canlılıkta avlağa ulaşmışsanız iğneyi mamuna asla batırmayın..Orta kısmındaki boğumu sıkmayacak şekilde düğüm atın ve iğneyi hırsız diye tabir ettiğimiz şekilde kısa ve mamuna yakın boşta kalacak şeklide bırakın..İğne 4-3-2 Numara olmalı ve kesinlikle koyu renk olmalıdır..Takım gezer kurşun olmalı ve tek iğneli olmalıdır..Kurşunun önüne fırdöndüden ziyade kahverengi boncuk bağlanarak iğne ile kurşun arasında 30-40 cm aralık sabitlenmelidir..

İğne takılmayan ve yara almayan diri mamun her kuyruk vuruşunda çevredeki levrekleri davet eder ve verimli bir av sağlar;)

Spariş ile kargo yada karayolu ile size ulaşan sudan çıkalı 1-2 gün geçmiş olan mamun hareketleri yavaşladığından dolayı verimsiz olmakta..Aynı gün denizden çıkartılıp size 8-10 saat sonra ulaşan bir patlak mamun arasından bu özelliklerini kaybetmemiş 15-20 mamun ancak çıkmakta:(..Bunun içinde mamunları kova içeririnde suya koyup su ısısına yavaş yavaş alıştırarak ayırmak gerekiyor..
    Canlı yem ile avlanırkende iğneyi balığa saplamak yerine solungaçlarından zedelemeden geçirip ağzından çıkartmak veya (benim tercihim) misinayı solungacın iki tarafından geçirip bir halka oluşturmak ve bu halkaya kuşgözlü iğne kullanarak iğneyi boşta bırakarak elde edilen halkada hareketli bırakmak..Halka balığı sıkmayacak hatta gevşek olacak ve düğüm yeri ana bedenle birleştirilecek..
    son bir ilave olarak..Mamun nekadar iri ve canlı ise trofe şansınız okadar çok olur..;)

Saros ve boğazın marmara tarafı avrupa yakası şu an levreklerin bulunduğu yer olunca yazayım dedim.:)

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler güzel bir tatil olmuş . Güzelde bir balıkavı zamanı geçirmişsiniz ustalarla birlikte rastgele. Erdal bu düğüm attığımızda iğneyle mamun arası bir parmak mesafe yeterli mi daha mı az olacak hemen üstünde ?

7. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Saroz neresi?Ben Enez'deydim.

8. Nekadar yakın olursa okadar iyi;) iğne yakın ve boşta olmalı;)

9. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel av tebrikler

10. Tebrikler güzel bir av günü yasamis siniz tüm ekibi kutluyorum paylasim icin tesekkürler.:)

11. maltan

maltan Murat Altan

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Karakulak, 47 cm, 1.25 kg
    doğrudur. arkadaşlar, matbaa mürekkebinde kurşun vardır ve çok yüksek hızda basılırken - ya da kötü kslite malzeme ile kalitesiz baskılarda, neticede her türlü durumda - sabitlenmesi çok mümkün değildir. temas ettiği yüzeylere çok kolay geçer.

ekmek alırken bile gazete kağıdına sarılmasına izin vermeyin, hele tost-sandöviç gibi sıcak ve/veya yağlı yiyeceklerin sarılmasına ...:(

12. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Tebrikler. Daha iyilerine inşallah. Rasgele

13. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    güzel bir av ve tatil olmuş rasgele

14. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Gerçekten çok verimli av olmuş... Eşkinalar oldukça iri...

EE canlı Mamunu görünce hangi balık hayır derki?