Tatlı Su Avcılığı İçin Yardımlarınızı Rica Ederim...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında arslan20 tarafından paylaşıldı.

1. arslan20

arslan20 Ümit Arslan

Herkese Merhaba

Siteyi uzun zamandır takip ediyorum özellikle Deniz Balık Avcılığı için çok önemli bilgiler edindim.Fakat bu sefer tatlı su avcılığı için yardımlarınıza ihtiyacım var.Her sene yazın memlekete gidiyorum 1,5 hafta sonra yine gideceğim inşallah.Kelkit Çayı geçiyor bizim ordan bizde av yapmaya çalışıyoruz fakat gözümüzün önündeki kocaman balıkları olta ile tutamadığımız için bu tırıvırı denen şeyi kullanıyoruz.Fakat tırıvırının zararlarını yine bu site aracılığıyla öğrendim ve bu sene olta ile balık tutmaya karar verdim.Ama ne ırmaktaki balıkların cinsini biliyorum ne de hangi yemle nasıl tutacağımı biliyorum.Bunun için daha önce ırmakta tutulmuş balık resimlerini ekliyorum.

Bu balıklar tatlı su kefali mi oluyor?

Ve bizim ırmakta nasıl yakalanacağı konusunda yardımlarınızı rica ederim?(iğne ve misina büyüklüğü,takılan yem ve yakalamanın püf noktaları hk.)

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

2. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Yok tatlı su kefalı deyıl.sanırım bu balık kum balıgı cınsınden.basıt bır dıp oltası ıle avlanabılır.kursun fırdondu altına tek veya cıft kanca. yem olarakta solucan kullanabılırısın.Sımdıden rastgelsın.

3. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    ot sazanı mı bu ?

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Son düzenleme: 24 Haziran 2010
  5. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Tanbay abinin yakaladığı balıkla renkleri uyuşmuyor sanki? bir de onun dudak yapısı farklıydı.

6. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Selam Ümit,
    Tırıvırıdan vazgeçmene çok sevindim...
    Bu balık hakkında birkaç bildiğim var bunları seninle paylaşmak isterim.
    Bu balığın adı Mrena (Barbus barbus). Türkiyedeki adını bilmiyorum mağlesef.
    Genelde büyük dere ve nehirlerde yaşar, özellikle derenin akıntıllı olan bölgelerinde akıntıya ters yüzer ve akıntıda avlanır. Onun için sığı akıntılara girerek sahtelerle at-çek yapabilir veya samandıralı oltanı akıntıda yüzdürerek avlanabilirsin. Çok yırtıcı ve vahşi bir balık türü değildir fakat canlı yem tercih eder. Çekirge, solucan,larva,kutrçuklar... başlıca yemlerindendir. Fakat balığın boyu büyüdükce yemleride değişiklik gösterir Çeşitli sahteler ve mepsler bu iş için işini görür. Sana birkaç foto gönderiyorum umarım işine yarar.
    Ayrıca etide cooook lezzetlidir.
    RAstgele

URL=http://img341.imageshack.us/i/3mrqna1.jpg/][​IMG][/URL]

7. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Bu balığa bizim buralarda tilkiburun derler .. Türkiye genelinde ise bıyıklı balık bekir balığı gibi isimler alır. Etli lezzetlidir fakat çok kılçıklıdır. Ayrıca tırıvırıdan vazgeçmeniz çok olumlu olmuş tebrikler. klasik 2 iğneli dip takımına solucan veya balık eti takarak bu balığı avlayabilirsiniz.

8. arslan20

arslan20 Ümit Arslan

Balığın türü konusunda fikir birliği yok sanırım.Resimdeki balıkların pulları kazınmış olduğunuda hatırlatmak isterim.Neyse türü çok da önemli değil.Ama belirtildiği gibi çok kılçıklı ve lezzetli bir balık.Dip oltası ile yakalanıyor denilmiş. şamandıranın altına 2 iğneli takım yapsam işe yaramaz mı?Misina kalınlığı ve iğne boyu hakkında bilgi verebilirseniz çok mutlu olacağım.Birde eğer sahte ile yakalanabiliyorsa ne tür sahteler kullanılabilir.

İlginiz için çok teşekkürler...

9. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım

arkadaşima katiliyorum....
    ............................................

yakalanması zevklidir. genelde sığ suyun hızlı akan ve taşlık bolumlerinde, buyuk taşların arkasında yemlerini beklerler. günün her saatinde avlanir lakın akşam ve sabah saatlerinde bir ayri zeklidir. oltamizi suyun ,şekil bozdugu yanı kaya arkalarına veya yakınına atarsanız sansınız artacaktır. yanı sıra oltamizin kurşununu iyi ayarlamak lazim; suyun akıntısından suruklenmeyecek, kurşun agirligindan ,oltamizi çeker iken suruklenip taşlara takılmayacak. bir de oltamizi akıntıya karşi atıyorsak ve akıntı hızlı ise oltamizi atacagimiz noktaya asla karadan suya 90 derecelik bir açi ile atmamamamizdir. suyun misineyi itmesi ile kurşunumuz veye inlelerimiz suruklerecektir ve takilacaktir. 40 ve aşagisi daha iyi olacaktir. aşşagı yokarı bilindik butun yemlerle tutulur. ekmeklede .yukarida ekmek belirtilmemiş ona istinaden...

neyse size iyi avlar...
    rasgele...

birde ; bekir balıgını avlama firsatınız olursa , oltamizin misinesini hiç boşluk vermeden sabitleyip balıgın vurmasını bekleyelim. sızi hiç yormadan oltanıza yakalanacaktır. balıgi ,karaya çikarma zevkinizi daimi yaşamaniz imidi ile ras gele.

10. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bizim burda bu balık Miriyana olarak geçiyor. Derelerde veya nehirlerin taşlık bölgelerinde bulunan bir balık. Genelde solucanla avlıyoruz eti lezzetli az kılçıklı bir tür..

11. arslan20

arslan20 Ümit Arslan

Merhaba

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim.Son bir sorum;

Dip oltası derken çinekopa atılan mantarlı dip oltası mı?Yoksa bildiğimiz klasik klips altında bedene 2-3 iğne altına kurşun takılan takım mı?

12. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    ..............
    :)

13. arslan20

arslan20 Ümit Arslan

:) Teşekkürler.