Tatlı su balığı avcılığı nasıl bir şeydir?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında 29519 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 29519

29519

Cehaletimi mazur görün ama hiç bir şey bilmiyorum bu avcılık ile ilgili ve hiçte ilgimi çekmiyordu.. yakalanan turna ve sazanları görene kadar. Lakin sürpriz balıklar avlanabilme olayı oldukça az sanırım, eğer turna ise turna, sazan ise sazan avlanabilyor. Avlanabilen tür sayısıda çeşit olarak denizden oldukça az peki nedir bu kadar tatlı su balık avcılığını çekici kılan keyfi nerededir? Süpriz yok, çeşit yok, avlanan balıkların tatlarıda nispeten deniz balıkları kadar lezzetli değildir dye sanıyorum. Ama merak etmedende duramıyorum.

2. levrekci0502

levrekci0502 murat

Favori Kamış:
    albastar falcon 3000
    Favori Makine:
    banax 2000
    En İyi Avı:
    levrek (tatlısu)
    Tatlı su balıkcılığı zevkten çok bir aşk ( Ne yapalım deniz vardıda bizmi tutmadık)

Öncelikle merhabalar

Tatlı suda balık tutmak hakikaten cok farklı,
    nedenmi ?
    Deniz gibi hemen hemen yılın her ayı balık tutma gibi bir şansın yok
    en erken 31 martta alabalık ve turna ile başlar ardından tatlı su levreği
    sazan kefal diye devam eder ve 15 ekim dolaylarında son bulur.
    Bu sebeple bizler yıl boyunca kendimizi hazırlar ve mart ayının gelmesini bekleriz gelincede ha gayret dalarız avlaklara

BU SEBEPLE TATLI SU BALIKCILIĞI BİR BİR AŞKTIR ....

Özlemle bekleyenin vuslata ermesi
    Gerilen sinirlerin gevşemesi
    stressiz günlerin başlamasıdır tatlı su balık avcılığı;

Tabi yineliyorum DENİZ VARDIDA BİZMİ TUMADIK !....

Herkeze Selamlar saygılar

3. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Tatlı su balık avcılığı başka bir sevdadır hele de sazan... Ve tatlı suda her balık için birsürü teknik strateji vardır Oltamı atayım ne gelirse kısmetime diye bişey yok en güzeli de bu. Saygılar Rastgele...

4. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    slm

Günlük hayatta kafamızı şişiren okadar çok şey varki,İş stresi ,trafik çilesi,Bitmeyen yol,Laf anlamaz insanlar,Geçim zorluguYaramaz çocuklar,Hanım dırdırı :) Yani anlayacagın hayattan aldıgımız bütün NEGATİF olguları boşaltabilecegimiz tek yer TATLI SU AVCILIGI bence. Korna sesi duymak yerine kurbaga sesi duymak.Bogazda herkesin 100 gr kurşun attıgı yere 35 gr kurşun atanlarla ugraşmak. Deniz kenarında taşlara oturmak yerine gölde çimenlere oturmak.Ve daha sayamadıgım onlarca neden :) :) :)

5. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Kitap yazılacak konu seçmişsin Kaya kardeşim...:)

Deniz ve tatlı su balıkçılığını birbirinden ayırmamak lazım.
    Tüm teknikleri her ikisinde de uygulamak ve verim almak mümkün,
    Balık avı zaten uçsuz bucaksız sonu olmayan bir disiplinler silsilesi.

Ben kişiliğimizin av tarzımızı şekillendirdiğini düşünürüm.
    Bu ekonomik durumumuzla da alakalı bir durum olup her ne takım ve ekipman konusunda ufak farklılıklar arzetse de, bizim ne için avlandığımız, nasıl avlanmaktan keyif aldığımızla ilgili bir seçim.

Tatlı suyun artı farkı görsel açıdan tabiatla daha fazla içiçe olman olarak özetlenebilir. Denizden daha fazla askeri düzen bir av tarzı benimsemen, denizden daha fazla sese ışığa kamuflaja dikkat etmen gerekir...

Yasak durumlarına göre tüm yıl boş durmadan denizde ve tatlı suda avlanman mümkün.

Tekneden , kıyıdan, beklemeli ve gezerek avlanmak hangisi senin için daha çekici, imkanların ne doğrultuda bunları seçmene olanak veriyor. ?

Tatlı su ekipmanları boyut olarak denizden biraz daha ince ve küçük boyutlarda başlıyor ve tavan yaptığı noktalar ise neredeyse denizle aynı, yeterki avlamak istediğin balığı tanı ve seç.

Ve lütfen onu yaşadığı doğaya geri gönder...
    En azından bu yaşadığın hazzı kat be kat arttırır.

6. fish founder

fish founder Özgür

çocukluğumdan beri,tüm ekipmanı tuzlu su üzerine kurulu olan ve tüm avlarımı denizde yapmış olan biri olarak güzel bir vesile ile geçen hafta ilk kez tatlı suda turna avında bulundum,
    keşke daha evvelde tatlısu avına çıksaymışım dedim.
    daha farklı bir ortam,farklı bir mücadele,farklı bir keyif,
    kesin kesin tatlısu avınıda denemen gerek diye düşünüyorum,
    en iyi mukayeseyi bu şekilde yapabilirsin kanımca,

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    evim denize yaklaşık 250 metre uzaklıkta sadece. ama ben seçme şansım olduğu zaman kesinlikle, evime 250 metre mesafede olan deniz yerine yaklaşık 175 kilometre uzaktaki sazan avlağımıza gitmeyi tercih ederim. bunu genel geçer sebeplere dayandırmaya çalışmak yersiz. bu kişisel bir zevk meselesi. tercih nedenlerimi kabaca sıralamaya kalkarsam, temiz hava, sessizlik, özgürlük, rahatlık, ve balık aksiyonları gelir. balığın lezzeti kesinlikle en son sıradadır.

8. 29519

29519

Yapılan yorumlardan şunu anlıyorum'ki balık tutulan ortam daha bir huzur verici, tutulan balıkların denizde tutulan balıklardan hiç de aşağı kalan bir yanı yok.
    E o zaman yapmak farz oldu.
    :)
    Ve elbette tuttuğum balığı tekrar göle veya dereye atacağım.

9. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    bütün yorumları okudum bir bir katılıyorum. Ve eklemek istiyorum en çok hoşuma giden etrafımdan ördeklerin,leyleklerin,kuşların,böceklerin uçmasıdır. Hele at-çek yapıyorsanız benim gibi geze geze yeni yerler keşfediyorsunuz yeni teknikler deniyorsunuz. Doğayla iç içe olmak çok güzel. Doğayı koruyalım ona sahip çıkalım..

10. TANGO40

TANGO40 haydar

Favori Kamış:
    Albastar Falcon (3270)
    Favori Makine:
    Remixon Falcon 35
    En İyi Avı:
    6 kg (107cm)
    tanbays üstadın azına sağlık
    24 yıl kadar tatlı su avcılığının yanında iki yıldır deniz avcılığına da takılıyorum. Denez balıkçılığına pek saramadım, dosluk yok gürütü çok,tatlı su avcılığında huzur yeni ve candan arkadaşlılar oluyor (Bazen kurbağa sesleri aşırıyada kaçmıyo değil) anlatacak çok yön var ma sözün kısası ve gerçeği "denizde kıyı balıkçılığı olarak diyorum birtane küçük izmarit balığı için kavga çıkıyor, tatlı suda büyük bir balık çekildiğinde yardımaşma ile birlite dostluk doğuyor"
    TATYI SUYUN FARKI

11. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan

Küçük balık yakaladığımız zaman yaralı bir halde suya geri bırakıyoruz bu beni üzüyor.
    (Küçük balıklar hariç) balığı yakalayıp geri salma fikri bana ters geliyor. Tutacağım balığı geri salma düşüncem olsaydı onu yakalayıp yaralamazdım. Rahatsızda etmezdim.

12. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Konuyu saptırdığım için özür dilerim.
    Yazıyı okuyunca aklıma gelen şeyleri yazmak istemiştim.Yazdığım mesajı silmeyi denedim ama silemedim.
    Tatlısu balıkçılığı benim içinde güzel bi şey. Denizi istediğimiz zaman bulamıyoruz. Tatlı suda istediğimiz kadar balık çeşidi zaten var. Sazan avı ise başka bi şey. Sazan avı için anlatılmaz yaşanır desem daha doğru olur sanırsam.

13. sari_gunay

sari_gunay Günay

Favori Kamış:
    Pelican 2.1cm iki parçalı
    Favori Makine:
    Dam
    Aslında tatlı su balık avcılığı biraz da çocukluktan kalma bir izcilik merakı gibi birşey. Dağların, ormanların arasında bir göle arabayla nasıl geçtiğine inanmayacağın yollardan git, çadırını kur mangalını yap, üç gün beş gün sürekli gözün bir sopanın ucunda olsun, o sopanın ucu da hiçbir zaman suya değmesin sonra da elin boş olarak eve gel, eve gelir gelmez tekrar nereye gideceğinin hesabını yap. Tatlı suda balık avı merakı akılla anlanabilecek mantıkla kavranabilecek bir şey değil.... yaşanır, zevk alınır, tutku olur ama anlatılmaz, yaşamak lazım onu.

Tabi çok dikkatli de olmak lazım, birkez o tutkuya kapılınca geriye dönüşü yoktur. İnsanın peşini asla bırakmaz.

Son düzenleme: 11 Mayıs 2010
  14. ykbilen

ykbilen SERDAR

Favori Kamış:
    beastmaster,catana 2.40-nexave game type spın
    Favori Makine:
    ultegra cı4 10000,bıomaster 4000 fb
    Uluç oltanla başbaşa kalabiliyorsan enbüyük haz budur.

15. ykbilen

ykbilen SERDAR

Favori Kamış:
    beastmaster,catana 2.40-nexave game type spın
    Favori Makine:
    ultegra cı4 10000,bıomaster 4000 fb
    Burada nereye gidiyoruz,tatlı suya.

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eh işte doğru,huzur,tabiatla bütünleşme,cennetin tarifine uyan yerlerde bulunma,kuş sesleri,muhtelif canlılar,sessizlik,saflık ve bakirlik.Bunların hepsi tatlısu avlaklarında bulunabilmektedir.
    Denizde yaşıyorum.Ama tatlısuyun keyfini asla değişmem.
    Hem tatlısuda herzaman daha iri balık tutabilirsin.
    Sevgiler

17. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Vedat ustam bana yardımcı ol tatlısu kefali tutamadım pazar günü. 3 Saatte sadece bir tane tutabildim onu da geri saldım. Acaba yumurtlama dönemine falan mı denk geldim. Irmakta denedim şansımı.

18. Muammer

Muammer Muammer

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 17 kg
    Tatlı su balık avı helede gece balığı ise işte adrenalin budur benim için, nasılmı. Av yapacağım meraya hava kararmadan gider önce bir keşif yaparım neresi balık yapar oltalarımı nereerden atarım bunu bir ayarlarım nacizane iki kamışımı ve iki kasnağımı hazırlar kamışlarımı sazan için asnaklarımı yayın için yemlerim. yani kasnaklara takoz küspe ve mısır kasnaklarıma da canlı kurbağa takar ya Allah deyip nasibime sallarım. zillerini güzelce takar boşluklarını alır bırakırım. artık onların yanında durmam odun toplar ateş yakıp oturacağım yeri ayarlarım. hava karardı mı artık pürdikkat kesilir zil sesine odaklanırım ha bu arada çayımı demlerim yemeğimi yerim ama kulaklrım zil sesindsdir hep gecenin sezsizliğinde bir zil ötse önce karanlıkta onun angi oltaya ait olduğunu bulmaya çalışır ikinciötmesinde zaten yanında olurum işte adrenalin başlamıştır o anda bütün bildiklerim beynimden hızlı bir şekilde geçmeye başlar mesela zil çın demişse büyük sazan yemi ağzına almış yuayımmı tüküreyimmi bekliyor veya zil hızlı hızlı ötüp gidip geliyorsa veya havaya fırlamışsa yayın işte oanda hayatımın en önemli kararını verip tasmayı basıyorum balık kafa atıyorsa kesin yayın yok testere ağzı gibi yüzüyorsa iri sazan işte dünyanın en güzel sporu o anda kafam boşalır rahatlar ve huzur dolarım. işte benim için tatlı suda gece balık avı budur adrenalin ve huzur ikisi aynı anda. sezon başladığında herkese bol avlar dilerim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.