Tatlı Su Balıkçılığı Bitmek Üzere

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında avcı 37 tarafından paylaşıldı.

1. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    bütün sitedeki arkadaşlara öncelikle selamlar denize balık tutmaya gidiyoruz malum balıçı motorları başımıza ızdırap kimse dur demiyor tramvay gibi tekerlek takıp yakında karaya çıkarlarsa şaşırmam tüfek avına gidiyoruz:mad: malum yeni çıkan kanunlar orası yasak burası yetiştirme sahası burası özel mülk oladı eve dönüyoruz şimdide göller bu tehlike altında ağ atalardanmı tırıvırı atanlardanmı bıktık derken şimdi büyükşehir belediyesi ilk önce tayakadın tarafında bulunan bir göleti yaklaşık 2 senedir dolduruyor geçen ay itibarı ile çiftalan uzunlar kum ocağı mevkii emre madencilik sahasındaki göleti kutman madencilik tarafından dolduruyorlar boğaz körüsünde bulunan gişelerin aynısı yapılmış içeri döküm için gelen kamyonlar kayıt altında döküm yapıyorlar bugün eşimi ve çocuklarımı yanıma alarak ağaçlı tarafında bulunan mavi göle gittim ne göreyim büyükşehir belediyesi burayıda döküm sahası yapmış merak eden arkadaşlar ağaçlı köyüne inerken yolun sol tarafı vadinin içindeki ve en büyük trofe aynalı sazanların olduğu suyunun cam gibi saydam ve çevrede bulunan mandaların ve yaban hayatının kaynağı bu doğa harikası göllerden ne isterler anlam veremiyorum moralim bozuk bir şekilde ağaçlı merkezde bulanan ıslah evinin üst tarafındaki konyalının gölüne doğru yola çıktım o gölette mükemmel aynalı yapıyor göle varmama 100.mt kala yolu kepçe yardımı ile kazmışlar ve o bölgeyi çitlemişler araç ile geçmek mümkün değil avrupada insanlar doğal güzelliklerine sahip çıkar iken bizde çıkar amaçlı bu doğa harikası gölerden ne isterler bu göllerin içnde yaşayan canlılara günah değilmi ben bahsetmiş olduğum bu gölerden 10 kg üstü aynalı sazan aldığımı bilrim ve beni tanıyan arkadaşlarım bilirler şimdi değerli amatör balıkçı dostlarıma soruyorum ne yapmamız lazım oltalarımızı kıralım çöpe atalım kahvehanelerde okey partilerine katılıp sineyemi çekelim allah rızası içn söyleyin dostlar herkese selamlar rasgelsin diyorum..:mad: :mad:

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Kemal ,

Nüfus artışı , durmak bilmeyen İstanbul merakı , yerel yönetimlerin çaresizliği ve topluma verilen .. sonuç bozulan doğa...

yok bunun çaresi.. üzülmek sadece sana zarar verir o kadar.. zamanında kazılmış ocaklar çukurlar.. var molozu - çöpü düz yere dökmektense oraya dökekecektir yeni çukur açmaktansa onu kullanacaktır bir bakıma mecburdur..yeni çukurlardan çıkan malzemeyi denize göle dökseler daha kötü sonuçlar ortaya çıkar..ormanı kesip insansız yerlere yol açacaktır..vs..vs.. yıllar boyu bu böyle devam etti..

3. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba,
    2008 yılında yol yapım çalışmaları sırasında hafriyat kamyonlarının çevrede bulunan göletleri döküm sahası olarak kullandığı ve hafriyat toprağını bu göletlere doldurdukları hem burada hem de yazılı-görsel basında tartışılmıştı. Bilgi edinme kanunu çerçevesinde bu durumun gerçek olup olmadığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sormuştum. Gelen cevapta böyle bir durumun söz konusu olmadığı v.s v.s yazıyordu. Ayrıca belediyeden izin alınarak oluşturulan aktif toprak döküm sahasının listesinin bulunduğu bir sayfaya yönlendirdiler. Sayfa aşağıdadır. Dilerseniz inceleyip belirttiğiniz bölgelerdeki döküm alanları bu listede var mı bakabilirsiniz. Yok ise ruhsatsızdır ( ki sanmıyorum ruhsatsız olacağını )...

http://www.ibb.gov.tr/sites/CevreKoruma/Hafriyat/Sayfalar/IzinliDokumAlanlari.aspx

Bahsettiğiniz " Kutman Madencilik" o bölgede daha önceleri de faaliyet göstermiş ve bir süre ara vermişti. Yani o bölgede bulunan göletlerin oluşmasında sanıyorum ki bu madencilik firmasının da katkısı vardır. Bildiğime göre o bölgedeki arazinin büyük kısmı bu firmaya ait ve özel mülk olmuş oluyor.

4. 3182

3182

Fakat sen o göllere turna veya yayın salmak istersen seni afaroz ederler. Doldurulması ortadan kaldırılması ise problem değil. Nasıl olsa internet balık avcılığı var çok şükür.

5. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    şimdi öncelikle tayakadın tarafında bulunan ve yaklaşık 2 yıldır doldurulmaya çalışılan gölden bahsedeyim 40,50 kg yayınların 10,15 kg kara sazan ve aynalıların ayrıca kerevit bolluğu yaşanan bir göl idi döküm sonrasında sıkısan o canım tatlı su balıklarının halini görmüş olsaydın insanın canı nasıl yanıyor ve o bölgeyi karaya vuran ölmüş balıkların ağır kokusuda cabası benim anlatmak istediğim bir gecekondu mahallesinde yıkım var belediye önceden ihbar çekmeden önlem almadan insanlar içeride uyurlar iken başlarına ev yıkıyorlarmı bu göller zamanında devletten 49 yıllığına kiralanmış üst kısmı tamamen kum orta tabakası kil toprağı daha derinleri ağaç kömürü yatakları ve ayrıca neden kapatmıyorlar bu kazılan yerler zaman ile yağmur suyu doluyor deniden çekilen kum bu sayede yıkanıyor bizler birer amatör balıkçı veya amatör avcı olalım ama vicdan sesimiz bize yanlış yapmamıza her zaman engel oluyor bende bir vatandaş olarak bu göllerde yaşayan öncelik ile canlıların tahliyesini daha sonra dolum işleminin gerçekleşmesini bekliyorum duyarlı olmamız lazım bu ülke hepimizin kimse ocanlıları orada büyütmedi kimseninde böyle toprak dökerek katletmesinin hakkı olmadığına inanıyorum saygılar

6. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    muvaffak bey öncelikle selamlarımı sunarım
    ben burada şunu anlatmak istiyorum o göletlerde bulunan suları boşaltarak öncelik ile canlıları başka yerlere nakil yapılıp sonra döküm sahası olarak faliyete girse ne olur ben doğma büyüme sarıyerliyim ağaçlı köyü sahilinden araba ile giredik sahil boyu kısırkaya plajından çıkardık yaklaşık 1,5 senedir yol her iki tarflı kapalı 49 yılığına sadece ocak bölgesi değil deniz dahi kapalı ağaçlı plajı kısırkaya arası ninan ayı bir kalkan balığı yapardı yem yetiştiremezdik şimdi arabanı nereye bırakacaksın gideceksin arkanı dön arcına hırsız girmiş inanmıyan var ise kemerburgaz merkezde bulunan eyüp ilçe jandarma komutanlığına gidip sorsunlar 2010 yılı kısırkaya ve ağaçlı plaj arası en az 200 araç soyulmuştur çünkü içlerinden 1.tanesi kendi aracım rasgelsin