Arkadaşlar ben küçüklüğümden beri olta ile (tabiki tırıvırı felan değil kanca ile) avlanıyorum.Size bir kaç tecrübemi paylaşıyım. Genellikle avladığım balıklar : Kefal, Sazan, Bekir, Gümüş(oltama gümüş gelmesini hiç sevmem) Bu balıkları Ankara-Nallıhan Kuş Cenneti - Davut Oğlan Köyü Altında olan bentten sonra sarıyar barajı ve kızılırmakta avlanıyorum. Herneyse Bu saydığım balıkların en sevdiği yem kısa, şişkin toprak solucanlarıdır.. (çünkü her zaman toprak solucanı ile avlanırım solucanlı oltamı suya bıraktığımda anında balık geliyor) Eğer solucan bulamıyorsanız En iyi yem Tavuk Ciğeridir. Tabiki bu çiğer tüm balıkların sevdiği bir şey değildir... TAvuk ciğerini Tatlı su kefalleri (Tabi ki yetişkin) kefaller sever.. Eğer Tavuk Ciğeri İle avlanacaksanız sabırlı olmalısınız.. Diğer en önemli özellik ise misina kalınlığı yetişkin kefaller 0,30 0,40 mm olan misinaları fark ettikleri için 0,25 0,20 mm misina kullanmanızı tercih ederim. Tabiki 0,25 mm misinalar sağlam olmuyor diyeceksiniz ama bulabilirseniz süper olur ben onlardan kullanıyorum.. Tabiki de çayda kıyıdayken ve kefal avlıyorken çok sessiz olunmalı.. Aksi taktirde en ufak sesi alabiliyorlar.. TeşekkürLer..!
Hosgeldin Nallihanli Verdigin yararli bilgiler icin tesekkürler.. Bir de asagidaki linkte kendini tanitirsan süper olacak http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=27 Tekrar aramiza hosgeldin.
Uyarı..! Arkadaşlar bazı şahıslar tırıvırı ile avlanıyor ama bu çok kötü bir şey çünkü tırıvırı kopup suda kaldığı zaman hemen yok olmuyor belki 5 yılı buluyor çürüyüp yok olması bundan dolayı gelen balık takılıyor giden balık takılıyor kurtulamayıp ölüyorlar ve 5 yılda belki binlerce balık ölüyor.Ben tırıvırı kullanımına karşıyım kaç kere karşıma çıktı öyle avcılar.
Abilerim benim sizin önerilerinize ihtiyacım var sonuçta başlayalı av işine 3-4 yıl oldu siz professionalleşmişsinizdir artık. Lütfen değerli tecrübelerinizi paylaşın.
Sevgili Enes. Öncelikle Aşağıdaki linkteki konuları geçmişe doğru ayrıntılı olarak bir incelemeni öneriyorum. http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=13 Aklına takılan bir şeyler olursa yine sorarsın yardımcı olunacaktır. Ancak bütün tatlısu avcılığını tek bir konu altında burada cevaplamamız takdir edersin ki mümkün değil
Bakalım nasipse yarın çay a gidiyorum. Beni tek sinir eden oltama gümüş takılması hiç heyecan yaşatmıyo insana mantarı da batırmıyor sürüklüyo sadece. Tek inancım o çayda şimdi çok iri kefal ve siraz vardır. Tek umudum bu.
Cumartesi ava çıktık babamla. Çay a + göle gittik ama bir kere bile balık vurmadı oltaya. Ama işin güzel tarafı oksijen aldık çay dan bir tane tırıvırı birtane yavru balık serpmesi çıkarttık ve bir güzel bir yerde toplayıp yaktık.Babam, amcam ve kuzenimle iyi bir vakit daha geçirdim.
mehmet enes yeğenim o avda amcan ve kuzeninde vardı değilmi hep beraber oksijen aldık ve hiç balık yakalayamadık değilmi