Tatlı Su Balıklarında Hastalıklar

Konu, 'Makaleler' kısmında Conqueror tarafından paylaşıldı.

  1. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    En çok Görülen mantar Hastalığı

    Balıklarda en çok görülen bir mantar hastalığıdır. Zayıf ve güçsüz balıklarda görülür. Sindirim yolu ve temasla bulaşarak balığın deri ve iç organlarında bazı bozukluklara sebep olur. Balıklar bakımlı, vücudunda yara, mukoz tabakası yoksa sularda ne kadar mantar sporu bulunursa bulunsun hastalık oluşmaz. Hastalık en çok yumurtalarda zayiat yapar.
    Bu bozukluklar nelerdir?
    Balığın bütün vücut yüzeyinde, deri ve yüzgeçlerde pamukçuk tarzında beyazımsı mantar demetleri oluşur. Mantarın ürediği dokular tahrip olur.
     
    Son düzenleme: 26 Temmuz 2007
  2. balık hastalıklarını biliyormuydunuz..

    BALIK HASTALIKLARI
    1)Büyümüş tümör gelişmesi ile Tüberküloz
    [​IMG]
    Shot at 2007-07-26
    Birçok balıkta pathojenik ve pathojenik olmayan bakterilerden küçük sayıda bulunur. Balığın yeterli bağışıklık sistemi kronik olabilecek enfeksiyonlarla baş edebilecek kadar güçlü olduğu sürece normal durumlarda problem yaratmazlar.

    Diğer taraftan parazitik hastalık ilerleyip deri, finler ve solungaçlarda necrotic hasarlar yaptığında, bakteriler çürümüş alanı işgal edip genelde tehlikeli olabilecek asıl enfeksiyona çabucak sebep olurlar.

    Bu durum parazitler dışında bir şekilde de meydana gelebilir. Bu bir çok sebepten balığın streslenmesi sonucunda oluşabilir. Stres sebepleri hatırlamaya değer. Bunların bazıları çiftliklerde, ithalatçıda, satıcıda ve sizde olan kötü taşıma koşullarıdır. Uygun olamayan türlerle beraber saklanma, kötü su koşulları da diğerleridir. Bunların herhangi biri veya hepsi travma, strese sebep olacak ve balığın bağışıklık sisteminin zayıflaması ile hastalıklara sebep olacaktır.
    2)Ciğerde Tuberculosis granuloma
    [​IMG]
    Shot at 2007-07-26
    3)TB kistli dalak
    Birçok durumda karışık bakteri kolonileri bulunur ve parazitler tarafından açılmış yaraları işgal ederlerBir çok tatlı ve tuzlu su türü yakalanabilir ve bu balıklardan insanlara geçebilen bir kaç türden biri olması sebebiyle hobist için çok önemlidir. Bulaşma olduğunda besleyicinin omuzun da melanoma oluşur. Yayılabilir ve çok zorludur. Balığın bu hastalığa yakalandığından şüphelenen herhangi bir besleyici balığı ameliyat eldivenleriyle tutmalı ve balıkla temas eden her şeyi ovalayarak sterilize etmelidir
     
  3. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bildiğimiz gibi balığın yüzeyi sümüksel bir tabakayla kaplıdır.Bu tabaka deri-su temas yüzeyinin büyük bir kısmını oluşturur ve aynı zamanda mantar ve bakterileri öldürücü bir etkinliği vardır.Burada herhangi bir travma sonucu oluşabilecek zedelenme veya hasar sistemik bir hastalığa zemin hazırlar.Ayrıca,bazı balıklarda bulunan pullar iç deri ile bağlantılıdır.Dış etkenlere bağlı olarak pulların birinde dahi oluşacak bir kopma,zedelenme v.s, mikropların organizmaya yayılmasına yol açacaktır.Mantarda bunlardan biridir.Sorduğum veteriner arkadaşlara göre balıktaki mantar insana geçmez zaten çiğ çiğ yemeyiz balığı.Elle tutmaylada o mantarın insana etki etmeyeceğini söylediler.Ama daha geniş bilgisi olan varsa bizi aydınlatmasını isterim.Ayrıca çok önemli bi konu açtığın için sağolasın Ahmet abicim.
     
  4. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    bilgileriniz için çok teşekkürler barış abi , bu konu çok önemli mantardan başka ne gibi hastalıklar var , bunlar bizleri nasıl etkiler ve bunları nasıl tanıyacağız bilgileri için herkese şimdiden sonsuz teşekkürler
     
  5. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Birkaç yıl önce Beyşehirde tutulan kadife balıklarının içinden solucan gibi parazitler çıkıyordu ve balık ölsede hala hareket etmeye devam ediyorlardı balığın içini temizlemek için açan annemin feryadı ile farkına varmıştık o zamandan beri kadife yemiyorum.
     
  6. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    valla ahmet kardeş benim tek bildiğim balıklardaki hastalıklar insanlara geçmiyor onun dışında şu hastalık şöyle anlaşılır gibi bir şey söyliyemem ama çok önemli bir konu açmışsın bilen birisi varsa hepimiz bu konu sayesinde birşeyler öğreniriz sağolasın
     
  7. köroğlu

    köroğlu ZAFER HASAN

    Mesajlar:
    170
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    270cm DAM Effzett Spin
    Favori Makine:
    Shımano Gatana
    En İyi Avı:
    Turna 5.350 kğ
    özlem hanım balık yerken veya alırken daha dikkatli olacagım
     
  8. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Balık Hastalıkları ve Görülen Balık türleri

    Su ürünleri hastalık ve zararlıları

    İÇ SU ÜRÜNLERİ HASTALIK VE ZARARLILARI
    Hastalıklar, balık yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Hastalık çıktıktan sonra yapılacak şeyler hem çok azdır, hem de zordur.
    Önemli olan, hastalıkları balık havuzlarına yaklaştırmamaktır. Bu hem ucuz, hem kolay, hem de garantilidir.
    Hastalık havuzlara bir kere bulaşırsa kayıplarımız çok büyük olabilir. Kârımız gittiği gibi zararda edebiliriz.
    Hastalık ciddi bir sorundur. Hiç ihmale gelmez. Sabırla ve bilgi ile çözümlenir.

    HASTALIK BELİRTİLERİ
    Her balığın kendine göre bir davranışı ve görünüşü vardır. Hasta balıklar iştahsız ve suyun satha yakın kısmında, kıyıda su akıntı başlangıcında veya çıkışında toplanırlar. Su içerisinde spiral şeklinde dönerler, sallanırlar, titrerler, dengelerini kaybederler ve sersem sersem dolaşırlar. Uyuşuk, tembel, zayıf ve mukavemetsiz olurlar.
    Bu davranış değişikliklerinin yanında balığın vücudunda renk değişmeleri, yaralar, kanamalar, lekeler ve kistler, solungaçlar da kabarmalar, mukus kaplanma, gözün beyazlaşması ve patlaması hastalık belirtisidir.
    Balıklarınızda yukarıdaki belirtiler görüldüğünde en yakın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İI ve İlçe Müdürlüklerine müracaat ettiğinizde size yardımcı olunacaktır. Özel veteriner hekiminiz varsa hemen haber verin
    Şimdi bazı önemli balık hastalıklarını gözden geçirelim.
    FURUNKULOSİS
    Bulaşıcı ve öldürücü olan bu hastalık daha çok alabalık ve sazan balığı olmak üzere pek çok balıkta görülür.
    Hastalık kolayca bulaşır.
    Hastalık mikrobu bir bakteridir. Bu mikrop çok dayanıklıdır. Hastalık mikrobu, yem, su, malzemeler ve ekipmanlar ile balıktan balığa bulaşır.
    Uygun olmayan çevre şartlarında ve havuzlara fazla balık konulduğunda hastalığın çok görülmesi özellikle balıklarla ani ve kitle ölümlerine sebep olur. Yavru gökkuşağı alabalığı bu hastalığa daha dayanıklıdır.
    Neler görülecek?
    Büyük balıklarda, vücutta gözle görülebilecek açıklık ve irinli yaralar meydana gelir. Hastalık kan zehirlenmesinin bir türüdür. Hastalık ne kadar ilerlerse, yaralarda o kadar büyür.
    Mikrop kan pıhtılaştırarak ekseriya solungaçları tahrip etmekte, barsakların iltihaplaşmasına, kan ve akıntı meydana gelmesine neden olur. Böbrekler pelte gibi yumuşak bir hal alır.
    Genç balıklar, genellikle belirtiler görülmeden ölürler.
    Teşhis
    Buna benzer başka hastalıklar da vardır. Acaba hangi hastalık diye laboratuara hasta ve ölü balıklar gönderilir. Teşhis oradan konur.
    Neler yapılacak?
    Önce kötü çevre şartları düzeltilmeli sonra balıklar iyileşinceye kadar yemlere ilaç katılarak tedaviye devam edilmelidir. Bunun için sulfonamitler veya antibiyotikler kullanılır. Mesela 1 kg canlı balık için sulfonamitlerden sulfamerasine 130-140 gr, antibiyotiklerden terramycine, chloramphenical veya oxytetrancycline 50-75 gr yeme katılmalıdır. Tedaviye 10 gün süre ile devam edilmelidir.
    SOLUNGAÇ HASTALIĞI
    Hastalık, özellikle alabalık ve ılık sularda yaşayan balıklarda görülür.
    Hastalığa bir bakteri yol açar. Ancak yemlerde pantotenik asit noksanlığı, zararlı kimyasal maddeler, zirai ilaçlar ve solungaç parazitleri de bu hastalığın mikrobu gibi balıkta belirtilere sebep olabilir.
    Su sıcaklığı 10 C0’den fazla olduğunda ve balıklandırmanın fazla olduğu durumlarda hastalık daha çok ortaya çıkar.
    Hastalığın belirtileri

    Hastalığın ilk belirtileri balıkta gri-beyaz bölgelerin teşekkülüdür. Solungaçların kabarması ve sümüksü bir madde ile birbiri üzerine yapışması ile hastalık kendini belli eder. Solungaçlar, kızarık ve şişmiş durumdadır. İleri devrede hastalıklı yerler kanar ve ağız organları erir.
    Hasta balıklar
    Hasta balıklar iştahsız ve, halsizdirler. Akıntı yönüne doğru hareket etme, su yüzeyinde yüzme, solunum güçlüğü gibi belirtilerle hastalık kendini belli eder.
    Teşhis
    Hasta balıklar laboratuara gönderilerek kesin teşhisi yaptırılır ve tedavisine başlanır.
    Tedavi
    Hastalık solungaçlar üzerine lokalize olduğundan daha ziyade antiseptik ve antibiyotik banyolarından yararlanılır.
    Banyolar için 1 It suyun chloramphenicol, terramycine’den 10-20 mg, PMA, lignasan, roccal hyamine ve dignat'tan 2 mg katılarak balıklar 40-50 dakika süre ile 2-3 gün banyo yaptırılır.
    Tedavide bakır sülfat kullanılırsa, 1 It suya 0,5 gr bakır sülfat katılarak balıklar banyo yaptırılır.
    Unutma
    Su sıcaklığı yüksekse ve balıklar kalabalıksa hastalığın tekerrür edeceği unutulmamalıdır. Bu durumda yapılan tedavi hastalığı yalnız kontrol altına alınır, YOK ETMEZ.

    YÜZGEÇ HASTALIĞI

    Alabalık ve sazan balığı başta olmak üzere pek çok tatlı su ve deniz balıklarında görülür.
    Hastalığa bir bakteri sebep olur. Hastalığın çıkışı ve yayılmasına kötü çevre şartları, yemlerde folik asit ve inositol noksanlığı ile a vitamini fazlalığı gibi bir çok etkende sebep olmaktadır.
    Hastalık, mikroplu sularda ve temas yoluyla balıklara bulaşır.
    Hastalığın görülmesi
    Hastalık, önce balığın sırt yüzgeçlerinde kalın mat bir çizgi ile dış kenarlarda beyaz renksizleşmeler meydana gelir. Hastalık ilerledikçe çizgi ve renksizleşme yüzgeçlerin köküne doğru yayılır. Yumuşak dokular ve çıkıntılar tahrip olur. Zedelenen ve yaralı yerlere, zamanla mantarlarda yerleşerek durumu ağırlaştırır.

    Tedavisi
    Hastalığı erken teşhisinde tedavi başarılı olur. İlerlemiş olaylarda balıklar imha edilmelidir.
    Çevre şartları düzeltilir. Hasta balıklar, 1 lt suyu Chlortetracycline, Oxytetracyline'den 10 mg katılarak 1 saat süre ile banyo yaptırılır. Değerli balıklarda, Kanamycine ile balığın 1 kg için 20 mg hesabıyla iğne yapılarak tedavi edilir.

    ENFEKSİYÖZ PANKREAS NEKROZU ( IPN)
    Hastalık başka balıklarda görülmekle birlikte en çok alabalıklarda görülür.
    Hastalığa bir virüs sebep olur. Hastalık belirtileri görüldükten birkaç saat sonra ölümler başlar ve %90'a varan ölümler olur.
    Bulaşma
    Hastalık mikrobu ile bulaşmış, su, yem, malzeme ve ekipmanlar ile balıktan balığa veya yumurtalarla geçer. Ayrıca su kuşları ile bir yerden bir yere nakledilirler.
    Sürüde birden bire ölümler başlayıverir. Balıklar durgun ve iştahsızdır. Ekseni etrafında burgu şeklinde döner veya gelişi güzel yüzerler. Vücudun genelinde renk koyulaşması ve göz çıkıklığı görülür. Mide ve bağırsaklar yem yemiş gibi şimşekte ve açık renkli veya beyaz salya meydana gelmektedir. Karaciğer, böbrek ve dalak solmaktadır.
    Tedavi
    Hastalığın tedavisi yoktur. Balıklar imha edilir. Malzeme ve ekipmanlar dezenfekte edilir.
     
  9. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Balık Hastalıkları ve Görülen Balık türleri

    VİRAL HEMORAJİK SEPTİSEMİ (VHS)

    Bu hastalık alabalıklarda görülür. En fazla 2-3 aylık balık yavrularda rastlanır. Yukarı yaştakiler nadiren hastalanır.
    Hastalık etmeni bir virüstür. Uygun olmayan çevre şartları, stres, su sıcaklığının düşüklüğü hastalığın çıkış ve yayılışında etkili olmaktadır.
    Bulaşma hastalıklı balıkların etrafa saçtığı virüsle bulaşık su, yem ve malzemeler olur.
    Hasta balıklar eksenleri etrafında dönerler veya, yatay yüzerler. Renkleri koyulaşır ve tek taraflı göz çıkıklığı ile göz ve göğüs yüzgeçleri etrafında kanamalar görülür. Yüksek oranda ölümler görülür. Tedavisi yoktur.
    Su sıcaklığı 15-16 °C nin üzerine çıktığında hastalık durur. Çevre şartlarının iyileştirilmesi, balıkların bakım ve beslenmesine dikkat edilmesi, hijyenik kaidelere uyulması ile hastalığın işletmeye girmesi önlenebilir.

    HAVA KESESİ YANGISI
    Özellikle sazan balıklarında görülür. Hava keselerinin yangılanması ve iç organlarda bozukluklar görülmesi ile beliren ölüm oranı yüksek bir hastalıktır.
    Bulaşmada, çevre şartları, besleme ve özellikle hava keselerinin anatomik düzensizlikleri büyük rol oynar. Su sıcaklığının yüksek olması da, hastalığı şiddetlendirir.
    Hasta balıklarda spiral yüzme, ekseni etrafında yüzme, yan tarafı üzerinde yüzme, suyun yüzeyine yakın bir başı aşağıya doğru yüzme gibi yüzme bozuklukları, karında şişkinlik, gözlerde çıkıklık, durgunluk, iştahsızlık, refleks azlığı gibi belirtiler görülür. Ölüm oranı % 50-70'e çıkabilir.
    Hasta balıklar, tedavi için özel havuzlara alınır ve 1 kg balık için günde 100 mg Chloramphenicol 10 gün süre ile yemlerine katılır. Ayrıca , yemlere vitamin B12 katılmasında da yarar vardır.

    SAPROLEGNİASİS

    Balıklarda en çok görülen bir mantar hastalığıdır. Zayıf ve güçsüz balıklarda görülür. Sindirim yolu ve temasla bulaşarak balığın deri ve iç organlarında bazı bozukluklara sebep olur. Balıklar bakımlı, vücudunda yara, mukoz tabakası yoksa sularda ne kadar mantar sporu bulunursa bulunsun hastalık oluşmaz. Hastalık en çok yumurtalarda zayiat yapar.
    Bu bozukluklar nelerdir?
    Balığın bütün vücut yüzeyinde, deri ve yüzgeçlerde pamukçuk tarzında beyazımsı mantar demetleri oluşur. Mantarın ürediği dokular tahrip olur.
    Hastalığın işletmeye girmemesi için koruyucu tedbirler alınmalı, bakım ve besleme iyi yapılmalı, kullanılan malzeme dezenfekte edilmelidir.
    Mantara yakalanmış balıklar, 1 It suya 10 mg potasyum permanganat katılarak 1 hafta süreyle 30-90 dakika arasında banyo yaptırılır. Malahit yeşilinden 15 It suya 1 gr katılarak balıklar, 10-60 saniye 100 It suya 0.5 gr katılarak balık yumurtaları 50-60 dakika banyo yaptırılarak tedavi edilirler.


    BALIKLARDA İÇ VE DIŞ PARAZİTLER

    Balıklarda da parazit olur mu demeyin. Her canlıda parazit olur. Üstelik bu parazitler onların verimlerine ortaktır. Bizim balığa verdiğimiz yemlerin bir kısmını da onlar tüketir. Kârımıza ortak olurlar.
    Bazı parazitler insana da geçebilir.
    Balık sülüğü, solungaç yengeci, kancalı kurt, balık biti, ligula ve difilobotriyum en çok, rastlanılan parazitlerdir.

    Parazitlere karşı koruyucu tedbir olarak su kuşları ve parazitli balıklar yok edilir. Ayrıca 1 litre suya 25 gr masotan veya 1 It suya 25 mg potasyum permanganat katılarak balıklar 5 dakika süreyle banyo yaptırılır. Havuzlarda 1 It suya 0.25 gr Dylox katılarak 4 defa haftada bir ilaçlanır.

    SON SÖZ

    Bir hastalık geliyor bin bir emekle, zahmetle para sarf ederek, yetiştirdiğimiz balıkları alıp gidiyor. Öyleyse, hastalığın geldiği yol belli, pislik, kirlilik. Bu yolu kapatmamız lazım. Neyle? Temizlikle, titizlikle, dezenfeksiyonla. Buna uymayan yetiştirici, hastalığı kendisi davet etmiş olur. Hastalık bu davete hemen gelir.
     
    Son düzenleme: 26 Temmuz 2007
  10. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    SON SÖZ

    Bir hastalık geliyor bin bir emekle, zahmetle para sarf ederek, yetiştirdiğimiz balıkları alıp gidiyor. Öyleyse, hastalığın geldiği yol belli, pislik, kirlilik. Bu yolu kapatmamız lazım. Neyle? Temizlikle, titizlikle, dezenfeksiyonla. Buna uymayan yetiştirici, hastalığı kendisi davet etmiş olur. Hastalık bu davete hemen gelir.

    ençok bu kısmı beğendim emeğin için sağol üstün körü okudum daha sonra detaylı inceleme yapacağım
     
  11. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Degerli paylasiminiz icin cok tesekkur ederim. Ilginc ve uzerinde durulmasi gereken bir konu. Bakalim yorumlar ve bilir kisilerin katkisi ne olacak...?
     
  12. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Balik hastaliklari uzerine okudugum bu ikinci konu...Guzel ve uzerinde durulmasi
    lazim gelen yanlari var. Sahsen cok bilgisiz oldugum bir konu olmasi da beni istahlandiriyor. Degerli paylasiminiz icin cok tesekkur ederim...
     
  13. PaO

    PaO

    Mesajlar:
    79
    Şehir:
    İstanbul-Ankara-Edirne-Hatay-Elazığ-Rize
    Favori Kamış:
    Zıpkın Olta
    En İyi Avı:
    3 gr. Kaya Balığı
    Eğer aranızda akvaryumu olan varsa bilir balık hastalıklarını...Oooo ben nelerle uğraştım... Mantar en çok rastlanandır ve tüm tankın ölümüne kadar gider eğer balıklar güçsüzse yani iyi beslenmiyorlarsa ve mutsuz bir ortamda yaşıyorlarsa toplu ölümün 2 günde olması beklenir.Hastalığa yakalanır ve 2 gün içinde ölür.Eğer hastalığa anında müdahale edilmezse geç tedavi başarısız olur.Genelde mantarın çeşitleri fazlalıkla bir balıkta görülür yani beyaz benek kırmızı leke gibi çeşitler farklı sürelerde görülür. Özellikle beyaz benek olursa o balık gider. Balık hele birde küçükse yavruysa Allah rahmet eylesin. Farklı bir bilgi olarak sazanlarda karın ağrısı çok sık görülmektedir. Sazanlar otçul beslendikleri için genelde kabız olurlar. Karın ağrıları o kadar şiddetli olur ki kıyıya bile vurdukları görülür. Ve Sazansılara çok görülen Dropsy... Pulları şişmiş ve olduğundan daha fazla şiş olan sazanlar Dropsydir.Aşırı kirlilikte çok sık görülür. Bulaşıcı değildir . İnasanlara bildiğim kadarıyla balıktan hastalık geçmez ancak ve ancak Dropsyli bir balık tat vermez diğerlerinde de öyle ki balık zaten hastadır yani özellikle Dropsyde balığın içinde belli bir gaz olur.
     
  14. osmanaltunel

    osmanaltunel

    Mesajlar:
    3.695
    Şehir:
    ANKARA / Gölbaşı
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Gereken herşey yazılmış konuya katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bilinmesi gereken bir konu müsait bir zamanımda daha iyi inceleyerek benimde bir katkım olabilirmi diye bakacağım ahmet konuyu açtığın için tebrikler.
     
  15. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkürler , Sizi tanımak çok isterim sizden çok öğreneceğimiz şey var
     
  16. evwt

    evwt engin

    Mesajlar:
    15
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    Cormoran
    En İyi Avı:
    levrek 1,2 kg
    akvaryum balıklarında Görülen Beyaz mantar hastalığını Kendi araştırmalarım sonucu Bulduğum ilaçla tedavi etmişliğim vardır.Üniversite yıllarımda yetiştirdiğim yaklaşık 1000 adet lepistes imin öğrencilik yıllarımdaki parasızlık nedeniyle akvaryum alamadım ve 200 adetini plastik varil içinde beslerken Bu hastalığın oluştuğunu gördüm üzerlerinde beyaz pamukçuklar.araştırırken Oksitetrasiklin HCl ün bu mantarlarda etkili olduğunu yabancı sitelerde görünce buna muadil ne olabilirdiye düşünürken denemeler yaparken o 200 lepistesimi kaybettim Daha sonra 400 lük akvaryumdada aynı sorunla karşılaşıncaya kadar araştırmam tamamlanmıştı.Teramiciyn göz pomadı.Tüm balıkları Bu merhemi çözdürdüğünüz suda yıkayarak Sirkeyle ve %10 Tuzlu Suyla Steril edilmiş güneş altında 1-2 gün bekletilmiş Akvaryuma Atıyoruz. %80 sorun çözülüyor. Ancak Ortamdaki TÜm balıklara Hastalık olsun olmasın uygulamanız lazım.