Tatlı Su için Rapala Seçimi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında berbe tarafından paylaşıldı.

1. berbe

berbe berk

Herkese merhabalar.. Yıllarca denizde kıyıdan balık avlamışımdır ama tatlısu tecrubem hiç yok onun için tecrubeli kardeşlerimiz ve abilerimiz yardımcı olurlarsa memnun olurum..

Öncelikle seyhan barajında at-çek yapmayı düşünüyorum yani tatlı su levreği ve sudak avlamayı düşünüyorum ve bi kaç sorum olacak..

ilk sorum:

Cam rapalaları denizde kıyıdan at çekle levrek için kullandığımız gibi acaba aynı cam rapala ile gölde de tatlı su levreği için aynı verim alınırmı yoksa bu cam rapala sadece deniz levreğindemi iş yapar? Bahsettiğim rapala resmi aşağıda: (cam rapala 11 cm - 30 gr)

ikinci sorum:

Silikon rapala için sazan yavrusuna benzer bi rapala seçtim hedef tatlusu levreği ve sudak ama gölde sazanda var ve levrek sazanlarla beslenmeye alışkındır diye yabancılık çekmesin istedim :) sizce uyunmudur? onun resmide aşagıda : (8 cm - 16 gr)
    ve son olarak kullanacağım misina 0.25 lik saglam bi misina.. kamış olarakta 3.80 mt 20-40 gr atarlı fiber bi kamış seçtim hem hafif hem uzun hemde atarı rapala sınıfında ve misinada 0.25 yani yeteri kadar uzaga atılır sanırım..

üçüncü sorum:

takımları hem gölde hem denizde kullanacagım için misinaları beyaz renk seçtim beyaz renk gölde at-çek için veya dip oltası için sıkıntı olurmu?

aklımdakileri yazdım :) dediğim gibi tatlısu tecrubem yok ama siparişlerim gelir gelmez denemelere başlıyacagım sonuçlarıda sizlerle paylaşırım :) yalnız denemelere başlamadan bi eksiğim yada takım-malzeme olarak yanlış bi durum varmı yoksada tavsiyeleriniz varmı sizlerden öğrenmek istedim..

2. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

cam rapala tatlı suda çalışmaz...diğer slikon için yorum yapamayacağım

3. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Storm WRSSB03 renk kodları ise P ve RHC bulabilirsen bak nasıl iş yapıyor görürsün.Tek geçerim silikonların içerisinde...

4. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    soruda tam uzmalık alanımdan gelmiş vallaha :)

3 madde halinda cavap veriyim.

1)resimde görülen cinsten su üstü yemler tatlı su levreginde hiç işe yaramaz.(çok dendim tecrübe ile sabittir )
    2)tatlı su levregi ekseriyetle derin yerleri sever.gezerek ve sürüler halinde avlanır.bezay silikon balık şeklinde yemlerinde eline hiç bir sahte yem su dökemez. :)
    3)kullanılacak takımda 2.10 hafif bir kamış.max 30 luk makina ve 0.20 misina tabi örğü misina kullanılacaksa 0,10 veya 0.12 idealdir.

arıntılı bilgiye için lütfen msj bırakın.

5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Benimde tatlısuda deneyimim yok, fakat tatlısu içinde bilgi topluyorum rapalanın dives to serisini önerebilirim, kafamda fikir oluşmasına yardımcı oldu bazı videolar batarlı modeldir bence harika iş yapar videonun linkini atıyorum buraya iyi seyirler.

http://www.youtube.com/watch?v=rP5fYEjlwMk

6. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Rapala Pro Fishing oyununu bulabilirseniz, o da çok faydalı olacaktır. Marka Rapala ile sınırlı kalsa da fikir vermesi açısından kayda değer. Gerçi faydası dokunmayacaksa da oynamaya değer, tavsiyemdir :)

7. berbe

berbe berk

STORM SİLİKON BALIK WRSSB03 (P)
    # Uzunluk :8 cm
    # Ağırlık : 14 GR
    # Pakette 2 adet
    # Doğal Renkler
    # VMC iğne

sanırım bahsettiğiniz sahte bu olmalı.. Satışı pek yaygın gözükmüyor ama malzemecilerde bulabilirsem bunuda deneyeceğim teşekkürler..

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kamış boyu 3,80 mt. biraz fazla. 2,40 veya 2,70 mt. olabilir.

Atarı da silikonlar için düşük olmalı. 20-40 gr. randımanlı olmaz.

Rastgelsin, selamlar.:)

9. berbe

berbe berk

aslında haklısınız ama öncekine göre bu yine iyi sayılır :) bu benim 2. takımım önceki takımımlada at-çek yapıyordum eski takımım 3 mt 40-80 atarlı ve 40 lık misina :D ve attığım sahtede 3-5 gr lık silikon kurtçuktu :D bu şartlarda yine 30 metreye atıyordum fakat çok yorucu oluyordu :D şimdiki takımla 100 metrelik misina bana az gelecek gibi gözüküyor ama henüz denemedim :)

3.80 olması at çekte daha fazla yorucu ve kullanışsız olabilir ama rat nekadar uzun olursa okadar uzaga gitmezmi? (tabi misina ve agırlık v.s. durumları hariç)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :p :D :p

Gider.;)

Şöyle izah edeyim; diyelim ki 80 metrelik bir kamışın var. İşte bu kamış en az 80 metre uzağa gider.

Şaka bir tarafa; konu surf kamışlar tabi. Özellikle kıyıdan avlanan Boğaz avcısı arkadaşların deneyim ve fikirleri yol gösterici olacaktır.:)

11. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Hemşehrim bu konuda senin gibi özellikle sudak hastasıyım Allah izin verirse 1 Mayısta sezonu açmayı düşünüyoruz.Bu konuda bizim oynak beyimiz:D üstadımız(Orhan Avşar) banada yardımcı oldu ve sahtelerim hazır bekliyorum zaten bu konuyu kendisi görürse mutlaka sana bişeyler yazacaktır;) Tanışmak umuduyla selamlar..

12. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Berk bey 3 senedir Turnaya giderim tek kamışım vardı 2.40 bana o bile fazla geliyor şimdi 2 parça 2.10'luk almayı düşünüyorum bir de tatlı su'da çok uzağa atmasanızda nasip yine geliyor. Sudak için birşey söyleyemeyeceğim fakat tatlı su levreği bildiğimiz perch se eğer beyaz ve parlak yeşil silikon kuyruklu kurtçuk Ankara Kurtboğazında çok iyi iş çıkarıyor.

Rastgele.

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Berk Kardeş,öncelikle şunu belirteyim Seyhan Barajın da tatlı su levreği yok,Sudak bolca var ;)

- Cam sahte sudak avında başarılı olmadı,kendi yaptıklarımla denedim sonuç sıfır :eek:

- Silikon balıklar da çok başarılı sayılmaz,değişik renk ve modellerini denedim ama sonuç başarısız.

- Seyhan Barajın da Sudak avında en başarılı sahteler,Mr Twister G Grup 3 '' , Mister Twister Curly Tail grup 3 '' sahtelerdir,bunlar içerisinde de bir kaç renk ön plana çıkmaktadır.

Kısmet olursa 1 mayısta sezonu açacağız ;)

Rastgelsin.

14. berbe

berbe berk

Orhan abi seyhan barajında sudak avına henüz şahit olamadım ama tatlı su levreğine şahit oldum piknik yapılan bölgelerde ben silikon kurtçukla atçek yaparken yan taraftan bir arkadaş rapala ile at-çek yaparak tatlısu levreği aldı zaten balık vurur vurmaz benim oltayı bırakıp o arkadaşın yanına koştum ne çıkıyor diye :D ve tatlı su levreği aldı ve limit altı diye suya geri bıraktı yaklaşık25 cm boylarındaydı av resmi yok ama benzer bi resim ekleyim yinede..

aldıgı balık yukardakinin aynısı.. aslında rapalasının markasını almamakla hata ettim ama anladığım kadarıyla yüzeyden giden sahtelere levrek saldırıyor ama sudak sanırım daha derinlerde avlanıyor ve onun içinde çektikçe dalış yapan sahteleri denemek lazım sanırım ama onunda takılma sorunu var.

Aslına bakarsak bende malzemelerimin siparişini geçtim ve sezonun açılması için gün sayıyorum :D inşallah sezon açılınca burdan güzel av raporları hazırlarız :)

Son düzenleme: 20 Nisan 2011
  15. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Abi bana deme o oyunu :D indirdim kuramıyorum bin tane işi var lanet olsun deyip sildim sonunda :D

16. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Slm bende bu resimdeki tatlısu levreğine buralarda şahit olmadım bu cins balığı hangi bölgede yakaladılar acaba?

17. berbe

berbe berk

Menderes bulvarında sevgi adasına bakan yol kenarından çıktı yani şöyle anlatayım tutulan bölgeden sevgi adası gözüküyor genelde o bölgede sazan için dip oltası atıyorlar o civarda yakalandı.. at çek yöntemi ve rapala ile yakalandı rapalada tahminen 8 cm boylarındaydı gümüş beyaz üzeri siyah benekli balık görünümlü kuyruktan 3 iğneli bi rapala kullanıyordu ama internetten okadar rapala çeşitlerine baktım ne o rapalayı bulabildim nede ona benzer bi rapalayı :D aynı bölgeden bende fosforlu yeşil silikonlu kurtçuk ile at çek yaptım ama hiç vurmadı bile.. aynı kurtçuğu denizde kullandım 2 kg civarında yengeç çektim saolsun param parça etti kurtçuğu :D sezon açılınca o bölgelerde bi tarama yapmak lazım :)