tatlı su için takım

Konu, 'Kamışlar' kısmında ulasce tarafından paylaşıldı.

1. ulasce

ulasce ulaş

Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum istanbulluyum 35 yaşındayım:) Bankacıyım stresli işteyim yani:)İstanbul avrupa yakası kocamustafapaşada büyüdüm yaşadağım yerin denize yakın olması dolayısıyla yaklaşık 15-16 yaşından beri balık sevdam var:)6 yıllık evliyim 3 yıl önce ara verdiğim balık sevdasına yeniden kapılıp kendime güzel bir banax ve alba stardan oluşan bir makine ve kamış edindim fiyatını tam hatırlamamkla beraber sanırım 300-350 tl civarı bir para verdim.Sonra evimize hırsız girdi ve çaldığı birçok parçanın yanında daha birkez bile kullanma fırsatım olmayan kamışa takılı banax marka makineyidi çaldı sanırım balık tutmayı seven bir hırsıza denk geldik allahtan kamışı almamışta biraz olsun teselli oldu:)))Bu günlerde yeniden balık aşkı beni yakmaya başladı bu kez tatlı su ve deniz avcılığı birarada yapmak istiyorum.Forumu sürekli okurum amacım hem tatlı su atçek hemde denizden kıyıdan avlanmak.Bana bu doğrultuda her iki amaçlada kullanabileciğim kamış ve makine almak.Şu an için herhangi bir bütçe belirlemedim ama 500 tl yi geçmezse memnun olurum:)hırsızdan arta kalan 200 gr atarlı 3,90 fiber kamışım hala duruyor.Bunu kıyıdan boğazda kullnabileceğim şekilde bir makine önerisi ve tatlı su içinde komple yeni bir takım kamış makine önerisi yaparsanız çok memmun olurum biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın sizlerden öğrenecek çok şey var:))Saygılarımla...

2. ulasce

ulasce ulaş

Yardımcı olacak kimse yok sanırım ilk mesajımda verdiğiniz destek için teşekkürler:)

3. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Hemen sitemkar olma bence biraz daha araştır hemen hangi kamışı ve makarayı alabilirim demenden bir şey bilmediğin anlaşılıyor tatlısu derken bunun gölü var deresi var akarsuyu var balığı derken yayını var turnası var kefali var levreği var ala balığı var bunların hepsinin kamışı ayrı yemi ayrı makarası ayrı ilk önce tatlısuda olsun tuzlu suda olsun hedef balığı belirtmen ona göre takım ve taklavat edinmen lazım bence siteyi iyice araştırıp yapacağın ava göre birşeyler istemen daha kolay olacağından bilenler için cevap vermesi daha kolay olacaktır sevgili ulaş kardeşim yada çok ucuz bir takımla acemiliğini atlat derim bir gün beni anlayacağını sanıyorum rastgele.:)

4. king_barracuda

king_barracuda

merhaba aramıza hoşgeldiniz. tabi 500 tl iyi para bana kalırsa önce kamışına uygun bi makina al . ryobi ecusima 8000 olabilir boğaz için okuma lonbow 65 alabilirsin kanımca.

tutarları 120 tl civarı sanırım makinaların . boğazda beklemeli av yapabilirsin . makinalar biraz ağırdır at çek yapamazsın . ama göldede sazan yayın çok rahat çekersin ..

kendi kamışında kullan makineleri.. sonra gidişata göre at çek için ayrı kamış ve makine dizersin ..

yani bi takım yapıp heryerde kullanmak yerine 500 tl bi yana 1 kamış 2 makine alıcaksın 300 tl yede çıkarsın işin içinden hemde kaliteden şaşmayarak .

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Selam hosgeldiniz.
    Kamisa bir daiwa emcast alin, bogaz takimi tamam. Tatli su icin 240tl ile de rahat rahat meppsi makinasi kamisi misinesi bir takim çikar. 240cm 10-40gr atarli bir kamis ve 40lik bir makine idealdir.

6. ulasce

ulasce ulaş

yorumlarınız için teşekkürler.yukarıda belitmemiş olsamda tatlı su istanbulda terkos da turna,tuzlu suda mevsimine göre istavrit ve çinekopu kastemiştim.Her balık için ayrı takım olması gerektiğini zaten biliyorrum::)Ben zaten takım değil kamış ve makine önerisi istemiştim yinede cevabınız için teşekkürler.Zaten 1 aydır araştırıyorum burayada yazıp fikir almak istemiştim.Sonuçta aşağıdaki olta setini ve makineyi aldım.Ayrıca sizin tabirinizlede acemide olsam aşağıdaki takım taklavatıda aldım:) ,İstavrit için 10 adet 10 lu çapari,lüfer için 2 iğneli takım(istavritide ayrıca giderken alıp takarım artık:) ve kaşık,tatlı su turna için savagear 4 soft paly 13 cm silikon balık ve muhtelif markaların 3 adet daha silikon balığını,sazan içinde yemli takım ve yaylı takım aldım Saygılarımla:)
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13732-LEVREK-SETi-1.html
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-12121-SHIMANO-HYPERLOOP-6000-FB-1-BB.html

7. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Güle güle kullan bol bereketli avlar dilerim gönlündeki avları yapabilmen dileklerimle rastgelsin.:) :)