arkadaşlar ben izmirde kendi evimde sazan 2ad kefal 12 ad ve yılan bal benzerı 4ad balık beslıyorum ve altr olarak dıger tatlı su balıklarını arıyorum ılgılenen olursa sevınırım...
Re: Bende daha önceden yayın balığı beslemiştim gerçekten zevkli bir iş ama biraz beklemelisin balıklar havyar bırakıcak ve yeni yavrular meydana gelicek az kaldı. Sizin oralardada vardır elbet sulama kanalları fln veya bu kanalların depoları fln orda eminimki istediğin kadar tatlı su balığı yavrusu yakalıycaksındır
arkadaşlar unutmayınki her ne için olursa olsun yasal boyutların altındaki balıkları yakalamak suçtur
Re: Haklısın abicim tabi kesinlikle katılıyorum sana. Ama sonuçta o balıkların gideceği yer yine kendi doğal ortamı olucak yani en azından ben öyle yapmıştım.
mert kardeş işte en tehlikeli çözümlerden bir taneside budur beslediğiniz balık kesinlikle hiç bir suya salınmamalıdır çünki evde beslediğiniz balık akvaryumun küçük olmasından ve kullandığınız yemlerden ötürü bir bakteri vs türevde bir şey üreyip balıklara bulaşmış olabilir siz bu hastalık taşıyan balıkları bir göle saldığınızda tam bir felaket olabilir hatta 2/2 tebliğlerde derki hiç bir balık başka bir suya canlı olarak taşınamaz ve salınamaz canlı yem ile avlanacaksanız yeminizi gittiğiniz gölde avlamanız gerekmektedir avlaklara canlı yem nakli yasaktır yani her halikarda yapılan şey yanlıştır ve türkceza kanununa göre suçtur
Re: Doğru diyorsun aslında abicim yapılmaması gereken bişey bu. Ama bende canlı yemle besliyordum yani salalıda belki 10 sene oldu artık yapılıcak bişey kalmadı. Ama zannetmiyorum bi problem olsun..
neyse on sene olmuş ise senin suçun zaman aşımından dolayı silinmiştir şaka bir yana beslenip büyütülen her balık hastalık yayacak diye bir kural yok ama buradaki amacımız bildiğimizi öğretmek bilmediğimizi öğrenmek ben bildiğimi bu konu başlığı altında anlattım yarın bilmediğimi başka bir konu başlığı altında belkide senden öğreneceğim saygılar sevgiler kardeş