Merhaba arkadaşlar, Pazar günü ğleden sonra Antalya/Aksu çayına gittim. 1 adet mısır küspeli 4 kancalı takım (yem olarak dane), 1 adet gezer kurşunlu takım yine yem olarak iri dane ve zillerin çalmasını beklerken de eğlenmek için şamandralı kefal takımı aldım elime başladım beklemeye. 2-3 saatgeçti bizim zillerden ses yok. ama şamandralı takımıma ekmekiçi takınca kefaller tek tek takılmaya başladı. orta boy ve irice 2 kg kefal aldım. şimdi avı yorumlayayım. bizim buranın sazanları mısıra kesinlikle gelmiyor. ekmekiçi takınca da el kadar sazan geliyor. yani büyük sazan nasıl avlayacağım bilemiyorum. Boili falan bilmiyor burdaki balıklar. ekmekiçi akınca da ufak balıklar rahat bırakmıyor. haftaya tekrar gidiyorum paylaşırım. saygılar
Çok güzel av olmuş Koray abi devamını bekliyoruz.Dün bende tekneyle çıktım iri palamutlar var yakında fotolarını koyucam...
Dayım Alanya'da her türlü balığı (deniz ve ya tatlısu) ekmek ile yakalar.Derede de ekmek içi ile 4-5 kiloluk sazanlar yakalıyor bilginize..Kaçırdıklarının haddi hesabı yok.Yani Akdeniz bölgesinde ki dereler de çok fazla tatlısu balıkçısı olmadığı için hayvan neredeyse hiç mısırla yemlenmiyor.En çok rastladığı şey ekmek ve ekmeğe geliyor haliyle
arkadaşlar akbalık (tatlısu kefali) avı inanılmaz zevkli bir av. bu balık damağa pek hitap etmez çünkü ince kılçıkları vardır, ekonomik değeri yoktur lakin sizinle öyle mücadele eder ki öyle sinsidir ki av tam anlamıyla sinir harbine dönüşür. sazanı oturup beklersiniz çay sigara bira içebilirsiniz ama kefal avlarken su içmeye vaktiniz olmaz, şamandra aniden batar ve silkme hareketi ile balığı iğneye takmaya çalışlırsınız. ben bugüne dek hiçbir kefalin kancayı yuttuğunu görmedim hep ağzını kenarından falan takılır iğne yani nazlı yer yemini. ekmekiçine bayılır yanlız hamur şeklinde değilde hafif püsküllü şekilde takılırsa vurur balık dişi olmadığı için somurarak yer. tavuk ciğerini de öneriyorlar ben hiç denemedim bu hafta deneyeceğim. bu balığı avlamak isteyen arkadaşlara aşağıda çizdiğim takımı öneririm (forumdaki üstadlardan özür dileyerek , sürçü lisan ettiysem affola)