Merhabalar arkadaşlar.Siteye yeni üye oldum.Aslında olta balıkçılığına da yeni başladım.Yakın zamanda memlekete gideceğim.Tatlı su kefali avı hakkında bilgi almak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Özellikle yem ve iğneler hakkında.Şimdiden teşekkür ederim
hoşgeldiniz. biraz arama yaparsanız belki yararlı bilgilere ulaşabilirsiniz. sitemizde tatlı su keafliyle ilgili raporlar mevcut. arkadaşlar nasıl avladıklarını ve ne tür yem kullandıklarını açık ve net bir biçimde belirtmişlerdir. şimdiden rastgele..
sonradan bulup ulaştım.herkesin bir çok fikri var.sanırım balığın avlanaçağı bölgeye göre oltalar ve yemler değişiyor. Sanırım ortaya karışık yapıp hepsini denemem gerekecek.elbet biri olucaktır ) teşekkürler
benim nacizane önerim ve çoğu kişinin farkında bile olmadığ bir yemdir ki tatlı su kefalı kesinlikle hayır demez. O da bildiğimiz bıyıklı balığın yavrusunu kancaya takmanızdır. Yanlış duymadınız. Solucan sinek ya da envaye çeşit yemlerden en etkilisi budur. Yalnız burda bir ufak bir sorun vardır oda bıyıklı balık yavrusu orta boy yada büyük boy tatlı su kefallarını cezbettiğinden orta boy kefallar yemi biraz parçalamaya çalışacaklardır. Misneyi attığınız yerde büyük boy (2 karış yada daha yukarsı büyüklükte) kefal var ise onun bu durumu farketmesi fazla uzun sürmez ve orta boy kefalın parçalamaya çalıştığı yemi olduğu gibi yutup misneyi çekmeye başlayacaktır. Yapmanız gereken misneye iki kez yol vermeniz, yani misneyi çekmesine müsade ettikten sonra birden misneye asılabilirsiniz. Bıyıklı balık yavrusu yakalamak için en iyi teknik küçük derelerde bunlardan bol bol bulabilirsiniz yahut suyun akıntılı alanlarında taşı taş üstüne vurarak altındaki balığı semelemek suretiyle yakalayabilirsiniz. Bunları yapacak durumunuz yok ise üzülmeyin, ikinci alternatif küçük kurbağadır. Bu kurbağalar zıplayabilecek düzeye gelmiş küçük sevimli canlılardır. Elinizin avucuyla kurbağaya hafiften yaklaşın ve belirli bir mesafeye geldiğinizde birden dalın. Avucunuzun içinde hissettiğinizde kurbağayı bir iki kez taşa yada sert bir zemine çarpın ve öldürün. Canlı takmamaya gayret gösterin.
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Umarım avımın sonun mutlu haberler ve foto lar la geri dönerim