selamlar. ben yazları sivasta küçük bir baraj göletinde tatlı su kefali avlıyorum ama çok başarılı olduğum söylenemez. gölün etrafı tamamen açık kenarlar çok sığ. birincisi gizlenemiyorum hep ortadayım yani ikiciside oltayı ortalara yani derin yerlere gönderme sorunu hafif kurşunla olmuyor ağır bir kurşun kullansam balıkların ürkme sorunu var. şamandıralı takım kullanıyorum 20 lik misina 4 numara iğne ve yem olarak solucan yada çekirge birde kefali şamadırasız tutabilirmiyim acana dip oltası işe yararmı deneyen varmı aranızda üstatlar yardımcı olursa sevinirim uzun oldu biraz kusura bakmayın şimdiden teşekkürle
Yalçın kardeşim..anlatışından sanki şamandıralı takım kullandın ve balık tutamadın gibi bir sonuç çıkardım... peki yem olarak ne kullandın??? misina kaçlıktı iğne büyüklüğü neydi... yaz bunları bi bakalım.
kıyıdan genellikle ufak boyutda kefal gelir. büyükler için mutlak sessizlik şartdır.göllerde uzaklara atmak için kurşunun iri olması gerekir.dip oltasında kurşunla iğnenin mesafesini arttırarak balığın kurşundan ürkmesini engelliyebilirsin.yem olarakda tavuk yüreğinin baş taraflarındaki yağlı kesimi kullanabilirsin, böylece küçük kefaller ve gümüşler uzun süre yemi alamaz.ancak iğnenin ucunu balık yuttuğu zaman batacak şekilde yemin dışına doğru ayarlaman gerekir.büyük kefaller küçük kefallerin yemlendiği yerde güvenli hissetiği anda yeme gelir.bu anlattıklarım tarafımdan defalarca denenmiştir ve çok zevkli avlarım olmuştur.
oldukça ürkek bir balıktır. 30 gram kurşunlu, 2 köstekli dip oltasını tavsiye ederim. oldukça uzağa atıp gergin tutarak bekleyebilirsin. sazan avındaki gibi zil de kullanabilirsin balık takıldığını anlamak için. yem olarak da koku yayabilecek herşey. tavuk ciğeri, balık parçaları, olmadı iri boy solucanlar. küçük balıkların yemi yutmaması için yemi biraz büyük takabilirsin. tatlısu kefalinin mağara gibi ağzı var, büyük yemleri de yutar.
Sevgili Yalçın İstersen tatlısu kefali (Kasna)ile ilgili actığım konulara bir göz atıver. Kesin kanaatim şudurki avlarımda kullandığım böcek sahteleri kandırıcılar o avlakta her zaman en iri kefalleri almıştır ve almaktadırda.Suyun akarsu yada göl,gölcük olmasıda fark etmeyecektir. Sevgiler
teşekkürler fikirleriniz için forumda kefalle ilgili bütün bölümleri okudum dip oltasına dair bişey yazılmamış sanırım arkadaşlar bu dip oltası düzeneği nasıl oluyor çizim varsa yada anlatırsanız memnun olurm teşekkürler
dün konuyu açtıktan sonra çıkmak zorunda kaldım istediğiniz biligileri şimdi eklyebildim kusura bakmayın