2 gün önce sazan avı için bir baraja gittik bende ne olur ne olmaz diye spin kamış ve meps, silikon vb sahtelerimdende yanıma almıştım, akşam hava kararırken kefaller kıyıya 1metre yakın sürüler halinde geziyordu bende meps ile denedim zar zor bir adet 30cm yakaladım.. sabah yine erken uyanıp atıp çekmeye başladım fakat kefaller hiç tepki vermiyordu benimde aklıma kamışı dik tutup mepsi hızlı çekerek suyun üzerinden şıpırtı yaptırarak yüzdürmek geldi hayatımda ilk defa balıkta bukadar eğlenceli anlar yaşadım.. kameramı yanıma almadığım için çok pişman oldum.. telefonumda yolda bozuldu resimde çekemedim.. ne şans.. su üzerinden gelen mepse tüm balıklar delirmiş gibi hamle yapıyordu, su sakin ve dalgasızdı balıkların mepse hızlıca gelip saldırdıklarını suya verdikleri dalgaları görmek çok heyecan vericiydi.. nereye atsam balıklar mepse saldırıyordu fakat sadece 1tane 45cm yakalayabildim saldırı çoktu ama balıklar iğneyi yutamıyordu hızlı çektiğim için.. sonra aklıma arabadaki sırt çantanmda bulunan rapala skitter pop 90mm sahte geldi acaba onu taksam nasıl olur diye düşündün, araç uzaktaydı gitmek için üşendim açıkçası.. biraz eğlendikten sonra çantamdan rapala skitter popu alıp taktım suyun kenarında bir kefal sürüsü gördüm onlardan biraz uzağa attım ve başladım çekmeye rapala üstlerine geldiğinde hepsi saldırdı sadece bir tanesi takıldı epey büyüktü onunla uğraşırken heryer bulandı su çamur içinde kaldı.. güneş göle vurmaya başladı ve kıyıdaki balıklar azaldı bende artık yapmaz deyip kamp yerine gittim.. kasna avında kullanan varmı bilmiyorum ama bu tip su üstü sahtelerin ufak boylarından kullanarak sabah erken saatlerde bolca kasna yakalanacağına eminim.. kasna avına tekrar gitme şansım olursa ilk deneyeceğim şey popper sahte olacak
Abi o benim de aklıma geldi... Piyasada hiç küçük su üstü sahte görmedim. Diğer sahteleri su üzerinde zıplatmak yoruyor insanı .
9 cm'ye kadar olan su üstü gagasız sahtelere kasna ilgi gösterir ve yakalanır. İş gören en önemli su üstü sahtesi ise Slavko BUg'un popper tipidir.Keşke bulabilip edinseniz çok keyfli kasna avları yaparsınız. Gagalı tiplerinide su üstünde dalmasına pek fırsat vermeden su üstünde hoplatıpta yanlarındaki tüylerinin hareketlenebilmesini sağlarsanız netice alırsınız. Sevgiler
8-9 cm'lik sahteye atlayacak balıkları bir görebilsek... 2 numara meps vardı, acaba bu büyük mü diye düşünüyordum . Slavko Bug'dan bulursam alayım o zaman, görünümü benim de hoşuma gitti.. Bilgilendirme ve tavsiyeler için teşekkür ederim hocam, hayırlı akşamlar...
Benim kullandığım bu sahtenin tamamı zaten suya batmıyor suya giren kısım kuyruktaki tüylü kısım balığın hedef olarak o tüyleri gördüğünü düşünüyorum .. 50mm boyunda oılan ufak modelide var.. http://www.avmarketi.com/asp/product/135300/RAPALA-SKITTER-POP-50MM
yazın turna balığı için su üstü sahte denerken epeyce kasna yakaladım. su üstünde hareket eden sahtelerin çoğuna ilgi gösterseler de en çok rover 98 ile yakaladım. üstelik rover'a 25 cm boyundakiler bile saldırıyordu.
ben kasna için kendi yaptığım popper sahteleri kullanıyorum. avlakta suyun durgun zamanını yakalayabilirsem popper güzel iş yapıyor. 4,5 - 6 cm arası sahteler yapıyorum kasna için. piyasada bu kadar küçük popper bulmak zor.