tatlı su kefali takım..

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Ozgun06 tarafından paylaşıldı.

1. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

Selamlar ankaradan özgün ben.. bu hafta tatlı su kefali için nasip olursa ava gitcem.. malum tatlı suda fazla tecrübeli değilim.. şimdi tecrübeli arkadaşlara sorum şu olcak, hazırlayacağım takım stopper-gezer şamandıra-fırdöndü-sıkıştırma kurşun-6 yada 8 numara tek iğneli takım.. yem olarak solucan.. bu takım iş görür mü?

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Solucan ve tavuk ciğeri :)

3. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

Ahmet arkadaşım teşekkür ederim.. peki söylediğim takım nasıl?

4. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Şamandıralı sistemle bu yemleri kullanırsan sonuç alırısın. Yalnız avlanacağın yerlerde balığın olabileceği muhtemel yerlere atman lazım oltanı. Her zaman heryerde balık vurabilir oltana ama balığın olabileceği yerlere atarsan daha çabuk netice alırsın.

Ben önceleri bir kaç sefer avlandım şamandıra ve ciğerle. Sonrasında at-çek yapmaya başladım. Şu anda da sadece fly ile avlıyorum kefal balığını..

5. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

değerli arkadaşım dediğim gibi tatlı su tecrübem yeni yeni olmaya başladı ve sen bana fly tekniğinden bahsediyorsun, ama inan ki öğrenmeyi çok istiyorum :):):):) gerekli ekipmana da sahip değilim ama izlerken balık tutmanın en büyük sanatlarından biri olduğunu görüyorum..

6. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Şamandırayı anlatayım sana.. şamandıranın altına derinliğe 1-1,5 mt misina bırak. Ucuna 6-8 no tek iğne ve iğnenin 25 cm üzerine kıstırma kurşun. Yem olarakta ya ciğer yada solucan..

7. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

Ahmet arkadaşım çok teşekkür ederim :) bereketli avlar dileğiyle..