Tatlı su levreği hakkında yardım istiyorum.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tatlı su ustalarına bir sorum olacak, tatlı su levreğinin başka bir ismi varmı daha doğrusu sudak ile yakınlığı nedir. Varsa bu balıkların resimlerini koyabilirmisiniz. Görsel olması anlamında.

2. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch

Üstteki resim tatlısu levreği (Perca fluviatilis); alttaki ise sudağa (Sander lucioperca) ait bir resimdir. Anadolu'nun çoğu bölgelerinde karıştırılan iki türdür. Sudakla kuzen olarak biliyorum kendilerini. :p

Son düzenleme: 27 Mart 2011
  3. modena

modena

bülent ağabey red fin perch yada kısaca perch olarakta geçer...bir de galiba testere deniyor...ama sudak ile alakası yok...

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anlaşıldı teşekkürler. Bizim burada bir gölette çıkmaya başlayan demekki levrek.Herhalde yeni bırakıldı, bu sene ilk defa görülmeye başlandı.

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    bülent bey o balığın bir sudan bir suya canlı olarak atılması yasaktır.levreğin çıktığı gölde sazan ve diğeer balıklar için artık yapacak birşey kalmamış levrekler her sene çıkan yavru balıkları yiyecekleri için zamanla sazan azalacak ve en sonunda tek tük sazan kalacak artık o gölde levrekten başka balık çıkmaz geçmiş olsun
    MADDE 8 – (1) Çizelge-1’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların kontrolsüz ve izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.

Gökkuşağı alabalığı Oncornhychus mykiss Ülkemiz iç sularının hiç birinin doğal türü değildir. Kültürü yapılan bu balık kendi kendine üreyemez. Doğal balık türlerinin yumurta ve yavrularını yok eder. Hastalıklara karşı son derece dayanıklı olup, özellikle hassas olan doğal alabalık türlerine hastalık bulaştırma riski taşır ve doğal türlere karşı yem rekabetini lehine geliştirir.
    Turna Esox lucius Bu tür tatlı su yaşam zincirinin en üst halkasındadır. Her türlü kirlilik ve yaşam şartına kolay adapte olabilir. Bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir. Bu tür ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir.
    Tatlısu levreği Perca fluviatilis Aşırı etçil bir türdür. Diğer balık türleri üzerinde baskı oluşturur. Bu tür ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir.

Son düzenleme: 27 Mart 2011
  6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Peki sazanlar da bittikten sonra levrekler ne oluyor? Birbirlerini mi yiyorlar? Yoksa beslenecek başka şeyler buluyorlar mı? Yoksa besinsiz kalarak onlar da yok mu oluyorlar?

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek var diye sazan tümden bitmiyor zamanla zamanla azalıyor devamlı suda sazan nesli oluyor fakat sayıları çok azalıyor.levrek sazanı yediği gibi kendi yavrusunu da yiyor bir kez tuttuğumuz levreğin içinden ufak levrek çıktı.et yiyen bir balık olduğu için yavru balık olmasa kurtçuk,böcekler vb. birşekilde besleniyor ve atıldığı avlaktan temizlenemiyorlar malesef:mad:

8. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Peki bu doğal türlerin korunması konusunda niye bu kadar hassasiyet gösteriliyor ki? Levrek bildiğim kadarıyla tatlı su balıklarının en lezzetlilerinden... Sazan, tatlı su kefali, bekir vs. yerine levrek olsa daha iyi değil mi? Cehaletimi mazur görün:(

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bu levrek Kurtboğazı'nı kuruttu, aman bulaşmayın bu balığa..! Bilinçsiz yapılan aşılamalar yüzünden istilacı balıklardan başka balık çıkmaz oldu.

Bu balık her türlü ağzına sığacak canlıya saldırıyor. Kendi yavrusunu da tüketiyor, fark etmiyor. Kısaca yamyamın önde gideni :).

Oraya isterseniz binlerce yavru sazan aşılayın levrek hepsini tüketir.

İnşallah gölün akarsular ile birleştiği başka göller veya sulak alanlar yoktur.

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abicim,sazan ve aynalı ekonomik açıdan değerli balıklardandır bu yüzden korunmaya çalışıyorlar evet eti lezzetli ama bu tür özellikle diğer balıklar üzerinde baskı kurduğu için üretilmesi ve çoğalmasına izin verilmiyor.bu balığın sorunu diğer türlere zarar vermesi yoksa eti ve avcılığı çok zevkli ve değerli.birde 2/2 tebliğ gereği yasak.anlata bildiysem ne mutlu bana

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bilen biliyor ankarada yaşananalar ortada birde daha beteri turna var ki akıllara zarar lütfen zevk veya merak için canlı balıkları gölden göle ırmaktan ırmağa atmayın bu suçtur ve sonucunda felaketlere neden oluyor

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Baskıcı tür diye bir kavram vardır, diger türler üzerinde baskı uygular..bu şekilde arama motrunda bir araştırma yaparsanız aydınlatıcı detaylar bulursunu<..:)

13. imales

imales

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2-2.5 kilo
    Arkadaşlar peki bu levreği nasıl tutulacağını anlatabilirmisiniz
    Ben bu balığa bir çok yem denedim olmadı kaşık attım solucan takıp dip yaptım olmadı canlı balık yaptım yine olmadı
    sadece solucana vurdu onlarda çok ufaklar 250gr bile yoklar ve hayret edilecek konuda ağızları boyutlarına göre çok büyük çünkü kullandığım iğneye böyle ufak bi balığın gelmemesi lazımdı bide bu balık ne zaman ve hangi derinliklerde oluyor
    Benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

14. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tüm anlatımlar için teşekkürler. Ben % 99 tuzlu sularda avlanıyorum. Ancak yılın sadece bu aylarında yani nisan ayında tatlısuyada bakıyorum. İzmitte bilen arkadaşlar çayırköy barajına gelirler ve bir dönem avlanırlar. Bahar aylarında bu tarz yerler insana huzur verir. Bu gölette geçmiş yıllarda pullu sazan, gümüş balığı vardı nasıl olduysa üç yıldan bu yana oklama çıkmaya başladı. Zannedersem vatandaşlar buraya bu turnaları bıraktı. Belkide yetkililer bırakmıştır bilemiyorum. Neyse bu bahsettiğim son üç yıldır gayet hatırı sayılır ebatlarda oklamalar yakalandı. Ben bir adet 4 kiloluk yakaladım. ancak 7-8-9 kiloluklarda yakalandığını duyduk. Tabi gölet büyük bir alana sahip değil. Bu yıl ikinci süpriz kızılkanat çıkmasıydı hemde öyle böyle değil kızılkanatlar 500 gr ve hatta kiloya yakın. Bu balık buraya ne zaman atıldıda bu kadar büyüdü.

Şimdi ise kızılkanat yakalamaya gidenlerin oltalarına bahsettiğim levrekler gelmeye başladı. Boy olarak çok büyük değiller, gördüğüm ortalama boyları 15-20 cm kadar. Şu an için kargaşa hakim gölette. Verdiğiniz bilgilere göre yakın gelecekte bu savaşı levrek mi kazanır, yoksa oklamamı bilinmez. Şimdilerde yasak olduğundan oklamaya bakan yok. Cuma günü oklama avı da başlayacak.

Bence bu savaşı herhalde insanoğlu kazanacak.Daha şimdiden gölet etrafında yüzlerce oltacı var.:D

15. Huban

Huban Gökmen

16. hakanture

hakanture Hakan

samsun hasan uğurlu ve suat uğurlu barajında bu balıkdan günde 100lerce yakalanıyor en iyi yöntemi yavru balık iledir , yavru balığa bu balığın kilolukları takılıyor benim buzamana kadar yediğim en lezzetli balık.solucan ada vurmakdadır yavru balık tutabiliyorsanız bulunduğu bölgede çok tutarsınız.