Arkadaşlar,uzun süredir sazan,yayın ve dağ alası ile uğraştım.Takımlarımda bu balıklar için. Bizim bölgede 5 yıl önce yapılan sulama barajında da sazan vardı.Duyumlarıma göre geçen yıl tatlı su levreği çıkmaya başlamış.Bende sahte ile at-çek yaparak avlanmak istiyorum.Alabalık avından at-çekin tadını biliyorum. Bu iş için uygun olduğunu sandığım 2 kamışım var. 165cm 10-15gr atarlı ve 240cm 40gr atarlı. Hangisi uygun olur.??? Alabalıkta kullandığım 1 ve 2 no döner kaşıklar var. Mepps..Bunlar levrekte iş görür mü?? Alabalıkta 165lik kamış,0,20 misina,30luk makina ile 5gr.lık mepsleri 10-15metre öteye atsam yetiyor.Zaten çalı çırpı yüzünde daha fazlası olmuyor.Ama baraj gölünde 10mt komik bir mesafe olur sanki Gerekirse yeni uygun kamış ve sahte alabilirim.Sorun değil.
Abi sahte olarak mepsler sana çok çok yeter kamış ve makina da iyi bence birşey almadan levrek yakalarsın, istersen belki ufak silikon sahte balık solucan vb. den al.
Demekki mepssler işe yarayacak Sağol Gökhan, geçen gün av bayiinde renkli cartlak renkli silikon solucanlardan görmüştüm.Uygun bir zoka ile belki bir seçenek olur diye düşünmüştüm. Asıl sorun 7gr.'lık meppsi hatırı sayılır bir uzaklığa (40-50mt) atabilirmiyim.! Bu durumda yine de iyi bir spin kamış gerekecek gibi görünüyor. Düşük gramlı sahteyi( yada meppsi) mümkün olan en uzak mesafeye atabilmek için, düşük gram atarlı bir kamış gerekiyor değil mi?? İnce ve kaliteli 0,20-0,25 misina ve 3 bilyalı bir makine taktığımızı da ekleyelim..
gerek yok levrek hep kıyı yakınlarında oluyor zaten alabalık kamışı yeter yetmezse üste verdiğim ucuz ve iş yapar makina kamış alanın aynısı olsa yeter ya bir git elindekileri dene olmazsa al
Abi geçen yıl ben memlekete 240 2 parça kamış admiral 30 luk makina 0.20 ip ve 2 numara çakma meps ile 14 tane tuttum attığım mesafe 10-12 metre idi.aynı yere bu yaz yine gideceğim, kamış daiwa mini spin 180 ve remixon dubleblack 160 olacak kıyı için yeter bu iki kamış bot için aldım özellikle daiwa ağaçlık göl ve ırmak için çok iyi ağaça takılmıyor o kamış 40-45 cm turna bile aldı. yani işn özü alabalık için olan kamışınız size yeter alada kullandığınız iyi mepler fazla bile gelir balık zaten kenarda, ufak silikon balık kurtcuk alın. http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-jg-005c-suni-balik-4-5-cm-cyber-vibe/6910/ http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-eg091-suni-balik-2-7-cm/5773/ http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/discovery-3001-slikon-kurt-yem-3-cm/14206/ http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/discovery-3001-slikon-kurt-yem-3-cm/14206/ silikonlara joka tak abi rastgele.
Eyvallah kardeşim, Biraz önce bizim av bayiinden STRIKE-PRO JG 005C ve STRIKE-PRO MG-002F modellerinden buldum.Levrek yavrusunun rengine yakın renklerden 2'şer adet aldım. JG modeli 12TL, Mg modeli ise 10TL den verdiler.Zaten döner kaşıklardan rengarenk 20 kadar elimde vardı. 30luk kafa rulmanlı ve 3 bilyeli makinaya bu akşam güzel kaliteli bir örme ip sarıp,1,65lik spin kamışa taktıkmı işlem tamamdır. Bekleyelim hafta sonunu,ölmez sağ kalırsak av raporumu sunarım inşallah. Alabalık tutması muhteşem zevkli ama bir o kadarda zahmetli.Sanırım levrekte aynı zevki verecek ama daha zahmetsiz bir av.Şimdilik baraj gölünde bot yasağı var,belki ilerleyen yıllarda serbest olur. Herkese rastgele.....
1.80-2.10 cm kamış 2500 lük bir makine 0.18-0.20 misina ip misina kullanılacaksa 0.12 mm yeterli. yem olarak beyaz sası tercih edilebilir.
Uğur tavsiyem ip misina değil de normal misina kullanman. Ya da denizde olduğu gibi ip misinaya florokarbon misinadan şok uygulaman.
sadece 0.20mm floracarbon kullansam olur mu? Zaten makina üzerindeki misina geçen yıldan kaldığı için değiştiricem. O da iyi bir markaydı.ama zaman geçtikçe görülmeyen kırılmalar yüzünden güven vermiyor. Bu flora karbon misinaların 2 çeşidi var.Kaplama olanların çekeri daha yüksek ama kırılganlığı daha fazla sanırım.Komple karbon olanlar zaten fiyatı daha yüksek ve daha uzun vadeliymiş.Ama çekerleri daha az oluyormuş.
Asso'nun floro kaplı double strength misinası 7-8 TL civarlarında ve en büyük perch'e bile rahatlıkla dayanır diye düşünüyorum. Hem alada da kullanılabilir.
arkadasima katiliyorum tatli suda dogru bildigimiz yanlislardan biride atcek olayinda en uzaga atma hirsi emin olun aradiginiz balik size en yakin olan kiyidadir uzaklarda aramayin bence
ben kıyıyaya paralel atma imkanı varsa paralel yoksa 30-45 derecelik açılarla atiyorum dikine atmaktan daha fazla yakalama şansınız oluyor uzağa atmak bu yönden önemli .
Perch için çapraz atıp kıyıya yakın yerleri taramak çok mantıklı, uzaklarda aramanıza gerek yok. Bende genelde hep kıyıya yakın yerlerden almışımdır şimdiye kadar. Malzeme olarakta her renk mepps işinizi görecektir. Farklı bir sahteye ekstra harcama yapmanıza gerek yok. Tavsiyem 3 numara kullanın atışı mesafe olarak rahat oluyor. Mepps'in ve kancalarının boyutu sizi endişelendirmesin perch ağzı çok büyük bir balık. Bazen küçük perchlerin bile kocaman meppsleri boğazından çıkarmak zorunda kaldığımız zamanlar oluyor.
3 no meppsin iğnesini 2 no iğne ile değiştirdim.Hassas terazide ölçtüm 10,2gr çıktı.165cm spin kamış ve 0,28 misina ile ortalama 18metre gibi uzağa gidiyor.Mesafe iş görür seviyede.Strike pro mg002 serisi 4,2 gr.'lık sahteler ile max. 12 metre atabildim.Baraj tabanı çok otlu,mepps çok takılıyor.StrikePro MG serisi sahteler yüzer sahte,çekerken dalıyor,bıraktığında yüzeye çıkıyor.Böylece takılma oalsılığı azalıyor. Dün avlakta bir hayli denedim ama dün günü değildi herhalde.Geç saatlere kadar uğraştım ama elim boş döndüm.Bugün öğrendim ki dün (canlı yem dahil) barajdan levrek alan olmamış.Tepsi gibi dolunay vardı,halbuki denizde dolunayda çok güzel levrek yapar. Ne yapalım şansımızı haftaya deneyeceğiz. Herkese rast gele...
Belirli bir saati ve vakti olmayan garip bir tür perch. Forumdaki raporlarımda da yazmıştım günün her saati denedim ve alakasız zamanlarda verim aldım. Buna gece saat 12' de dahil. Denemeye devam. Rastgelsin...
Meps'ler iyidir ama, bulabilirsen: Bunlar, genel olarak, balığın nazlı olduğu yerde çok çok iyi netice veren yemlerdir. Velakin ben sorunun yemden olduğunu pek sanmıyorum. Dolunayda alamadık vs. diyorsunuz. Sanırım gölün/derenin suları temiz, berrak. Bulanık değil. Bu durumda, asıl mesela yemden değilde, misinadan kaynaklanıyor olabilir. Yemi, 2 kulaç kadar %100 FC misina ile kullanmayı bir deneyin derim. Birde böyle atıp, haldır küldür sarma pek etkili yöntem değildir. Silikon büyük kurtlar vs. ile, california rig, texas rig denen takımlar vardır. Bu gibi bir ağırlıklı takım yapıp, dibe vurdura vurdura, zıplatarak çekmeniz çok ciddi fark yaratabilir.
Son mesajımın üzerinden 20 gün geçmiş,bu zaman zarfında 2 kez daha aynı meraya gitme şansım oldu.Her ikisinde de sahtelerle balık alamadım. Tabi merayı az da olsa tanıma şansım oldu. Öncelikle bolca israil sazanı var,Sarı sazan var,ava gelen başka arkadaşların deyimiyle çay balığı ve tabi ki levrek var. Deneyimlerim şöyle; Öncelikle su çok berrak,derin,doldurma baraj olduğu için takımlar çok takılıyor. Toprak solucanına hepsi vuruyor.Ama israilden levreğe sıra gelmiyor.Küçük levreklerde solucanın tadına bakıp iğneye takılıyor. İğneye yavru levrek takıp denedim,hemde canlı olarak hiç vurmadı.İğneden çıkardığımda yaşıyordu,saldım gitti. Kepçe ile cinsini bilmediğim 2 santimlik yavru balık yakalayıp iğneye taktım.İsrail dahil hepsi vurdu.Büyük levrek yine yok.En büyüğü 10 santim levrek geldi. Daha sonra sinek iğne ile çay balığı denen tahminimce ''gümüş'' yakaladım.Mantarlı tek iğneli takıma takıp öğle sonu saat 17:00 gibi ilk levreği aldım.23 santim gibiydi.Ve ardından 2 tane daha aldım.Başkada vuran olmadı. Ama yaptığım incelemeye göre her yer yavru balık kaynıyor.Sanırım levrek yaylıma çıktığında 10 dakikada rahatlıkla karnını doyurabiliyor.Balığın gezdiği zaman aralığı çok kısa sürüyor. Bu durumda canlı-ölü gümüş en iyi yem gibi görünüyor En bereketlisi sabah suyu,ya bir gün evvelden gümüş yakalayıp sabah suyunu alıcam, ya balık tutma işine öğleyin gümüş tutarak başlayıp akşam üzeri levrek için uğraşıcam, yada birebir gümüş sahtesini bulup sabah suyunda at-çek yapıcam. Gönlüm sahte ile at-çek ten yana...Birde havalar aşırı sıcak,baraj bölgesi öğle saatlerinde kavruluyor. Önerebileceğiniz 3,5-4 santimlik,gümüşe benzer,dalıcı olmayan,5-10gr'lık sahte var mı??