Merhaba arkadaşlar barajda tatlı su levreği (testere ) tutmak istiyorum ama solucana gelmiyormuş pek denedimde gelmiyor .. daha çok canlı yem yılan balığına geliyormuş.. ondan toplamakta baya zametli iş arkadaşlar bana bu testere balığını tutmak için ne önerirsiniz yapay balık kullanmak istiyorum yada onun gibi bir şey ben bu balığı nasıl tutabilirim şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim ustalarım...
Bu gün testereye gittim bunun için 1-11 veya 2-13 arası atarlı kamış ve 20 lik makina kullandım ağırlığı 2-5 gr arası sahteler kullandım çok iyi sonuç verdi ama şansıma hep ufaklı 2 tane limit balık geldi Kefal günlüğü diye bir av raporu var oraya bak derim sana güzel rapor bana ilham vermişti. Kamış ve makinayı 50 tl ye mal ettim Kamış shimano spinjoy birde 10 liralık bir makina ile 2 saat süper zaman geçirdim 10 a yakın balık vurdu.
solucana mükemmel gelir .mepps yada sahte balıklarlada yakalanır.solucanla atçekle mükemmel sonuç alınır .istavrit gibi yakalandığını gördüm 3 er 3 er. ama solucan zahmetli geliyor bana sahteler mepsler solucanı aratmaz. http://www.avmarketi.com/asp/product/153674/FLADEN-PERCH-MINI-MAKET-BALIK-SETI-4P bu ürünüde tavsiye ederim sığ ve derin yerler için dibe dalanı ve dalmayanı var. bu gün tahminen derinliği 2-3 mt olan gölette2. sırada olanla 20 kadar yakaladım 1 tanesi büyük gerisi ufaktı.3 tanede kızılkanat yakaladım bu sahteyle. bu arada konuyu yanlış yere açmışsın tatlı suya açsan daha iyi olur.