Selam arkadaslar ben Allah izin veririse cuma ve cumartesi günleri gece dahil olmak üzere baliga gitmeyi düsünüyorum gidecegim göl avusturya bodensee gölü ve bu gölde bir cok balik cesidi var niyetim yayin yada tatli su levregi marketten hamsiye benzer kücük baliklar aldim tabi ölü canli balik yasak oldugu icin sizlerinde fikirlerini beklioyrum bu arada aldigim bu baliklari dip oltasi seklindemi yapip kullanmaliyim? yoksa samandira ilemi tatli su levregi gece avlanirmi genelde bu baliklar sigdami olur yoksa derin yerlerdemi? eger bu baliklarla verim alamazsam kasaptan ciger almayida düsünüyorum Lütfen yorumlarinizi esirgemeyin
kardeş yayına atabilirsin kancaları büyük tak .levrek sasiyede,ciğerede,meps ede gelir .rastgele bol avlar.
erto usta öylede benim bu at cek isinde ya sansim yok yada bu isi beceremmiyorum meps kasik slikon balik hepsinden bi fünya aldim ve hic gitmediysem 10 kez at cek icin gittim beceremedim hic bisi yakalayamadim gözümle suda yüzen kocaman turna gördügüm halde nnasil atilip cekilecegini bilmiyorum yavas yavasmi hizlimi diptenmi cekmeliyim yada dibe batmamasi icin kasigin yasa slikon baligin samandirami baglamaliyim bi fikrim yok o yüzden ölü balikla denemek istiyorum ya nasipp
ercan yayın için ufak balık(ölü canlı fark etmez),solucan,karasülük,KURBAĞAya gelir yayın için 50 lik misina önerilirim,tek büyük iğneli dip oltası kullan(ana misinaya önce kurşun tak 50cm. sonra ana misinaya tek büyük iğne bağla kullan) .levrek için solucanda olur ufak gümüşte onada dip at 3 lü klasik dip oltsı olur.
Tatlı su levreği Gece pek av vermez Sadece DolunAy varsa nadir vurur levrek için Şamandıralı Olta da iş yapar dip'te zemin temiz ise dip kullan otluk ise şamandıra kullanmanı tavsiye ederim Yayınde bunun tam tersi Geceleri avlanır suda hereker eden,kokan yemi tesbit eder ve vurur gece çok avlanır gündüzleri nadir vurur levrekte geceleri nadir vurur Yayın için en ideal yem sülük hem ölmez dayanıklı hem kokulu hem hereketli Yayın varsa yerinde güzelse sabaha güzel bir yayın alırsın
Merhaba ercan kardeş Ben yayın hakkında yorum yapamam ondan anlamam Her nekadar usta olduğumu idda etmesemde Tatlısu levreyi gece çok ama çok nadir çalışır levrek sabah hava aydınlanıp saat 11:00'e kadar ve akşam üzeri 16:30'dan hava kararana kadar çalışır... Yem olarakta ölü balık , tavuk ciğeri , solucan , levreğin kendi eti(özellikle altının beyaz kısımları) yakalanıp ölen balıkların gözleri vede bulabilirsen istavrit çaparisi ile atçek ... olta şekli 3 kancalı dip oltası mekan olarakta derinliği fazla olmayan sığ noktaları tercih ederseniz randuman alabilirsiniz Bu arada kullanılan yemlere kızanlar olabilir saygı duyarım ama tüm yemler bizzat denenmiş ve memnun kalınmıştır. RASTGELE
Abi sitemize yeni üye olan Arman ile msn ede konuşuyorduk bende dedimki aynen bölye. Sabah gün apırırken 10 a kadar iş yapar akşam 5-6 gibi akşam üstünde 9-10 a kadar çalışır dedim.Yemde solucan canlı balık ve silikon iyi olur dedim. Abi bi de bu arada yayına duyduklarım kadari ile tauk ciğeri ve kalbi ile kurbağa süper iş yaparmış.Arman da hatta kurbağa ile 55 kg. yayın yakalamış. Süngeri al kana batır çıkar sonra kurbağayı lastikle felan tuttur yada bağla sonra salla.Ama yayın derinde gezer ona göre derine atın.
Tebrikler. Bu canlının çok süper tadı var. Herkesin tadına bakması gereken nadir canlılardan diyebilirim. benim bu canlıyı yakından inceleme fırsatım oldu akvaryumumda beslemiştim bir süre. Süper bi canlı