Merhaba arkadaşlar. ßen sıklıkla alabalık avına giden ßirisiyim.Baraja şamandıralı takım ile. Yeni misina aldım ve makinamda kullanmaya başladım. beraber gittiğim arkadaşlarımın misinaları su üstüne durmuyor.çok hafif bi akıntı veya rüzgar olduğunda ise sağa sola doğru açılmıyor onlarınki.Yani şamandırada misinada attıkları gibi duruyor.Ama benim misinam yeni olduğu için sağa sola doğru sürekli boşluk yapıyor.su üzerinde duruyor gözüküyor yani.düzeltmekten bıktım diyebilirim. Sebebi misinan yeni ondan diyorlar ßende ßiliyorum ama bunu düzeltebilmek için bi teknik metod varmıdır?
Misanadan hiç bahsetmemişsin marka ve mm olark berkley misinaları tavsiye ederim ben kullanıyorum ve çok memnunum
düzeltmenin yolu uzun süre atçek yapacaksın aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım zamanında. misinan kısa bi zaman sonra düzelecektir
Muhtemelen sizin kullandığınız misina sert misinalardandır. Attığınızda dalga dalga bükülerek suyun üstüne iniyorsa bir süre sonra kendini toplamaya devam eder,yakınlaşır. Yumuşak misinalardan ya da hafızası düşük olanlardan deneyin..
teşekkürler marka ve model olarak önerebileceğiniz misina varmı ? mümkünse 2-3 marka model önerirmisiniz? teşekkürler cevaplar için. EDİT : bu arada bu "point.shot." bu hafıza olayını nasıl anlayacağım ? yani misinanın üstünde filan yazıyormu ?
Bence sadece misina kalınlığını azaltsanız sorunun %50 oranında çözülecektir. Belirtmemişsiniz ama eminim ki olması gerekenden oldukça kalın bir misina kullanıyorsunudur.
vallahi bence kalınlıktan değildir 20 mm veya 18 filan olması lazım misinanın. Bugün arkadaşımdan şu misinayı aldım.SUFİX XL STRONG 5.4kg/12lb 0.25 mm 100m lik misina aldım.deneyen arkadaş varmı aramızda?