tatlı su takım yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında issobir tarafından paylaşıldı.

1. issobir

issobir ismail

Arkadaşlar 4 tane olta takımım olmasına rağmen hepsini bilinçsiz olarak aldım ve balığa gittiğimde genelde çantada duruyorlar. Genelde 40-50 gr kurşun 0.40 misina ve 3-4 numaralı iğne ile 3'lü dip oltası tapıyorum ve el ile atıyorum. Artık orta kalitelide olsa kamış ve makina alarak, diğer oltalarımla beraber kullanmak istiyorum. Genelde sazan için gidiyorum ve alacağım oltayı sazan için kullanmak istiyorum. Forumdaki tüm kamış ve makina önerilerini okudum ancak kafam karıştı. Sizin deneyimlerinizle önereceğiniz ortalama 100 ytl civarında bi olta sahibi olmak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

2. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit
    Arkadaşım muhakkak göz atmışsındır ancak linkini verdiğim bu konuda http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21295 Alba Leader Kamış Ve Okuma Trevertine makina sağlamlığı ile tatlı su avında işini fazlası ile görür. Fiyatları belirttiğin bütçeninde altında.

3. issobir

issobir ismail

Erkan teşekkür ederim, daha önce tabiki incelemiştim. Makina olarak okuma yı tercih edeceğim ancak Ryobi ecusima 6000vi nasıl bir makina bir bilgin var mı? 2. makina olarak onu düşünüyorum ancak tam karar veremedim. Alba 3234 kamışı bulamazsam eğer 2. tercih önerebilirmisin?

4. murad

murad Murat

Üstad, Ryobi'nin 8000 modelini aldım. 6000 ile 8000 arasında sadece az bir misina kapasite farkı var. Çok sağlam, yumuşak, insanı yormayan bir makine. Tatlı su ve deniz de kullanıyorum. Yalnız çapariye biraz ağır kaldı sanırım. Ama beklemeli, özellikle ağır avlarda uygundur diye düşünüyorum. Japon malı ve yeni bir ürün olması sebebiyle; tanıtım amaçlı indirimli satışları var. Gerçi Çin malı olduğuda rivayet ediliyor ama ben katılmıyorum. Kaliteli bir ürün bence.

5. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Okuma makinalarının diğer markalardan kendini ayıran en belirgin özelliği üzerinde yazılı her ölçünün ve vaadin karşılığını verir. Bundan öncelikle emin olabilirsin. Bahsettiğin ürünü kullanmadım ve yorum yapamayacağım. Fakat ben Shimano, Daiwa veya Penn almayacak isem Okuma'dan vazgeçmem.

Parçalı kamış düşünürsen buna bir göz at; http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MİKEMBUR 420

6. cilimpuli

cilimpuli Mehmet Aydoğan

Favori Kamış:
    Olta
    Spro Aggressive pro var 4 renk..Ben kullanıyorum gayet güzel makina..4 rengi vardı galiba..artık kullanıcan kamışa görede renk seçersin..birde passion diye bi serisi var..onun 7 bilyeli olanlarıda gayet güzel..tavsiye ederim..

7. issobir

issobir ismail

Öneriler için teşekkür ederim. Bir adet okuma ve bir adet Ryobi almaya karar verdim.