Tatlı Su Ustaları yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında udikisilik tarafından paylaşıldı.

1. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Herkese merhabalar.

Yıllardır en sevdiğim hobim olta balıkçılığı. Bursa'da büyümüş, üniversiteyi İzmir'de okumuş biri olarak hep denizlerde avlandım. Gel gelelim şu an Kars'ta görev yapıyorum. Olta atma şevkiyle doluyum fakat göl balıkçılığından hiç anlamıyorum. 2 haftadır gittiğimiz Aygır Gölü diye bir yer var burada. Kars'a yaklaşık 30 km mesafede bir volkanik göl. Brada geçen hafta solucan ve dip oltasıyla denemeler yaptık sonuç sıfır, bu hafta solucan, mısır, hamurla şamandıralı ve dip oltalarıyla ve kaşıkla denemeler yaptık sonuç yine sıfır. Bu gölden çok iyi balık yakalandığını duyuyorum ama yöntem mi yanlış mevsim mi yanlış saat mi yanlış bilemiyorum. Özellikle coğrafyayı bilenlerin yardımlarına çok ihtiyacım var. Herkese keyifli avlar diliyorum.

2. xlboxer7132

xlboxer7132 davut

Favori Kamış:
    Lneaeffe s-flex 4.20
    Favori Makine:
    Okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    47 cm turna
    sevgili cüneyt bölgenin dinamikleriher yerde farklı olmakla birlikte denize gerçekten hiç benzemez bence oralarda avlanan birisiyle konuşmanda fayda var ama forumuda incelemende fayda var lakin dediğin gibi verimli bir avlaksa haziran 15
    yayın yasağı kalkıyor.ayrıca sirküleride birincele derim yasaklı zamanlarda avlanmaman için.rastgele

3. RİtMiC16

RİtMiC16 SELÇUK

bende bi öneri sumak istedim ben kurşunlarımı genelde beyaz mermerden yana kullanıyorum birde yem tercihi çok önemli kurba ve sülük ve tavuk ciğeri vs.gibi eğer bölgeni biraz olsun yemleme yapabilirsen balık alırsın sapan kullan botla açıl pet sişeye taş bağla ve o bögeyi yemle ve oltanı o bölgeye at garanti balık benden bukadar herkese rast gele...__________________________________________
    sakaryada 18,5 kg yayın aldıktan sonra bu teknik çok iyi...

4. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Bugün aynı avlakta mepsle at çek yaparak 2 tane iri kasna yakaladım. Biri 700 diğeri 450 gram geldi. Fakat küçük olan balık henüz havyarını dökmemişti. Bunu malesef balığı temizlerken fark ettim. Bu mevsimde kasnaların hala havyar dökmemiş olmaları normal mi? Eğer daha fazla havyarlı balık tutacaksam ava uygun zamana kadar ara vermek istiyorum

5. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Cüneyt kardeşim,av yasağı kalkmış olsa bile (ki ben İzmir'deyim),havalar yağışlı gittiği için sezon biraz geç kaldı.Şu anda İzmir bölgesinde bile sazan yeme vurmuyor.Hele Kars daha soğuktur.Temmuz ayının girmesini bekle derim...