Herkese merhabalar. Konunun başlığından da anlayabileceğiniz gibi, tatlı suda at-çek için 0.25'lik misine arıyorum Konuyu biraz açmak gerekirse, 9gr ve üstü sahteler için Baitcasting kullanıyorum, daha hafif sahteler için normal spin kamış kullanıyorum, Spin kamış için daha öncedende dediğim gibi 0.25'lik misina arıyorum, zaten beğenirsem baitcasting'e de takmayı düşünüyorum. uygun fiyatta önereceğiniz misinalar için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.
ASSO Ultra Soft Fluorocarbon kaplamalı misinaları tercih edebilirsin. 0.24 mm. kalınlıkta ve 300 m. uzunlukta olanı 23 tl. civarında. Bu ürünü bende kullanmadım ama almayı düşünüyorum. Bu markayı bir av kanalında tavsiye ediyorlardı.
tatlu suda atcek yapmak için 0.20 nin üstü milimler bence çok kalın 0.10 mm ip misina tavsiye ederim.
kullandığın kamışın yüzükleri ve makine uyumlu değilse zaten hiç girme ip işine. ama sahteyi uzağa atacağım diyorsan ipden şaşma...
Zaten yaklaşık 2 aydır örgü kullanıyorum, güneşli ve güzel günlerde harika fakat, rüzgarlı havada tamamen işkenceye dönüşüyor o yüzden yaza kadar mono misina ile devam etmek istiyorum
+1 0,20 ideal bence... Owner Broad misinası biraz fiyatlı ama oldukça güçlü ya da Asso DS de olabilir.
Bait Castingte kullanacaksan biraz esneklik ve düşük hafıza iyidir. http://www.anadoluavmarketi.com/u-gamakatsu_super_g-line_flex_0,20_mm_300mt_misina-11948.html http://www.anadoluavmarketi.com/u-shimano_technium_spinning_0,22_mm_150_mt_-14876.html
oskar ultra invisiline Fluorocarbon kaplamalı 0,22 ve 0,28 arası gayet iii, ben genelde 0,26 kullanıyorum... başkalarını bilmem ama ben gayet memnunum. 100 m 7,5tl
Fc kaplama misinayi makaraya mi saracaksiniz? Çok degil 10 atislik ömrü olacagini unutmayin. Hangi av kanali tavsiye etmis? Bakmiyayim birdaha o kanala Makinalara kesinlikle fc veya kaplama fc sarmayin. Faydasi olmayacagi gibi zarari olur. Hele de baitcasting makinada peruklanma kaçinilmaz olur. 1kulaç veya yarim kamis boyu öncü fc eklemek ise çok faydalidir. 0.26 mono hiç kullanmadim ama niyetliyim. Füme veya siyah renk tercihim olacak. Marka olarak muhtemelen asso.
Bu yaz tatlısuda Asso Double Strenght 0,18 liğini atçekte kullandım, bir kez. İkinciyi görmek nasip olmadı garibime. Güya 6 kg çekeri varmış, 0,6 kg de inledi. Bir misina nasıl pıt-pıt kopar duymak-görmek isteyene tavsiye olunur.
bu konuyu bende merakla takip ediyorum iyi misina bulmak çok zor fiyatıda geçtim alıp çok sağlam denen misina bulmak çok zor. Bir abim SİGLON kullanıp memnun kalmıştı http://www.avmarketi.com/asp/listgr...&group=04011400&groupref=365&brand=&brandref= bir bakın isterseniz.
erkin bende senin aldıgın yerden aynı ip misinayı almayı planlıyordum benim spin takımında iş yapar mı sence 0.15 olanı ne diyorsun ?
Nuri Abi çok ilginç... Bu malzemelerin ya üretiminde bir standart yakalayamıyorlar ya da malzeme stok sırasında çabuk bozuluyor. Asso DS kullandım ve hatta hiç de optimal olmayan koşullarda. Beni üzmedi... Ama belirli bir seviye tutturamıyorlarsa uzak durmak gerekir tabi...
dip takımı olarak kullanmanı önermem, güya dipteki taşlara sürtünürse kesilme ihtimali mono misinadan daha yüksek ayrıca örgü misinada nekadar çok malzeme kullanılırsa (fırdöndü, köstek bağı extra kancalar vs.vs..) düğüm oranı daha da çok artıyor, örneğin ben örgü misinayı şamandıralı sistemde kullanmaya çalıştım fırdöndü kullansamda kullanmasamda kanca ile stoper arasındaki ip hep karıştı... dip için en iyisi mono. at çek olarakta en yüksek 18'lik, en az 14'lük kullanmak lazım. tabi bu yazdıklarım Mitchell örgü için geçerli sadece onda deneyimim oldu.
Nedenini niçinini bilemeyeceğim, üretim hatası mı, stokta mı zaafa uğradı bir fikrim yok. Sonrasında makaraya sardığım pelikan dozer'in 0,16 lığı ile gül gibi geçiniyoruz. 2,8 kg. çekerli bu misina ile 2 kg.lik bir gökkuşağı alabalık avlamak nasip oldu. Kalamanında hakkını yemeyeyim tabi ancak konu o da değil aslında her iki misina arasındaki farkı bizzat elimle çekerek ayrı ayrı test ettim. Daha az çekerli ve daha ince dozer kendi klasmanında hakkını verdi. Ondan da sıtkım sıyrılırsa sırada nippon var. Ama önce kallavi bir balık bekliyorum. Dozer kendi pabucunun da dama atılmasını istemiyorsa canla-başla dayansın, ne diyim