herkese selamlar.. bikaç gün önce 3.65 X 160 boyutlarında bi şişme bot aldım.göllerde turna peşinde koşmak planım.eskişehir cevresinde turna olmadıgından dolayı uzun mesafeler gitmek zorundayım. römork imkanımda yok bunun içi lastik tabanlı katlanınca mini buzdolabı boyunda olan bı bot tercih ettim.Asıl konu botla avcılık konusunda hiç tecrübem olmaması.denizde bikaç kere sandalla balıga cıkmışlıgım var o kadar.bu konuda tecrübesi ve bilgisi olanlardan bişeyler ögrenebilirsem ne mutlu...
valla benımde boyle bıseye ihtiyacım var da cesaret edemıyorum tehlıkelı die bırde nerden nekadara aldın acaba
Yav arkadaş sen balıklama atlamışsın, madem tecrüben yok, avlak bilmiyorsun botu neden aldın ? Sana tavsiyem avlak yerini öğren, yanına mutlaka sağlam bir arkadaşını al, aynen karadaki gibi at - çek yapacaksın, avın bol olsun, can yeleğini, çapanı unutma, çapaya mutlaka 1 m. kalın bir zincir tak, Motor da aldın heralde ?,
abicim avlaktan yana sıkıntı yok.tek derdim denizde eglence haricinde bot kullanmamış olmam.can yeleklerimi sipariş ettim bile.ama çapa konusunda takıldım.çapayı hiç düşünmemiştim hemen onunda çaresine bakarım.motorum yok kürek çekicem.su üstünde uzun mesafeler gitmek istemiyorum.nede olsa altımızdaki lastik.o kadar güvenemem.
Eren Bey ben denizde bot kullanıyorum.Yüzme bilmiyorum ama can yeleksiz kesinlikle açılmam.Size tavsiyem elektrikli bir motor alın.Kürekle kesinlikle olmaz.Ben çapa olarak 2,5 kiloluk bir çapa aldım.Çapam olmadan önce taş kullanıyordum.O da oluyor.
eren kardeşim korkmana hiç gerek yok botla açılırken mutlaka yanında pompanıda al ne olur ne olmaz .suya açılmadan önce mutlaka dışarda testini yap.kullanmadığın zamanlarda botun şişirilmiş olarak durması botun ömrünü uzatır. motorun olsaydı devamlı at çek yapmana gerek kalmazdı sırtı yapardın.sudan kıyıya doğru at çekle daha iyi balık alırsın.turna,levrek v.s. . kapasitesinin üzerinde kişi almamaya çalış.rastgele <====== bu balığı botla aldım
bot voyager 500.. 7 bölüm galiba daha şişirmedim. motor şimdilik alamam. dediğim gibi taşıma işini motosikletle yapıcam. ayrıca motor ve akü taşıyamam.kürekle idare edicem deniz kenarına taşınana kadar can yelekleri yarın yola cıkıyor.çapayıda resimleri örnek alarak kendim yapıcam. atölyede her türlü malzemem var. sırtıyı yavaş yavaş kürekle yaparım diye düsünüyordum. bikaç video izledim kürek hızıylada turna alınıyodu at-çek yapmaya üşenmem cok severek yaptıgım bi iş. REEL bey önce askerlik hizmetimi bitiriyim sonra deniz kenarına taşınıcam. millet boy boy levrek tutarken sadece izlemek dokunuyo artık
Yüzme bilmeden bu sevdaya nasıl tutuldun..Olacak iş mi bu şimdi..Hevesin kırılmasın ama yüzme bilmeden tatlı suda hiç tavsiye etmem..
Hep böyle başlar önce idareten bir bot sonra buna bir elektrikli motor yetmez daha iyi bir bot benzinli motor sandal römorg vs..... alır başını gider Arkadaşım hayırlı olsun ve kafan rahat olsun aldığın bot amacına uygun turna avı sığ suda yapılır kıyıdan çok açılmadan kıyıya paralel at çek yapacaksın zaten. Turna avında tecrübeli bir arkadaş edinmen hem av öğrenmen hemde turnanın nerelerde olabileceğine dair fikir verebileceğinden çok fazla kürek çekmeden doğru avlaklarda avlanmanı sağlar. Mesajın çok genel olduğundan genel bir cevap verdim öğrenmek istediğin şeyler varsa yardmcı olmaya çalışırım. Yalnız önerim botta sigara içme çok fazla şişirme ve iğne batmamasına özen göster ince pvc kumaş olduğundan basınç fazla olursa sigara değmesinde ve sağlam iğne batmasında yarılma yapabilir.
mesut abi uyarıların için teşekkür ederim.turna avını kıyıdan yapıyordum zaten bu sezon bota terfi ettim sigara gibi bi derdim yok kullanmıyorum. tek düşüncem iğneler. onada dikkat edicem artık.mesajın genelliği böyle bi konuda acılmış başlık bulamamamdır. belki vardır benim gibi botla av konusunda acemiler diye böyle genel oldu konu.
eren kardeş bende bi bot aldım 2 kişilik ama daha balık tutmak nasip olmadı göle girmek yasak diye duymuştum boşver dedim girmedim... ki yasak değilmiş oda yetmiyormuş gibi geçen ay botu değiştirdim 4 kişilik aldım bu sezon çok işimize yarıyacak