Tatlı Suda Tekne Kiralamada Fahiş Fiyat'a Tepki

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında tarvas tarafından paylaşıldı.

1. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Değerli Hobidaşlar,

zaman zaman kıyıdan av yapsakta bazen işimiz Balıkçı Teknelerine düşüyor, bu durumda ise özellikle tatlı suda çok fahiş fiyatlar ile karşılaşıyoruz.

İki hafta önce Terkos Balaban'da Turna avlayalım dedik, bulduk bir kayıkcının telefonunu ve aradık. 07.00-13.00 arası 150 TL, akşam 17.00'a kadar 250 TL :eek:

Dayı kayığı almıyoruz sadece kiralıyoruz dedik ama fiyatlar bu daha aşşağı olmaz dedi.

Sonuç olarak gittik, 07.30-13.00 arası bir Turna ile döndük, 150 TL, 3 kişi :(

Durusu'da dikkatımı çeken bir husus, çoğu insan kendi teknesi veya botunu getirip şişirip göle indriyordu, aklıma şu geldi, orada bir suru tekne var ama fiyatlar uçuk olduğundan herkes HAKLI olarak bot ve romork uzerınde getirdiği teknelere yönelmiş...

Bu durumda olacak şey oradaki pancar motorlu, gürültülü teknelerin 3-5 sene içinde yüzüne bakan olmayacak ve kaybeden acaba KİM olacak?

Aynı durum tuzlu suda geçerli değil sanırım, saatini 8-10 tl arası veriyorlar.:rolleyes: ve gunluk alsan 10 saat tutacagı 70-80 tl birşey?

Tatlı su avcılığında bu FAHİŞ FİYAT nedir?banghead

Biz balık yakalayalım derken Balıkcı Kayıkları bizi balık dıye yakalamaya çalışıyor???

En azından bu sıteden okuyan arkadaşlar özellikle Durusu/Terkos'ta avlanacak isek saatini 10 TL'den pazarlık edelim ve aradığımız kayıkcı sahıplerınede bunu söyleyelım ki ortak bir KAMUOYU fikri ile bu durumu normal halıne getırelım.idk

5 tane avda vereceğin para ile Bot alabılyorsun, hemde pancar motoru kafanı ambale etmeden...:cool:

Haksızmıyım??:confused:

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İstanbulda durum nasıl bilmiyorum ama İzmir'de de denizde 150 tl alıyorlar.
    Aslında bence de yüksek bir bedel ve bazen özellikle yaz aylarında hafta sonları tekne bulamıyorsun. Full dolu yani. Günde 2 tur çıkaranlar var.

O yüzden bende kendim avlanmak için bot veya tekne düşünüyorum.
    Bakımı, koşuşturması gözümü korkutsa da sanırım bu gidişle tekne sahibi olacaz.

Kötü ev sahibi, kiracıyı ev sahibi yaparmış. Bizi de bu tekneciler, tekne sahibi yapacak anlaşılan. :D

3. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kışın yattıklarının acısını yazın çıkarıyorlar galıba:confused:

Ortalama 5m, pancar motorlu bir tekne 5 saat rölantıde çalışşsa ne yakar acaba?

bende artık bir tekne düşünür oldum, yazın teknecılere vereceğimiz para ile en azından ortalama bır fıber tekne sahıbı oluruz, ara sırada iş yaparız :D yarım günü 150 TL'den:)

Yapmışlar zaten, İstanbul'da millette bot çok yaygın olmaya başladı...:thumb:

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teknem yok ama sanırım pek bişey yakmaz.
    Bizde ciddi ciddi düşünüyoruz. 150 tl teknecilere vermektense 4,5 - 5,00 arası bir tekne 6 hp motor (dıştan takma) oturaklı bir fiberin sıfırı kabaca 8.000 tl kadar. Teknem olsa her hafta 2 gün avlanırım. haftada 300, ayda 1200 tl eder. 7 ayda tekne motor parasıyla kafa kafaya geliyor.

Zaten açılıp mercan avlamayı düşünmüyorum. Biz kıyılarda takılırız. Genelde sırtı, dip sırtısı, sürütme, light jig gibi şeyler düşünüyorum. Bize bu takım yeter yani.
    Bot motor da düşündüm de şişirmesi, indirmesi, taşıması, kaydettirmesi zorlu. Oturumu da çok sıkışık olacak. Aşağı yukarı fiber parasını da buluyor sıfırı.

Tabi insan doyumsuz, bazen almışken kamaralı düzgün bişey mi alayım da dediğim oluyor. :D
    Ciddi ciddi 1 senedir düşünüyorum. :D Er geç alacam biliyorum da, hayırlısıyla bana uygun bişey olsa bari. :p

Bu gidişle sen de bot, motor bakmaya başlarsın, demedi deme. :D

5. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :)

Tekne kiralama husunda şu da var, adamla anlaşıyorsun balık olsa da olmasa da parayı bayıluıyorsun....:( geçen Bozcaada'da sabah 7 akşam 5 dolaştık 400 TL, yem parasınıda bizden aldı 100 tl ettimi 500 TL, sonuç ne dersen hiç sorma:D:eek: :D

Ama teknen varsa Baktın balık yok 2 saat takıl dön geriye yükle romorka götür evine :) limana kayıttı bağlamaydı parası da yok... tuzlu suda yıpranma malıyetıde yok...

işin yorucu kısmı romarka yuklemek ama o da artık işin ceremesi...

ben başladım bakmaya 15-18 arasına çok güzel tekneler var :D

Botun avantajı da başka tabı uzak yere gıdınce at arabaya götür :D

hem bot hem romorklu olacak ki tadı cıksın :thumb:

mrsparkle :thumb:

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Parayı geçtik, onu bayılacaksın zaten de, istediğin gibi avlanımıyorsun bile. Kaptan ne kadar doluysa, onun ufku kadar avlanıyorsun.
    Ben böyle avlanacam diyemezsin.
    Mesela teknedeyiz; kaptan sinek iğneyle avlanıyor. Ben iri iğneye sülünezleri bütün bütün takıyorum.
    - Öyle tutamazsın, çıkar takımı.
    - Dursun, dursun.
    - Çıkar sen çıkar. Al şu takımı, yemi minik minik tak. banghead

Tutulan erkek mercan, limitte karagözler, gopes.

Tekneci abim, tamam iyi niyetlisin de ben bu balıkları tutmak istemiyorum ki, bırak boş döneyim eve. Ona bile müsaade yok. İlla tutturacak küçük, müçük bişeyler.

Adaya yaklaşalım dersin, orada bişey çıkmaz der.
    Yav gece işte, kayalık kısma yaklaşalım sargoz deneyecem. Yok illa mercan başı bekletirler. Sabaha kadar el kadar 5 mercan tutarsın.

Yani parayı geç, istediğin şekilde, düşündüğün sistemle, düşündüğün zemin yapısında avlanamazsın bile.

Siz sanırım turla gitmişsiniz, 400 olduğuna göre. :p
    Turları zaten oldum olası sevmem. 1 kere de turla ava gitmedim.
    Kafamda hep şu çağrışım olur turla avlarda; zengin züppenin biri heyecan yaşamak için kılıç balığı avına gider. Bi de onu videoya çeker. Bel kemerinden, olta takımına kadar teknedeki iş bilir koyu renkli somalililer hazırlarlar. O bi tek vuran balığı çekmeye çalışır onu da beceremez.

Sonra balıkla teknede fotograf çektirir ya, o görüntü gelir gözüme.

Ben o zengin züppe değil, teknedeki somalili olmayı istiyorum.
    Çeşitli tekniklerle, çeşitli balıkları hedef almak istiyorum.
    Bize tekne şart o yüzden. Sırf parasal nedenlerle değil.
    Ömür gelip geçiyor, hayatıma bir renk katacağı kesin.
    20'ye kadar bende baktım epey tekne. :)

Hepimiz için hayırlısı olsun, dediğin gibi botun da başka avantajları var.
    Liman kaydı olmasa, şimdiye almıştım botu da. Kurcakmışım da görmeye geleceklermiş. :D Sanki kız görmeye geliyorlar. Sırf şu iş için almıyorum bot. hihi

7. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teknecinin bildiği kadar av yapabilirsin doğru , biz bunu Bozcaada'da cok acı tecrube ıle yaşadık maalesef :(( bu arada tur değildi, 6mlik bir ahşap kıçı kırık karpuz kıçlı bir balıkcı teknesiydi :D

Adam balık aldığı yerleri işaretlemiş, batıktır, kayalıktır dediği yerlerde hanostan başka birşey tutamadık ve nerdeyse Denızaltı bizi biçeçekti :D

Çanakkale boğazının giriş kısmında açıklardaydık banghead , gerisini anlatmayayım:D

Liman kaydı doğru biliyorsam, Fatura + CE belge ile kolayca yapılıyormuş:rolleyes: (çalıntı motorlara karşı bir önlemmiş)

Hayırlısı olsun, inşallah gönlünüzdeki tekneye sahip olup güzel avlar yaparsınız.:thumb:

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    6 mt. tekne için 400 tl, el insaf. :eek:
    Av bakımından kısır olsa da mizahi açıdan bol malzemeliymiş sizin av hihi

Botlar için okuduğum kadarıyla botu kurdurup, görmeye geliyorlarmış diye biliyorum. Yanlış biliyorsam öyle bişey yoksa, fatura ve CE belgesini götürmek yetecekse bot düşünebilirim.

Sizlere de güzel avlar dilerim. :)

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Volkan, ferman gibi cevap yazmıştım ama firefox kilitlendi, tüm yazdıklarım gitti :)
    Giriş, gelişmeyi tekrar yazamayacağım ama sonucu yazayım.
    Vermeyin abi o paraları. Çünkü kimisinin kafasına "amatör balıkçı=yolunacak kaz" olarak yerleşmiş.
    Mesele paranın miktarı değil, fahiş fiyatı isteyene gülüp geçeceksin. İki tane çipura (belki) tutacağım diye 300 km yol yapmak koymuyor ama gittiğim yerde yarım bardak mamuna 25-30 lira vermek koyuyor bana. Vermeyin abi...
    Ayrıca Volkan senin ve arkadaşlarını yerinde olsam 400 TL bir ava harcayacağıma iki av parası harcarım, Vedat Amca'nın yanına giderim. Hem adam gibi avımı yapar, sevdiğim hobi üstüne en besleyici sohbetlerden birini yaparım. En azından "para harcadım ama değdi yahu" derim ;)
    Not: Vedat Amca'yı şahsen tanımam. Sadece burada yazdıklarını okumuşumdur. Ama şahsi fikrim burada paylaştıklarından 10 kat 100 kat fazla bilgiye sahiptir. Kısaca, amacım reklam yapmak değil.

10. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    teknecileri protesto ediyorum kıyıdan gidiyorum ava. Bişey tutamıyorum doğru düzgün ama olsun. 6 kişinin kıç kıça durduğu tekneye 350 lira istiyorlar akşam iki balık çekiyorsun 10 saat doldu dönelim diyorlar. Herşeye o öyle olmaz böyle diyorlar. Aslında geçen yıl çok düzgün bir tane bulmuştuk tekneyi sattı başka işe geçti. O zamandan beri bir yıldır adamakıllı av yapamadık zaten. Ah parasızlığın gözü kör olsun. Çok hayalim var benimde ama gerçekleştirmem 10 yıl falan sonra anca.

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu konuda herkese hak veriyorum. Ben de bot+ motor baktım. 4000 tl (3.30 bot 6 bg makine) . Taksitle almak lazım. Aracın çakmak fişine bağlayıp şişireceğin bir düzenek yaparsan bi tek taşıma derdi olur.

12. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    Bot işi bana baya tehlikeli görünüyor. Çok temkinli olmak her türlü riskten kaçınmak çok önemli. Benim gönlümde şu şişirilip sürekli öyle kalan,römorklu botlardan var onlar çok daha güvenli. Fakat 30 bin lira civarında. Tabii bunun için bir yazlık ve 4x4 araç falan lazım.