merhaba arkadaşlar. şu konuyu merak ediyorum. Deniz avcılığında kullanılan flamingo veya kaz tüyü ile yada silikon ve rapala ile çaylarda veya barajlarda herhangi bir av yapabilirmiyiz. deneyeniniz var mı? şimdiden teşekkürler sagılarımla...
merhaba alabalık için bu forumda bilgi veren adresi veriğim bi bak bakmadıysan http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20207 saygılar gökhan
cevap için teşekkürler ama ben tam olarak alabalıktan bahsetmedim. yani diyelimki malatyada her hangi bir ırmak, çay, göl vs. gibi yerlerde bu yöntemler ile balık alabilirmiyiz. onu merak ettim. bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız varsa ve cevap yazarlarsa çok sevinirim...
silikon ve tüy ile kombinasyonlar yapabilirsiniz özellikle saldırgan cinslerde yani turna, levrek ve perch için işinizi görecektir. biraz hayal gücü kullanmakta ve hazır sahte yemlerden esinlenmekte fayda var. sonuçta gazoz kapağını parlatıp mepps gibi dönmesini sağlayıp ucuna 3'lü kanca takarak turna yakalamıştım. Tüylü kombinasyonlarda da çeşitli başarılı denemelerimiz oldu. Geniş düşünmekten zarar gelmiyor
ben tüy yemi(çapari) balık çeşitinin bol olduğu bir gölde kullanmıştım(yayın, turna, sazan, tatlısu kefali, gökçe, gümüş, levga, kızılkanat)...ama hiç vuruş alamadım...kıyıda birçok balık olmasına rağmen tık demedi yani sonuç pek iyi değil...ama alabalık bulunan bir avlakta %100 iş yapar diye düşünüyorum...
Bunlar benim yaptığım tüylü jig ve kalamarlar. Daha deneme imkanım olmadı ama kısmet olursa en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Umarım bir sonuç alabilirim.