merhaba degerlı arkadaslar ve ustalar bı sorum olacak tatlı suda zıpkın serbestmı gecen sene sırtında zıpkın yarası olan karaya vurmus turna olusu ve bazı tuttugum turnalarda bu yaraları gordum ozellıkle tuttugum 11 kılo agırlıgında turna hıc mucadele etmedı cektıgımde sırtında zıpkın yarası gordum ozellıkle sıg sularda cok gordum bu yuzden zıpkınla avlanan bırıyle kavga bıle ettık fakat bunun yasal oldugunu ağ atmadıgını soyledı tabi bıraz hırpalanınca guzel konustu ılk basta sen kim oluyorsun defol gıt gıbı laflar etmıstı
Sanırım denizler için kurallar tatlı sular içinde geçerli, gece avlanılmayacak, kçük balığa tetik düşürülmeyecek filan da, arkadaş delirmiş galiba ne alaka yaw
Bunu bilmiyordum işte, iyi oldu öğrenmemiz. Teşekkürler. Demek ki tatlı suda zıpkın avcılığı yapan birini gördüğümüzde kafasına taş atabiliyormuşuz. Lan balık vurmak yasssakk gime diyoz alooo
zıpkın avcılığı tatlı su da yasaktır. böyle durumlarda hemen bölge jandarmasını arayıp ihbar etmelisin.
2/2 Tebliğ: İçsularda amatör avcılık MADDE 15- (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme,) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. İç sularda su altı tüfeği, her türlü zıpkın ile avcılık neden yasaklanmıştır? İçsularda balıklar dar alanlara rahatça sıkıştırılarak avlanmakta olup, o bölgedeki balıklar tamamen yok edilebilmektedir. Ayrıca iç su balıkları denizlerde yaşayan türlere kıyasla daha kolay hedef oluşturmakta ve çok kolay avlanabilmektedir. Bu nedenle iç sularda su altı tüfeği, her türlü zıpkın ile avcılık yasaktır.
Çok kıymetli bir bilgi bu umarıım herkes duyarlı olacak ve ağcılarla nasıl mücadeleye devamsa zıpkıncılarda eklenecek , neyseki daha karşılaşmadııım umarım karşılaşmamaya devam ederiz...