tatlı-tuzlu su silikon ve rapala farkı

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında mert88 tarafından paylaşıldı.

1. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    tatlısu rapalası ya da silikonu tuzlu suda hiç mi işe yaramaz. tatlı suda kullanılan silikon gördüm geçende. rengi çok hoşuma gitti ve levreğe denemek için aldım. hata mı etmişim acaba?? daha önce böyle birşey deneyen var mı? belki bana biraz vakit kazandırırsınız:)

2. sky

sky

denizde özellikle levreğin ne yiyeceği belli olmaz jelibon şekerden rapala yapan arkadaşlar bile görmüştüm bu sitede:D

o yuzden iş yapmaz ve kullanılmaz diye bişey yok bence...ama adamlar onları üretirken tamamen tatlı suya ve tatlı su balıklarına göre üretiyor bunlarıda unutmamak lazım

3. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    gerçi o da var lolipop kamışı kullanırdık biaralar. olips poşeti çıkarığımız da olmuştu midesinden. iş yapsa bile tuzlu suda bozulur silikon diye tahmin ediyorum

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

valla yeterki balık olsun ve aç olsun rapalaymış silikonmuş ükenmez kalemmiş lolipop çubuğuymuş tatlı suymuş tuzlu suymuş hiç farketmiyor. Ben aldığım ennn güzel slikonları konyadayken almıştım yengeci karidesi balığı her çesidi. Konyada çarşıda balıkçılarda tatlı su levreği (sudak) için geliştirilmiş yerli üretim renngarenk slikonlar var Türkiyenin hiçbir yerinde o kadar çeşit de yok Karaköy dahil. Onlardan tam bir kolleksion yaptım ama açık konuşmak gerekirse balık oldumu farketmior. Ama tatlı tuzlu farketmez en favorim orjinal ranglou 12 cm simli gri Ancak slikonu her balıkta yenilemeyi unutmamalı

5. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    fotoğrafını koymak isterdim elimde değil şu anda silikonlar. ben bi deniyim onları işe yararsa fotoğraflarıyla beraber paylaşıma açarım.