Tatlı ve Tuzlu Su Avları (Tatsız Avlar)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Facebooktan yöremizde alabalık (gökala) çıktığını öğrenmiş, çok ta heyecanlanmıştım.
    O heyecanla hiç kimseye sormadan etmeden kafama göre kaşık almış gene alışverişin gözüne vurmuştum. :D

Gelen kaşıkları görünce yüzümde acı bir tebessüm oluştu. Bunlarla gökala değil; lüfer, levrek bile tutulurdu. İşin kötüsü yeni sipariş verecek zaman da yoktu. Dedim Bergama'da neyle tutuyorlarsa bende onla tutarım. :) Çok iyimserdim ve beni Bergama'da bekleyen acı talihimden haberim yoktu.
    İzne ayrılmadan 2 gün önce Serhat abi de gitmiş 1,5 saatte altı tane yakalamış, bana havasını da basmıştı. Gökalalar aynı boydu, sanki pulanyadan çıkmış gibi 30 ila 33 cm aralığındaydılar tahminimce.

01/06/2013 iznimin ilk günü, hemen malzemecide soluğu alıyoruz. Orada levrek için slikonların yerini gökala için kaşıklar almış. Kaşık çeşiti 3 tane. 1-2-3 numara gümüş zemin üstü kırmızı benek.
    Genelde 2 numara kullanılmaktaymış. Bende herkezin kullandıklarından aldım.

Saat 14:00 civarı barajda soluğu aldık. :) Çok heyecanlıyım, içim içime sığmıyor. Gündüz gözüyle uykumu almış vaziyette ilk defa atçek yapacam. Bu bile başlı başına mutluluk sebebi. :)
    İlk atış , 3-5-10.... Kaşık değiştir, devam 3-5 -10 kaşık değiştir.

- Çok şanssızsın Volkan, geçen hafta geleydin her 3 atıştan 2 sine vuruş alıyorduk birini kaçırıp birini çekiyorduk.
    - Bendeki şansın içine.....

2 saat sonunda şevkim kırıldı, göl kamışlı 2 kişinin yemliyle 2 balık tuttuklarını gördüm.
    Başka da tutan görmedim. Barajda çiftlik patlamış, bir ay millet kaçan balığı kırmış. Benim avdaşlar sonuna yetişmiş gene zevkini yaşamışlar. Ben sonuna da yetişemedim ama gökalayı yiyebildim Serhat abi sayesinde. Alalar tahmin ettiğim gibi sümüksü, kaygan değildi. En azından daha önce balıkçıdan aldıklarım gibi değildi. Pullarını çıkarınca gayet normal balık kayganlığındaydılar. :)

Gökala'dan havamı alınca, bi de Yerala da şansımı deneyeyim dedim. :)
    Tatlı su senin neyine, git denizine balık tutamasan da iyot alır gelirsin dedim.
    Dediğim gibi de genelde iyot aldım. :)
    Avlar çok verimsiz geçti. Mırmır dan eser yok. Karagöz ve çipura ise çok zayıftı.
    Dikili sahillerinde 2 tane trakonya tuttuk, bu bölgede avlanacaklar dikkat etsinler.
    Yem alırken, tiriviri varmı diyen kişiye, ben satmıyorum diyen Şakran'daki Zafer beye teşekkürler. :) (İlla reklamımı yap dedi :D:D:D )

Yarın mesai var, şimdiden stresi sardı. :(
    Herkese hayırlı haftalar, bol balıklı keyifli avlar dilerim.

Uploaded with ImageShack.us

[IMG=http://img22.imageshack.us/img22/7295/img20130603132747.jpg][/IMG]

[IMG=http://img545.imageshack.us/img545/8143/img20130603152751.jpg][/IMG]

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sevişler Barajının namını buralarda da çok duydum Volkan. Giden 10 parçadan aşağı almıyormuş:D İlk duyduğumda Gündüz at-çek i fikri bayağı bir hoş geldi gözüme. Lakin biz duyana kadar sömürmüşlerdir barajı dedim. Aynı zamanda memleketim balıkçısının tatlı su avcılığı konusundaki aşırı istekliliği aklımıza 17500 km karelik havzaya sahip, çeşitli göl ve göletler, yüzlerce dere, çay ve ırmak gibi kolları olan Gediz Nehri için neden hiç kimsenin parmağını oynatmadığını tartıştık. Tartışmanın sonucunda da Gezi Parkı eyleminin çevreci eylem olmadığına karar verdik:D Muhabbet nasıl oraya geldiyse:laughing:

Gerçekten de Gediz Nehrinde Kefal, Sudak yıllardan beri görülmüyor. Keşke olsa da at-çek yakala-bırak avların dibine vursak.

Mevsim itibariyle gerek kıyılar gerekse açıklar aşırı derecede yavru balıktan dolayı av fırsatı vermiyor. Çandarlı Liman inşaatının açıklarındaydık bugün 25 civarı tekne vardı avlakta. Uskumru çıkıyor. zokalı iğneye sardalye ile yakalıyorlardı. Sardalyemiz olmadığından Kopes ve Mercan aldık biraz. Tatsız bir avdı bizim için.

Görüşmek üzere.

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tuzlu su bitti şimdi iç sularamı bulaştırdın şansızlığını :D :D :D
    Şaka şaka Volkan'ım sen kralını yakalarsın.Seninle balığın mesaiyi saatleri uyuşmuyor bence.Seni seviyoruz...
    Tebrikler...

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Fotolara bayıldım çok güzel.. başka zaman tekrar denersin Volkan, takma kafana..

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    volkan abi yine rahat durmamışsın, ortaya karışık av raporu, tatlı, tuzlu, tüm avlar var. bu kadar koşturmanın mükafatını bir gün muhakkak alırsın. avlarınız daim olsun. afiyele

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Hani arada beni kızdırdığını sanıyorlar ya,aslında hiç kızmıyorum bunu bilesin.

Yeni teknemin denize inmasine pek fazla bir zaman kalmadı.İnşallah hayırlısı ile denize inecek ve ben her balığa çıktığımda limitleri istesem kerelerce kırabilecek avlarıma başlayacağım.

Bu aralar ise bende tatlısuya daldım.

Bir keresinde 35 turna yakalayıp tümünü saldığımız avlağımdaydık.Daha doğrusu orayıda denemeden evvel aynı gün içinde 2 baraj ve dört akarsuda olta salladık bana tekneyi yaptıran Bülent kardeşimle.

Fakat öyle bereketsiz bir günde ava çıkmışızki yakalayabildiğimiz balık sayısı turnada1 ve kasnada 10 civarında kaldı.Üstelik balıklar küçüktüler.

Demekki bazı sıcak günlerde balıklar nazlı olabiliyor.

İstek ve arzum şudurki,inşallah sen bir tatilinde buraya gelirsin,bende seni alır şu sarozu bir dolaştırır ve yorulana kadar birlikte bir av yaparız ve sen içten üslubunla bir rapor hazırlar ve resimleride yollarsın.

Hem bu ab ini biraz daha net tanısrın.

Sevgimle kal

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Doğru düşünmüşsün. Baraja 2 kez gittim, ilkinde 3-4 kişi atçek diğerleri göl kamışıyla avlanıyorlardı. Son gidişimde atçek yapan kimse yoktu. Balık çok seyreldi maalesef. Balık çıktığı duyulupta sömürülmeyen bi yer varmı bilmiyorum? :( Keşke sömürülmeseydi, ben tek gökala tutmaya da razıydım.
    Ben tutamasam da sağ olsun avdaşım gökala avlamanın nasıl bir hissiyat oluşturduğunu anlattı, şöyleymiş : - Aynen lüfer gibi gezdirerek geliyor. :D

Deniz avları şu sıralar çok verimsiz sanıyorum.
    Görüşmek üzere... :)

Teşekkürler Can. Tuzlu suda balık bırakmadık, bide tatlı sudakilere musallat olduk. :D Ben kralını yakalarım elbet. :D:D:D Bende böyle motive edici sözleri ara ara kendime söylemekteyim. :D
    Bizim buralarda balığın mesaisi hiç başlamıyor sanıyorum. Lakin şu zamana kadar pek denk gelemedik. :D Ege de dinlenip, İstanbul'a mesaiye gidiyorlar zannımca. :D

Teşekkürler Berkan abi. Benim için farklı birşey yapmanın ve denizin kıyılara vuran sesini dinlemenin huzuru yetiyor. Tabi balık heyecanını da yaşamak çok daha anlamlı ve güzel olur ama mevsim itibariyle normal. :D
    Gerçi mevsiminde de benim için normal ya neyse. :D Sizlere rastgelsin. :D

Teşekkürler Hakan. Mükafatını ben alıyorum bu koşuşturmanın. :D
    Balık olarak değil belki ama Türkiye'nin 16 senelik iyot ihtiyacını karşılayacak kadar iyot aldım. :D
    Bu gidişle iyot ihrac edecem denizi olmayan ülkelere.
    Deliliğe vurmasam psikolojim bozulacak, idare et. :D:D:D
    Bana rast gelmeyenler, sana rast gelsin. :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Doğruyu yazmam gerekirse ben bazen kızıyorum ama kızgınlığım çok sürmüyor. :D

Yeni teknen hayırlı uğurlu olsun Vedat amca. Kazasız belasız uzun seneler örnek avlarınızla bizlere hoca ve önder olmaya devam edesiniz. :)

İnşaallah birgün o zamanı buluruz Vedat amca.
    Senin isteğin, benim hayalim. :D
    Nice güzel, keyifli, balıklı avların olsun.
    Allah sağlık, sıhhat versin.

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    volkan abi gerçentende süper bir konuya deyindin. doğal yoldan alınan iyotun zararı yok. buda çok önemli, özellikle deniz balıkçıları bu konuda şanslılar.

yüce rabbim sağlık mutluluk versin. her daim oltamız suyla buluşsun inşallah.

rastgele

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bende bu ara baliga gidemiyorum. Saglik olsun Volkan. Yine zevkle yazilmis raporunu okuduk o da yeter

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bilerek değinmedim sevgili Hakan. :D Sayende bilgilenmiş oldum, sağol. :D

Teşekkür ederim Roy, en yakın zamanda meditasyona gitmek nasip olsun. :D
    Balık çıkmayınca insanın o an yüzü düşse de ne olursa olsun balık avına gitmek bence çok güzel bir rahatlama yöntemi. :)

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi günlerdir foruma sadece girip doğru düzgün okumadan geri çıkıyordum, memleket olaylarından balık düşünmeye hiç isteğim yok. Senin adını görünce konuya girmeden ve tebrik yazmadan geçemedim :) tebrik ederim abi istediğin gibi olmamış olsa da tatilin keyfini çıkarmışsın.

Biz de 1 haziranda çıktık tekne ile, ilk defa tekneye binen 2 arkadaş öğleye kadar tüm sindirim sistemlerini boşalttıkları için geri dönmek durumunda kaldık 3-4 saatte 10 kadar mercan 6 köpek balığı(suya iade edildi tabi ki) 10-15 adette izmarit yakalayıp avı bitirdik ama rapor yazmak içimden gelmedi, şu ara facebookta çapulculuk yapıyorum :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p

Denizlerde durum beklediğim gibiydi esasen.
    Gökaladan çok umutluydum o da olmadı. :p
    Önemli de değil hani. Bizim asıl balık piyasaya çıkıp, mevsim başlayınca iddaalı olacağım. Şu an vakit geçirme, yeni yemler, yeni sistemler denemeleri yapıyorum. Küçük balık popülasyonu çok fazla şu aralar.

Sizin tekne organizasyonu kötü olmuş.
    Adın köpek balığı avcısına çıkacak bu gidişle. :)

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şu alaya ben de bir gidemedim yahu. Gidenlerden de pek iyi şeyler duymadım gerçi. Benim yoğun olduğum Nisan'ın ilk haftasında iyi tutuldu sonra kesti buralarda da. idk

Belki bir iki ala gelme ihtimali var diye 300 km yol yapmakta pek içimden gelmiyor açıkçası. Şurada deniz dibimdeyken. :eek:

Yalnız bu ara genel olarak balığa pek hevesim kalmadı, aynı Yasin gibi, şu malum olaylardan dolayı. :frown:

Aslında bir çıkıp kafa dağıtsam, sinirlerim boşalsa, hava alsam iyi gelecek.
    :painkiller:

İnşallah sıradaki avların istediğin verime ulaşır kardeşim. Ama bizim burada da şu aralar duyduğum genel olarak balığın keyifli av vermediği yönünde.

Sanki daha önce keyifli av vermiş gibi :D Hakikaten bu kış çok kısır geçti, beklentimizin çok altında kaldı. idk

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    300 km yol mu!!! :eek: Sen o km hakkını kışın Ege'de kullan Aykut. :D
    Geçen geldiğinde gidememiştik. Bu kış en az bir hafta erkenden haber verirsen ben organizasyonu yaparım. :D
    Geçen geldiğinde gittin mi levreğe merak ta ettim. Soracaktım özelden, araya yoğun dönem girdi. Doğru düzgün foruma bile giremedim. :D

Bu arada 2 musluklu semaver de aldım. Kışın çay demleyecez dondurucu soğukta. :D:D:D Sabah ta hazır çorba içeriz, konfor o biçim yani. Hem seni götüreceğim yeni avlaklar var. Sende o şans varken kesin diyorum. :D:D:D

Alalar beni sinir etti sorma. Tam baraj kapaklarının üstünde avlanıyoruz. Karşısı 500 metre ilersi çiftlik zaten. Balık yok denilecek kadar az. Saat 16:00 civarları 3-5 balık geldi 3 metre önümüzde bir parandeler atıyorlar sorma. Sanırsın kılıç yakaladık ta kurtulmaya çalışıyor. Bir keyif, bir umursamazlık. Kaşığın yüzüne bakan yok. 1 hafta önce deli gibi saldıran balıktan eser yok. Kimisi baraj kapakları açıldığından beri balık kesti falan dedi ama bende o manzarayı görünce pek üstüne düşecek motivasyonu bulamadım kendimde.

Karşıdaki çiftlikten kaçan aynı ebatlardaki balıklardan tutmaya çalışıyoruz.
    Ver 10 tl git piknik yerinde ye. Aynı balık, aynı lezzet. Çok suni geldi bana. :p
    Yakalasaydım belki doğal gelirdi, bilmiyorum. :D:D:D

Levrek heyecanını hiç bişeyde bulamadım, idare ediyoruz işte. :)
    Tekne avı da yaptık o da içler acısı. :D:D:D

3 mercan, 2 karagöz, 4 gopes, 1 kolyos.
    Fotograf bile çekmemişim. :D:D:D

Kolyos sürüleri var bölgede ama tadı aklıma geldikçe olta atasım gelmiyo.
    Aslında kolyosa çapari denemek te istiyorum.
    Görüşmek üzere Aykut'um, rastgelsin. :):):)

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bölgemiz kolyosları çaparinin yüzüne bakmıyorlar. Denendi, tescil edildi:D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Hangi bölgede denedin, nasıl bir çapariyle denedin Sinan?

Çünkü geçen sene malzemecide alış veriş yaparken, malzemeci Zafer kolyoza çapari yetiştirmeye çalışıordu. Yeşil simli çapariler hazırlıyordu.
    Ayrıntılı bilgiyi Şakrandaki malzemeci verebilir. Benim aklımda kalan bu kadar. :p Uygun çapariyle, uygun zamanda bence iş yapabilir.

Tekneden sülünezle 1 tane alabildik gece. Altımızda 10'larcası geziyordu. 30 cm'lik kolyozlar. Lezzet olarak beğenmesem de tek iğneyle sardalyayla yakalaması müthiş zevkli esasen ama ben deneme yapmaya bayılırım. :D:D:D

Yanımızda sardalya olaydı geçen hafta, 3 kişi 5-6 kilo kadar yakalardık sanırım.
    Lakin lezzeti büyük sorun. :)

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

300 km ya. 150 gidiş 150 geliş. :cool:
    Aslında 100 km mesafede de var balık ama daha verimsiz, oraya git gel 200 yapana kadar diğerine gidilir.

Ama evet ben de o uzun yol hakkımı kışın sizin kıyılarda levrek peşinde geçirmeyi tercih ederim. :D

Son gelişimde gitmedim avlağa. Seninle mesajlaşmamızdan sonra biraz hevesim de kırılmıştı zaten.
    Yine klasik tekne avlarımızı yaptık. Aslında güzel Antenli mercanlar, fangriler, kırmızılar, istavritler tuttuk ama şöyle bir baktım, önceki Foça raporlarımın aynısı olacaktı, yayınlama hevesi uyanmadı. :rolleyes:

Semaver ha? :D Tamamdır geliyom. Şimdi içime doğdu, büyük ihtimal yine sen ateş başındayken ben elimde levrekle gelicem yanına. :laughing:

Tekne avında burada da kolyos var. Geçen yaz verimli avlar yapmıştık, raporunu da yayınlamıştım birinin.
    Burada da kolyos çok seçici, ama ilacını bulmak gerekiyor. Her çapari kesinlikle iş yapmıyor. Biz buranın balığı için en verimli iki çapariyi belirledik. Çıktığımızda partnerim birini ben birini atıyoruz. Hangisi o gece daha iyi çalışıyorsa onunla devam ediyoruz ikimizde. Ama her zaman yanımızda en az 5 farklı çeşit, daha önce iş yapmış çapari bulunduruyoruz. Çok değişkenlik gösterdiği için bazen o iki favori çaparimizin iş yapmadığı zamanlar bile oluyor, değiştirip doğru olanı buluyoruz. Ama dediğin gibi tek iğne şeytan oltası gibi yemli avının tadı da başka oluyor tabi. ;)

Kolyos avının zevki ayrı bir tat veriyor insana ama dediğin gibi sofrada aynı tadı bulmak çok zor. :confused:

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Demek farklı renk çapariler lazım kolyoz avına. :rolleyes: :p
    Bu balıklarında sağı solu belli olmuyor.
    Levrek te öyle, bugün vurduğu sahteye yarın vurmuyor. Batıracak bu balıklar bizi anlaşılan. En iyisi daya sardalyayı burnuna. :D:D:D
    Dondurucuda 1 kilo sardalya var zaten. :):):)

Hahahaha :laughing:

Semaveri duyunca nasılda heveslendin. :D
    Bu sefer çok farklı olacak. :D Ben balığımı tutmuş, semaverin yanında çayımı yudumlarken sen nasibini arıyor olacaksın. hihi hihi hihi
    Yalnız bu sefer burjuva avlağında olmayacağız.
    Ona göre giyin gel. :D:D:D
    O zamanki hava durumuna göre yağmurluk bile gerekli olabilir.
    Boy çizmesi yazmama gerek yok ama gene de yazayım. hihi

20. vayacon

vayacon Gürel

Volkan merhaba,
    güzel fotolar çekmişsin bu sefer. Gittiğiniz baraj çok güzel bir yere benziyor. Etrafta birde ağaçlık yer olsa hamak kur sallan... Sonra balığa geldiğini hatırla başla at çeke.

Tekneden verim alamamanıza şaşırdım. Havalar mı? Sular mı? yemler mi diyeceğim ama seni bilirim yanına her çeşit malzeme ve yemi alıp gidersin.
    Kolyoz yakalamak çok zevkli be hocam. hemde kanlı kanlı fleto yapıp mercan avı da çok şahane diyim, sen anlamışsındır diyim ;)

Sevgilerimle.