Tatlısu avlarımın cennetleri

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Bu sene itibariyle,tatlısu avlarıma son vermiş bulunmaktayım.

İlişikte hemen yakınlarda sayılan bazı avlaklarımın fotoğraflarını sunuyorum.

İşte bu görseller geldiğinizde inşallah hepsine,teker,teker beraber gidebilip avlanabileceğimiz yerlerdir.

Sevgi ve saygımla kalınız.

Uploaded with ImageShack.us

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Fotografların hepsi birbirinden güzel ama sondan 3. fotografa bayıldım.
    Tam o an. Her avcının en fazla zevk aldığı anlardan biri bence.

Nice güzel avlar dilerim Vedat amca, rastgelsin. :)

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Vedat Amca , güzel görüntüler tek bir hedefin peşinden koşmak herzaman daha iyidir gibime geliyor

Gökçe Ada planlarınız nasıl gidiyor birde size sormak istediğim kara bigadaki balık popilasyonu nasıldır sizce resimde görünen balığın adı nedir tatlı su deneyimim yok Artvin kırmızı benekli alabalık avım dışında Neşeniz hiç eksik olmasın Rastgelsin

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Elbette balık avının her alternatifi güzeldir,keyf veriicidir.

Ancak aralarında herzaman yer bulmuş olsamda,bir merada onlarca kişi omuz,omuza avdan artık yeterli keyfi alamıyorum.

İyi bi avdaşla güzel bir tabiat ortamında,bir taraftan kuş sesleri dinleyerekten,kurbağaların karşılılı serenatları bile bezdirici değilde hoş bir nağme gibi kulağımı doldururken,arada iri bir sazanın combalağı,yada sinsi bir turnanın pusuya yatışını gözlerken,dahası sunduğum kandırıcı ve sair yemlere her zaman ilgi gösteren iri balıklar varken,işte bu ortam ve av şekli hepsinden daha çekici gelmektedir.

Beni tatlısu av raporları dahi diğerlerinden daha fazla mutlu etmektedir.

Tatlısuyla işim olmaz diyerek dudak bükenleri tam anlamam mümkün değil.

Esasen özden tatlısucu olanların,deniz avlarındada üstün başarı gösterebildikleride bir hakikattir.

Doğayla bütünleşmek,değişken sahnelerin çoğunda yer alıp,üstesinden gelip,netice almak keyflerin bence en üstüüdür.

Ben yıllardır forumlarda bu çeşit avıda önerdim.

Sevinerek görüyorumki son aylarda forumlarda boy gösteren böylesine av raporlarının sayısı önemli artış göstermiştir.

İlgi ve yorumlarına teşekkür ediyorum.

Sevgimle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert

Tek bir hedefin peşinden koşmak,o hedefte başarıyı sağlamayı gerçekleştirsede,sadece tekdüze bir av olmaktan ileri gitmez,

Üstelik seninde bildiğin ve bizzat şahit olduğun gibi bu tek hedefli avlarda bulunan kişi,üstelik bu yaptığın avın esas balıkcılık olduğunu sanır ve üstelik forumlarda bunu defalarcada önerdiğinde,birçok üyenin,olayın sair alternatiflerini ve keyfini pas geçmesini doğururki,bence bu fayda değil zarardır.

Gökçeadaya gittim gezdim.Ancak olta sallamadım.Zira deniz deliydi.

Ancak şu an oralarda nerede ne av var sanırım çok iyi biliyorum.Esasen bu adanın çevresini tamamen gezip avlanırken,göz kerterizlerimide aldımdı.

Takriben 10 km'den fazla bir bölgesinde avlanma çok düşük,yani limanlara uzak ve sarp dip ve kara yapısına sahip.

Buralarda harika yemli ve jig avı yapılır ve 12 ay boyunca balık alınır.

Fakat buralara erip ve sıhhatli avlanmak için,denize dayanıklı sürati en az 12 mil gibi olabilen ve üstelik barometreli FF cihazına sahip bir tekne edinilmeli,bir olumsuzluk durumunda evvelden haberdar olunabilip süratle merayı terk etmeli avcı.

Bu şartların bir araya gelmesine çabalamaktayım.

2013 senesinde bu emeli gerçekleştireceğim.

İşte o zaman amatör ruhlu ancak gözüpek ve beni doğru anlayabilen kardeşlerimle böylesine muhteşem avlara imza atacağız.

Sen kırmızı benekl alabalık avına gidebilmiş bir avcısın.Bu durum ayrıcalıktır.

Resimdeki balıklara gelince,Elimdeki bir tatlısu kefali(kasna)diğeri mücadelede görülen ise Turnadır.

Sevgimle kal

6. Ben tatlısu avlaklarını çook seviyorum.

Elbette denizin esintisi, iyot kokusu da hoşuma gidiyor ama dere, göl, sazlık, ormanlık, çayırlık, çimenlik... başka benim için.

Elbette deniz balıkları lezzetli, avları da zevkli ama sazanın sever gibi turnanın söver gibi bakışı, derenin şırıltısı, kasnanın şıpırtısı... başka benim için.

Allah'ım beni cennetine koy, cennet böyle bir yer olsa gerek...

Vedat abi, ben inanmıyorum tatlısu avını bıraktığına... olamaz.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Benmi bırakmışım sevgili Yavuz,nereden çıktı şimdi bu.

Yazdığım bu sene sezonu kapadığımdır.

Hiç bırakırmıyım

Sevgiler

Not;Hatta bana cengaver yürekli,gözüpek bir tatlısu av partneri lazım.Keşfedip heryerlerini maalesef tekleyemediğim bir avlağım daha var.Garanti yayın ve Turna barındırmakta.

Uzunluğu 44 km eni en geniş yeri 300-400 metre etrafı ormanlık.

Bugüne kadar tesadüfen yakalanmış turnaların 15 kg üstü olduğu iddia edilmekte.

8. Ama bu yaptığına işkence derler Vedat abi...

9. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    bazen diyorum eger ki turkiye de yasasaydim klinigi sivriceye tasir Vedat abinin ciragi olur cantasini oltasini tasir balikcilikla ilgili ne biliyorsa dibine kadar bu bilgileri alip somurur ve hayatimi orda balik tutarak ve ustanin yaninda ogrenerek gecirirdim......

10. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Vedat abi tatlı su spin avı için bir set oluşturdum.

Makine

Spro Red Arc Tuff body

Kamış

3-18 gr atarlı Savagear BushWhacker XLNT 2.28cm (Kasna avı için uygunmudur)

10-40 gr. atarlı Okuma V system 300 cm (Turna avı için bu da)

Bu set hakkında ki düşünceleriniz nedir vedat abi?

Bunların yanına tulum çizme siparişi verildi.

11. cagatay2501

cagatay2501 Çağatay

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    4 kiloluk turna
    Vedat Amca merhaba,

Öncelikle bizlerle tecrübelerini ve güzel av, mera resimlerini paylaştığın için çok teşekkürler.Sizin gibi üstatlarımızla böyle bir platformda buluşmak çok keyifli.Bende Bursada yaşayan bir Çanakkaleli olarak küçüklüğümden beri tatlı su avlarını daha bir farklı sevmişimdir.Nedeni aslında aynı o doğayla başbaşa olmak bir ağacın altında pusuya yatmış bir turnayı kandırmak benim için paha biçilemez.

Saygılarımla,

12. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Sevgili Vedat Amca , Umarım tüm şartlar bir araya gelir ve kardeşlerinizle güzel avlara imza atarsınız bende bu aralar kara bigaya takmış durumdayım sizinde dediğiniz gibi kırmızı benekli avı birkez kısmet oldu umarım ileriki günlerde birdaha kısmet olurda giderim

Israrla :) Kara Biga hakkında yorumlarınızı bekliyorum

Rastgelsin

13. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Sevgili Vedat Üstadım.Çok güzel görüntüler ve av anı yakalamış bir kare.
    Konuyu dağıtmış gibi mi olacağım fakat fotoğraflardaki kamış eğer game arc 1006 m 3.20 metre 8-50 gram atarsa(Japon modeli) bir kaç sorum olacak.Bu kamış ve ya muadili bir bir 3 parça almak istediğim için soruyorum.
    1-) Acaba bu kamış levrek için at-çekte uygun mudur,memnun musunuz?
    2-)Kamış yeteri sertliğe sahip mi acaba? Tasmalamakta zorluk olur mu?
    3-)Bu kamışın PE misina gereklerinde en az 0.8 no yazılmış.Bende 5.8 kilo(en fazla)çekeri olan 4.5 kg çekerli 200 metre 0.6 no 8 kat örgülü ipek misina var.Japon malı bu misina acaba bu kamışa uyarmı.
    Bu kamışı taşıma kolaylığından dolayı ve Arc olduğu için almayı düşünüyorum.Kamışla birlikte Shimanonun Exsence model 3000 liğini kullanacağım.
    Pamuk şeker Vedat amcam,konuyu dağıtıyorsam lütfen kusuruma bakmayın.
    İzmir'den sevgi ve hürmetler

14. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    sevgili vedat abicim ben balık avına derelerde başladım ilk avım kasna olmuştur bizim buralarda (çaylama)olarak bilirdik taki sizin gibi değerli bir şahsiyetle tanışıncaya dek sizi şahsen tanımasakta vermiş olduğunuz bilgilerden çok deneyimler edindik bu yola baş koyupta sizden edinmiş olduğu bilgilerden dolayı çok arkadaşımız ve bende dahil sizin hakkınızı nasıl öderiz bilemiyorum sayenizde inanın çıtaları yükselttik bu raporunuz bizi çok üzdü biz gelemesek demekki bir daha tatlısu avlarınızı göremeyeceğiz cyrr idk banghead ben deniz avlarını çok seviyorum ama kasnayada hiç dayanamıyorum o tatlısuda kasnaları görünce içimin yağı eriyor sizi vaktiniz ve sağlığınız el verdiği sürece her yerde görmek isteriz ellerinizden öperim kalın sağlıcakla

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Not;Hatta bana cengaver yürekli,gözüpek bir tatlısu av partneri lazım.Keşfedip heryerlerini maalesef tekleyemediğim bir avlağım daha var.Garanti yayın ve Turna barındırmakta.

Bugüne kadar tesadüfen yakalanmış turnaların 15 kg üstü olduğu iddia edilmekte.[/QUOTE]

Şu notu iki ay bilemedin bir ay önce yazaydın ya be abi:) Anında yola çıkardım:)

Senin kasna cenneti,benimde 15 senelik avlağım.Ama hem yayın,hem turna hemde dar bir bölge oralarda nasıl gözümden kaçmış şaşırdım kaldım.
    Kesikköprü ve kapulukaya (kızılırmak) da var öyle bölgeler oradan bahsetmeyip,senin bölgende olduğunu varsaydım.

Allah ömür verirde,önümüzdeki sezonu görürsek,mutlaka uğrayacam yanına beraber bi kasna avlayalım avlakta,tarzımı beğenirsen götürürsün artık o yeni meraya kardeşini:)

16. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

vedat abi herhalde yanlış yazmış iznik gölü'nün bile 32 km uzunluğu ya da bir ırmak nehirden bahsediliyor .

Bilemedim:)

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ben bildim söylemem:) Jeton geç düştü biraz:)

18. MuratÇetin

MuratÇetin Murat Çetin

Bugüne kadar tesadüfen yakalanmış turnaların 15 kg üstü olduğu iddia edilmekte.[/QUOTE]

abi ben sakaryalıyım ve tatlı su balıkçılığına gönül vermiş birisiyim bahsettiğin göletin adını ve adresini verirsen bu yaz oraya gelirim inşallah

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    abi ben sakaryalıyım ve tatlı su balıkçılığına gönül vermiş birisiyim bahsettiğin göletin adını ve adresini verirsen bu yaz oraya gelirim inşallah[/QUOTE]

Sakaryamı,sizlerin tatlısu avına ne kadar düşkün olduğunuz çok iyi bilirim.:)

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şu notu iki ay bilemedin bir ay önce yazaydın ya be abi:) Anında yola çıkardım:)

Senin kasna cenneti,benimde 15 senelik avlağım.Ama hem yayın,hem turna hemde dar bir bölge oralarda nasıl gözümden kaçmış şaşırdım kaldım.
    Kesikköprü ve kapulukaya (kızılırmak) da var öyle bölgeler oradan bahsetmeyip,senin bölgende olduğunu varsaydım.

Allah ömür verirde,önümüzdeki sezonu görürsek,mutlaka uğrayacam yanına beraber bi kasna avlayalım avlakta,tarzımı beğenirsen götürürsün artık o yeni meraya kardeşini:)[/QUOTE]

Kasna cennetimde bir başta bir sonuna doğru iki baraj var.Şimdiorada turnada arada av vermekte.Bu ysezon birkaç baraja daha Turna salacağım.Oraları sonunda Turna cennetleri olacak.Her zaman beklerim