Turna sezonuna az kaldı. Biliyorum kışın güçlü geçmesinden dolayı gerçek sezon biraz daha geç açılabilir. At-çek için gerekli ekipmanları hazırladım. Bu dönemde at-çeğe nazlanacağını tahmin ettiğimden canlı yemle avlanmak istiyorum. Ancak şöyle bir sorunum var: avlağımız sığ, sazlık belki en derin yeri 1.5 mt falan.Bu durum çapariyi yukarı aşağı hareketle avlanmamı engelliyor. Bu bölgede gümüş yakalamam lazım. Tahminim 12 no nikel iğne kullandığımda ekmeği sıkıştırırsam alamayıp vaz geçiyorlar. Gevşek takarsam ekmek hemen dağılıyor. 3 saatte bir taneyi zor yakalıyorum. bu işin püf noktaları hakkında bilgi verebilirmisiniz?
selam Ali bey bizde sabırsızlıkla turna sezonunu bekliyoruz ve tahmininiz doğru bu dönemde canlı yem en makbulu olacaktır bende turnayı gümüş ile yakalayanlardanım tabi bu sadece yemlerimden birtanesi gümüş yakalamak için biz kafes adını verdiğimiz bir yöntem kullanıyoruz . bir demirciye gideceksin dostum orda dikdörtgen pirizması şeklinde bir iskelet kaynatacaksın ben gün içerisinde bendeki kafesin resmini çekip siteye koymaya çalışacağım . daha sonra etrafına yazın içeriye sinek girmesin diye kullandıgımız sineklik ile saırcaksın tabi bir tarafını açık bırakacaksın açık bıraktıgın bölümün yarısını yine sineklikj ile kapatacaksın ortaya bunun için bir demir daha kaynatmanı öneririm demirler bildiğin inşaat demiri daha sonra sağlam bir iple kafesi bağlayacaksın içine tam bir ekmek koyacaksın kafesi suya tacaksın ama kafesi dik koymayacaksın dik koyarsan ekmek içinden suyun üstüne çıkacaktır suya yatacak şekilde bırakacaksın ki ekmek çıkmasın sonra oradan uzaklaş 5 ile 7 dk arasında kafei aniden yukarı çek bu işlemi 2 3 defa yapman yeterli olacaktır . ben bugun kafesin resmini halledersem çok daha rahat anlayacaksın sormak istediğin soru varsa yardımcı olurum rastgele
3 metreye 1.5 metre gümüş ağı serbest, yada oltana sinek takabilirsin tek sinekle bir kaç gümüş yakalayabilirsin, solucan yada ufak tefek böceklere de gümüş atlıyor, rastgele...
İllaki ekmekle yakalaman gerekmiyorki Ali. Bu gümüşler yani bölgelere göre muhtelif isimler alabilen İnci Kefali ile akraba türler en çok sineği severler. Hatta kaç sineğin varsa o kadar balık yakalayabilirsin. Sana 5-10 adet yeteceğine göre herhangi bir yöntemle yakalayacağın sinekler çok kolay bu b alıklardan yakalayabilmeni sağlayacaklardır. Sevgiler
Mısır filan deneyebilirsiniz. Ben köyde küçük bir iğneye bazen mısır bazen ekmek takarak avlıyorum. Şamandıralı olta sistemi ile tek iğne kullanarak her atışımda 1 gümüş alıyorum. Gelen balıklar 15cm'den civarı geliyordu genelde. Gerçi ben kardeşim filan zaman geçirsin diye yakalayıp geri bırakıyordum. Solucan da iş yapıyor ama ben pek uğraşmak istemediğimden mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Vedat abi canlı sineği deneyeceğim. Hatta ufak kancalara sinek flay deneyeceğim bakalım olacak mı? Teşekkürler üstadım.