Tatlısu Kefali için At çek takım önerisi

Konu, 'Makineler' kısmında Pascal33 tarafından paylaşıldı.

1. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Arkadaşlar merhaba,malum yaz geliyor ve at çek avı tuzlusu için iyiden iyiye zorlaştı.Yazın memleketim olan Mersin in Mut ilçesinde Göksu Nehrinde tatlısu kefali için at çek yapmak istiyorum.Bulunduğum ilçede at çek avı yapan yok,herles tırıvı ile avlanıyor.Eğer bu işi becerebilirsem,av videolarını çekip yöremin av topluluklarında paylaşmak istiyorum,ayrıca doğayla başbaşa kalmak,keyifli avlar yapmak,böylelikle insanları at çek avcılığına yönlendirip,tırıvırıdan bir nebze de olsa uzaklaştırabilirim.
    bir sürededir forumda bu avı araştırıyorum.Bu avı bilenlere birkaç sorum olacak.

1-Alacağım kamışın boyu ve sertliği,atar aralığı sizce nasıl olmalı
    2-Nasıl bir makina ve misina kullanmalıyım.
    3-Son olarak bu takımı alabalık avında da kullanılabilir mi?Ya da tuzlu suda hafif silikonları uzağa atmak için.
    4-Tavsiye edeceğiniz sahte önerileri var mı.

Herkese teşekkürler.

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    baitcasting kamış ve makina al eğer fikrimi soracaksan. değişik bir deneyim olur senin için .

3. sencerveben

sencerveben hakan

bora merhaba.çok güzel bir düşünce ile hareket ediyorsun.
    1 - kamış boyu 180 cm'yi geçme.sert kamışlardan hoşlanıyorsan 5-25 gram atarlı yumuşak kamışlardan hoşlanıyorsan daha düşük atarlı.
    2 - makine 20-25-30 luk olabilir.en ideali 25'lik olacaktır.karar sana kalmış.
    3 - alabalık avında kullanılabilir.tuzlu su için ise kısa kalıcaktır diye düşünüyorum ama kullanılmaz diye bir şey yok.
    4 - sahteler ise
    http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-mg-002f-suni-balik-4-5cm-mustang-minnow/4852/
    http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-eg097-a-warted-toad-4-5-cm/5227/
    http://www.anadoluavmarketi.com/u-strike_pro_eg074f_4_cm_sunI_balik-4809.html
    bunların yanına 2 veya 3 no meps ekle.bunlarla başlayabilirsin.bu işe tam anlamıyla bulaştığında liste dahada uzayıp gidecek.

4. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Hakan Abi tavsiyelerin için çok teşekkürler:) ,bu önerdiğin sahtelerden tavsiye edebileceğin renk kodu var mı?Genelde sert kamışlarla avlanmayı seviyorum,lakin o zaman 5-25 gram arası sahtelerden seçmem gerekiyor her halde,hangi ağırlık değerleri arasını en uzağa atabilirim,kamışı kısa tutmak tatlısu avı için neden önemli,abi affına sığınıyorum,yeni sorularla geldim.:) :)

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Kasna Avı hafif sahteler isteyen avdır, Baitcasting'de 10gr altı sahtelerin kullanımı çok zordur, kasna avı için pek uygun değildir.

Kasna avında kamış ve makina kullanıcının tercihidir fakat balza 0.16'lık misinayı kesinlikle öneririm.
    Ayrıca Hakan beyin verdiği linkteki strike pro serisinin (Kırmızı kafa) 032A kodlu sahteden 2-3 tane yedek almanızı öneririm, trofe kasna avcısıdır kendisi, ayrıca geçenlerde bu sahte ile çok verimli bir perch avı yaşadım. Her balık atlar o sahteye.

(Bir zamanlar nekadar kötülesemde :) ) Şuan en sevdiğim sahtedir kendisi, bu sabah 2 tanesini gölün dibinde bıraktımda geldim

6. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Hocam uygun bir kamış önerebilir misiniz?

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Uygun bir kamış konusunda üstadların önerileri daha verimli olur. Ben D.A.M. Spezicomposite 2.40 5-25 kullanıyorum çok memnunum. Çok yumuşak kamış, ağır sahteler için önermem, fakat 0-10 gr'lık sahtelere kadar çok iyidir.

8. sencerveben

sencerveben hakan

bora kardeşim merhaba.mesajını yeni gördüm.kısaca şöyle cevaplamaya çalışayım.
    1 - atar aralığı : kamış meselesi tamamen kendini rahat hissetmenle alakaı.bende kasna için 0-8 ve 5-25 atarlı kamış var.3.5 veya 5 gramlık bir sahteyi her iki kamışım ile aynı mesafeye atabiliyorum.sert kamışlardan hoşlandığım için çoğunlukla 5-25 atarlı kamışımı kullanıyorum.
    2 - kamış boyu : Tatlısu kenarları genellikle ağaçlık olduğu için uzun kamışlar öncelikle hareket kabiliyetini kısıtlar ayrıca atış performansını düşürür.kısa kamış demek rahat hareket etmek ve iyi atış demektir.ben 160 ve 180 cm'lik kamışlar kullanıyorum.avlağın ağaçlık değilse atış alanın rahatsa daha uzun kamışlarda kullanabilirsin.
    3 - sahte balık boyutlarına gelince 8-9 cm'lik sahtelerle bile kasna avladım.bu boyut çok büyük gelmezmi diye düşünme.
    7 cm'liğe bir örnek,linkinide vereyim renk kodu 266-713 çok etkili bir renktir.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9824/STRIKE-PRO-EG-124A-SUNI-BALIK-7CM
    büyük yem büyük balık demek.hatta ben sana 5 cm'den küçük sahte kullanmamanı öneririm.5-7 cm arası senin için uygun olacaktır.
    4 - strike pro'nun en çok iş yapan renkleri (benim meralarımda diyeyim)
    096 (benim favori rengim) - 032A - 624T - R114OB - C33 suyuna göre bazende C47
    kurbağadan iki renk tavsiye edeceğim A010 - 022P

bunlar başlangıç için sana yeterli olacaktır.devamında zaten araştırıp iş yapan sahteleri koleksiyonuna ekleyeceksin.