Allah'a şükür konum itibariyle balık ve balıkçılık konusunda şanslı sayılabilirim. Ve bu aralar sezon itibariyle tatlısu kefaline odaklandım. Bu gün anneler günü olduğu ve bende tv de çalıştığım için balığa maalesef 16 gibi gittim ve dişe dokunur sadece 1 kefal alabildim. Ama Asıl konu şu: Tamam,tatlısu kefalini tavuk ciğeri veya solucanla yakalamak ve mantara vuruşunu görmek harika bir olay .Fakat ben kefali at çek yaparakta yakalamak istiyorum.Bu konuda deneyimli arkadaşlardan ricam,ne tür makina misina ve kaşık meps vs... kullandıklarını mümkünse resimlerinide koyarak (sadece misinanın ucuna takacağımız alet edevat olsa yeter...) ,nasıl bir metod ile avlandıklarını anlatmaları.Bu bana alabalık avı öncesi provada olur belki Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
Hayırlı geceler üstad.Ben sana benim kulandığım malzemelerden kısaca bahsedeyi. 0.14 veya 0.16 misina ve 2 numura siyah üstüne sarı benekli meps kullanıyroum. siyah kulanıyorum çünkü avlandığım su çok berrak sen kendi avlandıgın suya göre seçebilirsin.Misinalar ince dersen bence değil iyi bir kamış ve guzel kalamayla 2kilonun üstüne rahat Çıkarsın. Oltayı kullanırken görüntü vermeden ağaç altları çalı diplerine mepsimi yolluyorum. Bunu aynı yerde 3 veya 4 kere yapıyroum sonra yer değiştiriyorum. Maksat Ağaçtan düşmüş böcek izlenimi yaratmak.Ve genelde kıyıya paralel olarak çalış. Daha değişik sahteler kullanmak istersen Vedat dayının yazısını sana referans verebilirm http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19729
Nasip olursa Haziran ayı sonuna doğru Samsun'a gideceğim. Bafra Derbent gölü'nde bolbol alabalık olduğunu gözlemliyorum,birde ben bakıyım ne var ne yok orda diye. tuttum tuttum ,tutamadım,oradaki alabalık tesisi sağolsun
Sevgili Kardeşim Bu konuda detaylı bir mesdaj yolladımdı.Okumadın herhalde.Okurda sorarsan seve,seve tekrar ederim. Sevgiler