Ben siteye bugün kaydoldum. Hemen kaydolduğum gün bir soruyla başliyim dedim Daha 17 yaşındayım. Balık tutmaya da yenilerde başladım. Ankara da yaşadığım için 2 defa ailemle kurtboğazı barajına tatlısu levreği tutmaya gittim. Ama siftah yapamadım Rapala ve sasi yemleri kullandım. 2 av toplamında sadece dayım beyazımsı pembe sasiyle bir tane 21 cm lik Tatlısu Levreği yakalayabildi. Ama yanlarımızdakilerinde balık tutamadığını veya az balık tuttuğunu görünce Kurtboğazında balıkların bir hayli azalmış olduğunu anladım. Sorum şu mepps ile levrek yakalamaya çalışırsam sasi ve rapaladaki kadar başarılı olabilir miyim? Yani bir tatlısu levreği avında meppsin performansı sahte balık yemleri gibi iyi olur mu? Sorumu okuyan ve yorumlayan herkese selamlar
aramıza hoşgeldin... mepps'le de levrek tutuluyor. rengine göre değiştiğini tecrübe ettim ala avlarımda. en fazla da "mepps aglia gökkuşağı" kaşığına geliyo. 1 ve 2 no'sunu tavsiye ederim. http://www.avmarketi.com/asp/product/134728/MEPPS-AGLIA-BROWN-TROUT-KASIK avların bereketli olsun...
kardes meppsle iyi levrek avlayabilirsin yeterki avlandigin bölgede levrek popülasyonu olsun.Levrek mepsi küçük kullanırsan ağzı diger balıklara göre daha büyük olduğu için komple yutar sana zorluk baligada eziyet olur cikartirken.! Tavsiyem 3 No dan küçük kullanma deneyimlerle sabittir.
Evet kardeşim o konuyu araştırdım biraz. Alabalığın ağzı küçük olduğundan genelde 2 ve 1 numara meppsler kullanılıyor galiba. Bir keresinde barajda levrek tutmaya çalıştığım orak kuyruklu sasiyle derede alabalık tutmaya çalışıyodum 20 cm civarlarında küçük bir alabalık yeme saldırdı daha kuyruğunu bile ağzına alamadı. Halbuki o boylarda bir levrek için normal büyüklükteydi. Sonra kaçtı zaten Peki meppslere turna gelme ihtimali var mı biraz uzattım konuyu ama
Var. Levrek ve turna meppsle yakalanabilir. Kaldı ki memlekette doğru düzgün avlak kalmadı. Geçen levrek ve turna avına gittim. Gümüş bile yok koskoca barajda. Balığın b'si olsa tamam diyeceğim.
tutuur. ben tutuyorum. mepps aglia kirmizi benekli 2 numara devrini tutturunca aliyor baligi. genelde günesli hava berrak suda is yapiyor.
Başka bir konu altında da yazmıştım. Tatlı su levreği eğer merada varsa ve bulunduğu merada yiyeceği balıklar bol değilse, her türde sahte ve döner kaşık ile alınır. Ben döner kaşıktan ziyade sahte balık ile at-çek yapmayı tercih ediyorum. Strike Pro ve Kendo marka batmayan, yüzen tip ve pembe-beyaz, yeşil-beyaz, kırmızı-gümüş gibi renkler iş yaptı. Dibe takılma olasılığı olan meralarda, döner kaşıklar batan tip olduğu için takılma riski var. Bunu da gözönüne alırsın kardeşim. Rastgele
Ayrı ayrı yazmaya gerek yok hepinize çok teşekkür ederim. Siteye üye olduğum günden beri çok iyi ve değerli bilgiler verdiniz. Rastgele
Meps'in üçlü iğnesini söküp, tek kocaman bir iğne takar, bu iğneye de silikon kurt, balık, kalamar vs. takarsan, hele ki skirt denen şeylerden takarsan: http://www.barlowstackle.com/Fishing-Lure-Skirts-C115.aspx levrek için bilinen en avcı sahtelerden birini elde etmiş olursun.