Değerli Dostlar.. Yeni aldığım takımımı denemek için can atıyorum.. Yarın Eğrekkaya'ya tatlısu levreği avına gitmeyi planlıyorum. Mevsim itibariyle kıyıdan şansımız olur mu? yada tatlısı levreği için Ankara civarı başka tavsiyeniz olur mu? Kurtboğazı da yakın, ancak turna çıkabileceği endişesiyle gitmek istemiyorum. tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.. Paylaşım güvenliği için özel mesaj atarsanız daha çok sevinirim..
merhaba su sıcaklıgı tatlı sularda iyice düştüğü için alabalık harici balık oltaya pek vurmaz zaten sezonu bitti.
Su sıcaklığı dolayısıyla balığın derinlere çekileceğini tahmin ediyorum, ama sonuçta amaç levrek, hırçın balık. sıcak soğuk dinlemez, yeni takımı şenlendirir diye ümitlerim var. Sezonu 15 mart - 30 nisan arası kapalı, eğer kastınız avlanma yasağı olduğu dönem ise, balık avlama sezonu derseniz; sıcak - soğuk , yağmur çamur beni daha da iştahlandırıyor
tatlı su levreğini trakyada çok avladım kışında avladığım oldu yazın olduğu kadar iştahlı olmuyor bulabilirsen canlı yemi kuyruğundan takarak kıyıdan bırak gitsin oltaya kurşun bağlama misina ucuna sadece iğne başla misinanın hızı artınca levrek geldiğini anlayabilirsin yada solucan dene bol şans
iyi akşamlar,tatlısu levreği şuandada olta ile avlanır ama yaza göre verim düşer.kurtboğazında var eğrekkayayı bilmiyorum.yem olarak SOLUCAN tavsiye ederim ulusta yunusemre pasajında satılıyor(ufak hamsi de iple iğneye bağlaya bilirsin) olta olarak 3lü dip oltası at canın sıkılmasın diye at çek deneyebilirsin ama kışın çok sık olmuyor haberin olsun .bende ANKARADA SUDAK düşünüyorum bu günlerde bilgisi olan varsa bekliyorum
merhaba yok ben yasak sezonu kast etmedim;su sıcaklığı düşük olduğu için tatlı su avı genelde verimsiz olur demek istedim umarım şansınız yaver gider iyi forumlar
eylül ayında giitim ben ciğer falan takıyolar arkadaşlar ama ben tavuk taşlığı taktım süper iş yaptı, taşlık daha sağlam arasırada yemlede kullandım.soğuktan dolayı ileri atmanı dip oltası olarak tavsiye ederim.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. Yan çizen ekip yüzünden gitmek nasip olmadı bu haftasonu, yeni bir organizasyon yapana kadar yeni takımları kaldırdım. En kısa zamanda av raporlarımı paylaşacağım..
Yav ben bu levrek avına gidemiyorum haftasonu için hayaller kurdum, dün akşam aniden çıkan görevlendirme yüzünden bugün gidemedim. zaten yarın 13:00 da mesaide olmam gerekli, gözümü kestirdim, sabah 05:00 - 11 arası gidecektim, şimdi de yağmur yağıyor, gece buza çekerse diye korkuyorum. Umarım yağmur sadece Ankara merkeze yağıyordur..
yeni takımınız hayırlı olsun öncelikle ben trakyada avlanıyorum. Kışın dip oltasının gereksiz ve hasta edici olacağını düşünüyorum at çek yapmanızı öneririm balık bu dönemde hareketlidir. İyi bir av olacağını tahmin ediyorum