Tatlısu levrek Vb.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mağripli tarafından paylaşıldı.

1. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Arkadaşlar merhaba; tatlı suda levrek veya başka tür küçük balıklar için şöyle bir olta iş yaparmı?

Gövdeye takacağımız 25 cm aralıklı iki köstek ile yukarıdaki iğnenin 25 cm üstüne gezer bilye kurşun yapsak doğru yöntem olur mu? Ayrıca iğnelere takabileceğimiz yemler nelerdir.

Sazlıbosnada yapacağımız sazan denemesinde boşta olan bir kasnak ve kamış oltaylada atmak amacı ile soruyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

2. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Sanırım cevaplamaya değer bir soru olmamış:p

3. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Şamandıralı sistem uygun olabilir, iki stoper arası şamandıra 4-5 gramlık bir gezer kurşun(şamandıranın üstünde gramı yazar ona uygun olsun) klipsi fırdöndü ve iğneleriniz. Yem olarak solucan olabilir

4. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Ve ayrıca yavru canlı balık takarsanız verimli bir av olur. Avlağınızın kıyısında illa ki minik minik iğneye katılacak boyutta gezen balıklar vardır, kepçeyle yakalayıp takabilirsiniz. Ne kadar doğrudur bilemem :)

5. Okuma60

Okuma60 Olcay

Öyle olta basında beklemek bana çok sıkıcı geliyor ben levrek için (mepps) doner kasik kullanıyorum 3 numara açık renkli olanlar tercihin özellikle iğne üzerinde pembe ve benzeri renkte tüy olanlar çok elverişli levrek için at cek herzaman bana zevk veren bir sistem sanada tavsiye ederim çok daha zevkli hele balik oltaya ilk vuruşu :)

6. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Bende sizinle tam tersi fikirdeyim, oltamı atarım ve sandalyeme oturur bir yandan mantarımı bir yandan gölü izlerim :) Biraz keyfime düşkünümdür belki de ondandır :))

7. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    levrek asla duran bi ava saldırmaz hareket edene saldırır.size sazan avı daha uygun :)

ilk attığınızda vurdu vurdu dibe indiğinde çok nadiren levreğin dikkatini çeker.

http://www.youtube.com/watch?v=FCzjenYTnR8

videoda dikkat edersen yerde yattığında hiç tepki vermiyorlar .

ben kaşık ve mepsle balık dolu gölette hiç sonuç alamadım.sırasıyla yavru balık ,sahte ve solucan iyi iş yapiyor .solucanı a genelde küçük balıklar geliyor.

illaki bekleme ile avlayacaksanız kendi etini kullanabilirsiniz yamyam bunlar :)