tatlısu turnası için Daiwa veya Penn spin makinesi

Konu, 'Makineler' kısmında yk71 tarafından paylaşıldı.

1. yk71

yk71 Yüksel

Serdar Bey ve diğer forumdaşların mesajlarını severek okuyorum. Shimano Exage 3000 spin makinem var. Bir tane daha alayım diyorum. Bana ve ihtiyacı olan diğer arkadaşlara tatlısu turnası için Daiwa spin makinesi önerebilirmisiniz. Fiyat:100 -200 TL arası. Veya Penn Fierce nasıldır? Exage'yle Penn Fierce'yi karşılaştırırsak hangisi iyidir? Yurtdışında Penn Fierce fiyatları gayet uygun (60 dolar+ Kargo). Ne dersiniz? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler...

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Türkiye'de oldukça pahalı olan, ancak yurt dışında nispeten uygun fiyatlara bulunabilen Penn serilerinden Spinfisher öncelikle tavsiye edilebilir. Olmazsa da genel maksatlı kullanıma uygun Battle serilerine bakılabilir. Fiyat iyice düşmek durumunda ise de Sargus ve Fierce serileri...

Shimano Exage ile mukayesesi ise bambaşka bir konu, kullananlara sormak lazım.

3. yk71

yk71 Yüksel

İbrahim Bey, yorumunuz için teşekkür ederim...
    Kullandığım Exage ile henüz turna yakalamadım. Ancak keşke 4000 lük alsaydım gibi bir düşünceye kapıldım.Malum makinemin ağırlığı 265 gr. Gerçi 3000 lük makinede saatlerce atçekte pek yormuyor. Kullandığım kamış; 180 - 200 gr civarlarında. 4000 lük makineler ise Pennler v.b. 350 gr civarlarında, Daiwa 4000 lükler ise 400 gr ve üstü. Sizce yine 3000 lük yetermi yoksa güven vermesi ( büyük balıklarda, hafif yemli v.b.) açısından 4000 lük makineler mi daha iyi olur.
    Okuduğum kadarıyla yurt dışında Sargus hakkındaki yorumlar ve memnuniyet derecesi Fierce ve Battle'dan daha iyi gibi. Spinfisher ise tabiki yazdığınız gibi bunlardan daha iyi ancak 100 dolar üstü olduğu için ek maliyet getiriyor.

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yüksel bey, Spinfisher diğerlerinden birkaç gömlek yukarıda malum, fakat fiyatı da ona göre dediğiniz gibi.

Diğerleri arasında ise rulman sayısı, kalitesi ve diğer özellikler bakımından önce Battle gelir, ardından Sargus ve en son Fierce gelir. Fiyatlarından da belli zaten.

Örneğin ben yemlide Sargus 5000 kullanıyorum, genel maksatlı kullanım için uygun, ancak sürekli at-çek yapmak için daha küçük kalibreli ve daha hafif bir makara tercih etmek gerekir. Fierce 3000 de gayet iyi iş görür ve ihtiyaca cevap verir bence.

Bunların hepsi Çin'de üretiliyor ama bunu sorun etmemek lazım. Spinfisher olmadıktan sonra nerede üretldiğinin çok önemi yok bence. Üreten Çinli de olsa Penn markasının kalite standartlarının altına inemez.

Penn spin makaraların konfigürasyonuna buradan bakabilirsiniz:

http://www.pennreels.com/products/reels/spinning-reels

Bir de eğer düşünürseniz, Spro markasının kaliteli spin makaralarına bakabilirsiniz. Yurt dışında uygun fiyata üst segment ürünlerini bulmak mümkün. Forumda Spro kullanıp da çok memnun olan at-çek avcısı arkadaşlar var.

Şimdiden hayırlı olsun.

5. yk71

yk71 Yüksel

İbrahim Bey, forumumuza, yazılarımıza bakan arkadaşları da bilgilendirmek adına şunları yazma gereğini hissediyorum;
    60 dolar Penn Fierce 4000, burada 250 TL civarı
    70 dolar Penn Sargus 4000, burada 295 TL civarı
    100 dolar Penn Battle 4000, burada 400 TL civarı
    140 dolar Penn Spinfisher SSV3500, burada 300 TL civarı( Gerçekten ellerinde bu makine var ve bu fiyata satıyorlarsa satıcıları uyarayım. Bu makineyi çok ucuza satıyorsunuz. 140 dolarlık makinenin fiyatı burada en az 500 - 600 TL olmalı !!! Bakın zarar edersiniz. Sonra uyarmadı demeyin !!! ).
    650-700 dolar Penn Torque, burada 2400 TL
    5-6 dolar Rapala, burada 20 TL...
    Sadece bunlar değil, sizin de bildiğiniz gibi bir çok ürün ülkemizde kat kat pahalı.
    Benim Exageyi aldığımda( geçen sene Ankara'dan) satış fiyatı 155- 165 TL idi. Ben başka şeylerde aldığım için Exage fiyatı 130 TL olmuştu.
    Geçenlerde Spro'nun ucuz serilerinden Passion 720 inceledim. Pek hoşuma gitmedi. Buradan forumumuzun değerli üyelerinden, avlarını ve videolarını severek izlediğim Kadir Bey'e de selam göndererek şunları yazayım. Sağ olsun makineyi bir meşhur etti, pir meşhur etti... Ben de aynı şeyi Penn Spinfisher SSV için bir kez daha yapıyorum. Ucuz, çok ucuz satıyorsunuz ! Arttırın, arttırın...!!! Altın yumurtlayan tavuğu kesin...
    İbrahim Bey, gerek Passion ve gerekse Red Arc gibi model fiyatları gerçi şu an ülkemizle Avrupa aynı gibi( Acaba Avrupalı satıcılar da Kadir Bey'in videolarını mı izledi ? Yorumlarını mı okudu? Ondan mı zam yaptı? Maalesef bu soruların cevabını veremiyorum.).
    Varsa Spro için bildiğiniz(ucuz), bir link eklerseniz sevinirim.
    Daha çok kafamda Penn Fierce ve Sargus ile Daiwa Legalis var gibi. Bakalım kısmet.
    Kıymetli yorum ve tavsiyeniz için tekrar teşekkürler, bol trofeli avlar...
    Selamlar, saygılar...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Birkaç Spro modelini şuradan inceleyebilirsiniz:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_t....Xspro+reel&_nkw=spro+reel&_sacat=0&_from=R40

Özellikle Zalt serileri tuzlu su için üretilmiş, nispeten kaliteli makaralar diye biliyorum.

http://www.ebay.co.uk/itm/SPRO-Zalt...ure_Fishing_Reels_JN&var=&hash=item1c324f81a6

7. yk71

yk71 Yüksel

Spro makinelerin Red arc gibi bir çok modeli ülkemizde daha ucuz. Bu açıdan Amerika ve başka marka makineler tercih edilebilir.
    Teşekkürler. Selamlar,saygılar...

8. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

levrek için atçek avlarımda kullanmak üzere Penn Spinfisher SSV3500 makinayı 231 lira maliyet ile aldım.biraz ağır bir makina kafama takılan tek konu o ama internettten takip ettiğim kadarıyla sağlam ve işyapan bir makina