SHIMANO ULTEGRA 14000 XTB 4+1 BB http://www.balikavmarketi.com/SHIMAN...BB-pid-56.html SHIMANO (YENİ) ULTEGRA CI4 5500 XSA 5+1 BB http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-YENI-ULTEGRA-CI4-5500-XSA-5+1-BB-pid-912.html yukardaki iki makina arasında kararsız kaldım kamış olarak italcana 4m Dedra 3 kullanıyorum... üsküdar ve boğaz civarında yemli ve rapala ile at çek çalışacağım iki makina arasında ki yorumlarınız ve tavsiyeleriniz ricası ile farklı surf makina tavsiyelerinizide dikkate alacağım saygılar
Selamlar boğazın akıntılı sularında ağır kurşunlar ile çalışıldığından yüksek devirden kaçının derim misinayı çekme anında çok yorar hatta çekemeyebilirsiniz. Bu yüzden benim tavsiyem daha düşük devirli olan ultegra 14000 den yana olur.
iki makina arasında ciddi ağırlık farkı var buda bir tercih nedeni olabilir mi? benim elim biraz ULTEGRA CI4 5500 XSA gidiyor
aslında yemli beklemeli avlarda lüfer haricinde serimakanların pekbi esbirisi yok olsada olur olmasada olur ama yemli lüfer avında hızlı makinaın avantajı lüferin takla atıp misinayı yakalayıp kesme yada mantardan sonrasına ulaşmaya çalışmasıtakımı kesmesine karşı avantaj sağlar ek olrak bu tip avlarda lüfer tasmalandıktan sonra kamışın ucu denize doğru indirilir ve hızlı bir şekilde sarılır. Gelelim sahte avcılığına sahte avçılığındada makinaın hızı en kötü 5,0 olmalıki aksiyonu ve kaçan balığı çok iyi bir şekilde canlandırsın, yansıta bilsin devri fazla olanın kullanım alanı fazladır ama devri düşük olanı da bu tip avlarda kullanıcaksak kolunu biraz daha seri çevirmek gerekir güç konusundada herikiside oldukca iyi makinalar
Şimdi şöyle ağırlık farkı var evet ama bir de şu var iki makinada da misina sarımı bir kol turunda bir metre kadardır önce bunu belirteyim dolayısı ile biri diğerinden daha hızlı sarıyor diye bir şey söz konusu olamaz aslında olurda fark 10 cm 20 cm fazla sarsa olur. Biri diğerinden 3 - 5 cm daha fazla sarıyor olabilir ama bu da önemli değil. Sürekli ağır kurşun at çek yapılması bir de üzerine boğazın akıntısı eklenince makinanın ağırlığından ziyade makina kolunun rahat çevrilip çevrilememesi önemli oluyor. Rapala at çek ile avlandığımda zaten rapalaya aksiyonu kamış ile makina ile veriyorum ve çok rahat oluyor gerçekten. Hatta xtb 14000 almayın bulabilirseniz xsb 10000 alın malum boğazda çift kalamaya hiç ihtiyaç duymuyoruz sırf çift kalama ve albenili renkleri yüzünden fazla para vermeyin.
selam Uluç, güzel konulara değinmişsin fakat bu işin içinden çıkılacak gibi değil elbette herkesin favori modelleri ve avlanma teknikleri var... makina seçimi sanırım kullanıcısına göre her zaman farklılıklar gösterecektir. bir arkadaşım da aşağıdaki ürünü tavsiye etti made in Japan olduğunu iddia ediyor aşağıdaki makina ile ilgili tecrübelerin ne der ??? http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=2204
Bende de ryobi ecusima var ve üzerinde made in japan değil design in japan yazıyor ve çin yapımı. Kötü makina'mı? hayır değil ama kesinlikle bir shimano makina da değil onu da belirteyim. Evet kullanıcı tercihleri önemli ama bu boğaz dışında ki avlar için geçerli söz konusu avlak boğaz olunca, 125 gr ve üstü ağırlıklarla at çek yapmak olunca, yüksek devir uzun süreli avlarda kullanıcıyı oldukça yorucu bir tercih olur. Bu tercihden memnun olan yokmudur vardır elbet.. ama bu onların sorunu.
önder abi gerçekten güzel olanı söylemişsin bu da gayet açıklatıcı bir söz olmuş elbette herkesin favori modelleri ve avlanma teknikleri var... makina seçimi sanırım kullanıcısına göre her zaman farklılıklar gösterecektir roypbi de güzel makinadır piyasa girdiğinden beri kulaıcıwı hiç üzmedi yarıyolda bırakmadı aynı zmanda bende ryobi kullanıcısıyım belirtmek isterimki ryobi japon tasarımı ve mühendisliği ile üretiliyor ama işcilik çin bu okadar sorun edilcek birşey değil mühendislik ve tasaım japonsa bunun denetimini mutlaka yapıyorlardır. ben olsam hangisini seçerdim yerine hangi avlarda kullanıcağını ve makinayı nasıl kullanıcağınız önemli mesela beklemeli avlarda kendi içinde 2 ye ayrılır. levrek ve sazan avlarında makinanın varsa ikinci kalaması sonuna kadar açılarak balık ağzına yemi aldığında yol alabilmesi için kullanılır. eğer ben bu özelliğe para vermek istemiyorum açarım makinanın kafasını misinayı küçük taşla sabitlerim dededen kalma usul kullanırım diyorsanız buda ayrı bir tercih . Kimileride makinaın kalamasını sonuna kadar açarbalık yemi aldı gezdiriyorken biraz yol verilir. kamış ele alınır. misayı tutarak kamışla bi tasmalama yapılır. kalama tekrar sıklır ve balıkla mücadele baişlar buda başka bir yöntem kimi avcıda hiç bunla5rla uğraşmaz teknolojinin nimetlerinden faydalanır. biotornur yada bu tip çift kalamalı makinalar kullanır. Eğer shimano almak istiyorsanız ozaman shimanonun kendisitesinde farklı ülkeleri tercih ederek oralarda neler varmış diye bi araştırma yapmanızı tavsiye ederim
Uluç and Ali Kemal sağ olun var olun ellerinize sağlık doyurucu bilgiler için... rastgelsin beyler...
Ne demek bunun için buradayız bildiklerimizi paylaşmak bilmediklerimizi öğrenmek için size de rastgelsin.
Eğer makinayı Baitrunner için düşünüyorsanız Shimano'nun bu çift kalamalı makİnalarını pas geçin; çünki bunlar hassas ayar yapmaya yarıyor ama makarayı baitrunner makinalardaki gibi tamamen boşlayamıyorlar; onun için gereksiz bence... Ben şahsen sözkonusu yemli avlar olsa idi 10000 veya 14000'i tercih ederdim; ancak işin içine at-çek olayı da giriyor ise 5500 olanının daha verimli olacağını düşünüyorum; çünki 490 gram gibi bir ağırlığa sahip; yani oldukça hafif ve sürekli at-çek için yorulma asgari seviyede olacak ve sizin olta üzerindeki hakimiyetiniz yükseleceketir ve bu uzun süre de devam edecektir; ancak diğer makinalar sanıyorum 700 gram civarında bir ağırlığa sahip;bunlar ile at-çek olayı bir-iki atıştan sonra ızdırap haline gelebilir... Tabii bu tamamen kendi fiziksel özellikleriniz ile ilgili; Uluç maşallah kalıp yerinde olduğu için bu makinalar devede kulak kalabilir; ama benim gibi boy 1,65 zar zor topluyorsa; biraz göbek v.s. var ise, bir de belli bir yaşa geldiyseniz hafif olanları tercih ediyorsunuz tabiatiyle... Şöyle de bir makina var; henüz taze; o makinaları düşündüğünüze göre bütçeniz hayli hayli elverir; bir inceleyin... Ben birkaç gündür kullanıyorum ve oldukça memnunum... Bir de balık yakalayabilsem tam olarak denemiş olacağım ama kısmet...(8000 PG) http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...ter-fishing-big/shimano-aceration-8000pg.html Ek: 5000'lik Ryobi Boğaz avları için bir miktar küçük kalacaktır sanıyorum; aslen Japon makinası olduğu, Çin'de üretildiği gibi bilgiler ve kullanılabilirliği zaten verilmiş...