Merhaba balık avı severler ben bu işte yeni sayılırım ilk önce doğru dürüst atıp çekmeyi öğrenmek için çok ucuz bir takım aldım ama kalitesiz ve bıkkınlık vermeye başladı bu arada istanbul/sarıyer semtinde atıyorum. Artık teleskop surf kamışa geçmeyi istiyorum ve istavrit olsun yani kıyıdan çekebileceğim balıkları avlamak istiyorum bikaç yere baktım bana kamış ve makine önerisi verebilirmisiniz? Uzağa atmak istiyorum o yüzden surfe geçmek istiyorum kıyıdan 15 20 metre takdir edersinizki ne kadar sonuç ve verim verir.şöyle bir kamış ve makine buldum doğrumudur acaba seçtiğim tür SHIMANO ALIVIO - CX TELE SURF 420 cm 200g ATARLI KAMIŞ , SHIMANO ALIVIO 4000 RB MAKİNE bana öneri verirseniz sevinirim ve bu tercihler doğrumudur acaba ? birde pek bir bilgim olmadığından şu soruyuda araya sıkıştırmak isterim. Çapariyle hangi tür balıklar çekilebilir birde okuduğum kadarıyla yem ve sahte yem gibi şeyler gördüm yemlerle hangi tür balıklar çekilir ? ve yemi aldıgım zaman hazır çapariyemi bağlıyorum yada böyle bir olay varmı? belki bu soru saçma gelebilir ama hiç bir bilgim olmağı için anlayışla karşılayacağınızı zannediyorum şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler...
Hoşgeldin Rafet. Shimano kalitesi apayrı ama şu linke de bir göz atmanı öneririm. Surf kamışa alacağın makine bence en az 50'lik olmalı. http://www.avmarketi.com/asp/product/11120/LINEAEFFE-SPRIT-SURF-KAMIS-OKUMA-TRAVERTINE-65-MAKINE-SET
surf kamışlarla at çek ağırlıktan dolayı biraz yorucu olabilir. daha düşük atarlı hafif bir kamış öneriyim diycem ama boğazda kullanıyorsunuz o yüzden ağır atarlı bir kamış seçmişsiniz zaten.. yapıcak bişey yok sanırım biraz kol kası yapıcaksınız bu arada seçiminiz gayet kaliteli..
Rafet merhaba. Alivio kamışı ben de kullanmaktayım, fiyatına göre oldukça kaliteli, acemiyi de zorlamayacak şekilde orta esneklikte iyi bir kamış, seçimin doğru. Ancak makine konusunda yanlış tavsiye verilmiş, 40 lık makina ufak gelir boğazda, ileri verimli atış şu aşamada yapamazsın, çekerken de çok hızlı sarman gerekir ki ufaklığını telafi etsin. Sana 1-2 shimano tavsiye edeyim, fiyatları da 120-200 tl arası gibidir tahminimce, en kötü 4-5 sene sorunsuz kullanırsın, iyi bakarsan çok daha uzun seninle olurlar; -Shimano alivio 10000 xsa (bunun makara yapısı uzun mesafe atışları için randımanlıdır-arc spool-) -Alivio 10000 fa (bunun özellikleri xsa dan azdır, ama fiyatı daha uygundur) -Shimano nexave 6000 veya 10000 fa (2 sene kullandım, müthiş makina) - Shimano exage 6000 veya 10000 fa (nexavenin 1 üst modelidir, daha güçlü ve pürüzsüzdür ama aradaki farkı henüz acemiyken anlamazsın) Umarım yardımcı olabilmişimdir.
teşekkür ederim bilgiler için artık kafamda surf le ilgili şeyler oturdu ne yapılması gerektiğini anladım.
Birşey daha soracağım bende şuan bitane silverstar hunter 3,50 mt 75/150 gr atarı var kaçlık kurşun atmamı önerirsiniz maxsimum ?
silverstar kamışlar düşük bütçeli giriş seviyesi kamışlardır ve fiyatına göre kalitesini tahmin edebilirsiniz. bence 75-100 gr max atar.. kullanan varsa daha iyi bir yorum yapabilir.
teşekkürler deneme fırsatım oldu 75 atıo misinanın kaliteside önemli bence tabi hazır çapari alındığı zaman fazla gr atamıyorsunuz
Shimano oldukça iddialı bir marka ancak aşağıdaki linke bir göz atmanı tavsiye ederim Rafet... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35466