Arkadaşlar bu sene adam akıllı bir takım kurmak istiyorum. Makinesinden kamışına, misinasına kadar bir takım kuracağım ama nasıl bir şey alacağıma karar veremedim. Hafif yemleri bile rahatlıkla atabileceğim bir takım istiyorum. Turna, sazan, kefal gibi tatlısu balıklarında kullanmayı düşünüyorum. Alacağım makine hem at-çek, hem de beklemeli avlarda kullanabileceğim bir makine olsun istiyorum. Bunun ağırlığı, bilyesi, atarı..vs. pek bilmiyorum, bu yüzden size sorarak alayım dedim. Kaliteli bir marka olsun istiyorum. Şuan aklımda Okuma marka makineler var, ama Shimano ve son zamanlarda sıkça duyduğum Ryobi markalara da bakmıyor değilim. Kamış olarak parçalılardan istiyorum, çünkü telekopikler sıkışıyor filan sinirim bozuluyor. Ayrıca parçalılar çok hoşuma gidiyor . Yine at-çek ve beklemeli avlara uygun olursa süper olur. Marka ve model söylerseniz memnun olurum. Ayrıca fazla pahalı da olmazsa sevinirim, toplam 250 TL civarı.. Sırf balık avı yapabilmek için motorsiklet alacağım, fazla para harcamamak lazım .
Merhaba Furkan kardeşim, at-çek ve beklemeli avlar birbirinden tamamen farklı e tabi ki buda kamış,makina özelliklerini etkiliyor at-çek benim gibi aktif avı sevenler için daha uygun aslında tabi tatlısuda turna için kaşık çekebilir çeşitli sahteler kullanabilirsin ama bunun yapısı farklıdır at-çek sürekli avlakta bulunarak hareketli bir av disiplini olduğu için hafif kamış ve makina kombinasyonundan oluşmalı ayrıca sağlam ve esnek bir yapıda olmalı dediğin gibi parçalı kamışlar bu iş için uygun genelde karbon kamış olur fakat bu takım ile beklemeli av yapamazsın sahile çakıp çay kahve içerken zilleri takip edemezsin bu işte olmaz diye birşey yok ama randımanlı çalışmak istiyorsan ikisi birbirinden ayrı konular dolayısıyla farklı takımlar gerekiyor.Beklemeli av yaparken parçalı kamışlar surf kamış olabilir lakin bunlarında fiyatları çok yüksek gelebilir sana örneğin 3 parçalı 4.50 bir surf kamış 350 lira civarındadır.Makina seçiminide buna göre yapmalısın çünkü ortaçağ savaşçılarının mızrakları gibi bir kamış var elinde bunun içinde 80 lik veya 90 lık büyük boy yüksek mukavemetli ağır işçi bir makinaya sahip olman lazım ki hem hedefi ıskalama hem takım randımanını sağla işte bu sebeplerden dolayı maliyet 250 kurtarmaz o yüzden seçimini yaparsan eğer spin mi surf mü? daha iyi yardımcı olabiliriz.250 lira maliyetle harika at-çek takımı oluşturabilirsin hatta artan parayla da teleskopik beklemeli av için bir kamış alabilirsin ama teleskopik istemediğini belirtmişsin bu durumda ikisinden birini seçmen gerekiyor.
Bende 2 adet teleskopik kamış ve 2 tane de makine var. Makinelere kurşun takmaya gelmiyor, ağırlığından dolayı cızırdaya cızırdaya zor çekiyor. Bu makineleri at-çek yaparken de denedim, beklemeli avlarda da denedim hep aynı ses ve çok yorucu oluyor. Makineler pek kaliteli değil. O zaman ben at-çek avı için bir takım yapayım, beklemeli avlar için de bir makine alayım daha sonra. Önerdiğin marka, modeller var mı at-çek için?
Makina ses çıkarıyorsa bunun bi kaç sebebi olabilir, ama akla en yakın gelen dişli tertibatının aşınmaya uğradığıdır.Anlıyorsan makina parçalarından aç makinayı ilk olarak makarayı çıkarırsın sonra altta vida varsa onu pense veya kargaburunla aç yalnız zorlama çünkü genelde onun açılış ve kapanış yönü terstir aksi yönde dene açtığında ortada bir mil olacak alt dişli takımdan gelen kısım bu ve yan kapağı açarsan dişli takımı görebilirsin ancak fazla oynama yapma dağıtırsan toplamak senin için zor olabilir iyice yağla kuma veya tuzlusuya soktuysan eğer korozyona uğramış olabilir pas sökücü ile güzelce temizle sonra tak parçaları kum varsa işin zor o ses kolay kolay geçmez Neyse gelelim at-çek takıma benim favorim okuma fakat bugün siparişlerimin elime ulaşmaması nedeneyli farklı marka modeller satın aldım ama sen bulursan bu takımı tavsiye edeceğim.Kamış okuma sea spin kamış,makina ise okuma trio 40s 40 lık makina al gerçekten harika bir makina fiyat biraz yüksek bunu almak istemezsen eğer okuma safina pro spa 40 lık makinayı al fiyatı 45 lira civarında bu arada profilindeki okuma flame makinada gayet hoş onunda uygun boyutunu kullanabilirsin. Misina tercihini örgü misinadan yana yap düşük kalınlıklarda yüksek çeker gücü sağlar 0.25 misina uygundur üstüne çıkmamaya çalış 0.30 da kullanabilirsin sorun yok daha kalın misina istiyorsan eğer köstek kısmını yani takımı yapacağın kısmı fluoro carbon misinadan yapabilirsin sağlam ama gam yapabilecek türden misina çeşidi ben pek tercih etmem ama sen kalın misina varsa makinanda bunu yapman iyi olabilir oscar'ın görünmez misina tabir ettikleri fluoro carbon misinayı temin edebilirsin.Yalnız alırken ürüne bak kaplama olmasın.
Bende saydığın makineler arasında kalmıştım . 40s biraz pahalı, flame çok hoşuma gidiyor, safina spa 40 cazip . Karar veremedim.. Kamış güzelmiş, hoşuma gitti. Kabaca takım şöyle (makinede değişiklik olabilir); http://www.avmarketi.com/asp/product/13862/0-30-REMIXON-FUSION-IP-MISINA-100mt http://www.avmarketi.com/asp/product/13508/Okuma-Salina-SeaSpin-20-60g-kamis-300m http://www.avmarketi.com/asp/product/16714/Okuma-Trio-40S-makine Misina da çelik tel kullansam olmaz mı? Ryobi marka makineleri nasıl buluyorsun? Takımı neredeyse kurdum . Sınavlar filan bitsin alacağım hemen Sahteler filan da var daha, ama onları gelen raporlara göre değerlendireceğim .
Kamış için okuma sea spinin 2.40 lık olanı daha makul buradaki daha sert aksiyonlar için tasarlanmış 2.40 boy ve 20-40 atarlı olanına baksan daha iyi olur.Okuma flame gönlünden geçiyorsa al derim okumanın yedek parça garantisi ve kalitesi tartışılamaz.Ucuz makina istiyorsan safinayı öneririm fiyatına aldanıp kalitesizdir deme sakın gayet güzel bir makina Ryobi leri denemedim hiç bişey diyemem.Misina konusunda 100 mt yeterli olmayabilir 0.30 180 mt civarı alır o makinalar o yüzden 16 değil 30 lira gibi çıkar zaten genel itibariyle o fiyatlarda oluyor bojin çin malı lakin güzel misina onları araştır sufix e de bakabilirsin bence güzel takım oldu okuma sea spin 2.40 (20-40) Okuma flame 40 Sufix 0.25 yada 0.30 (daha yükseğe çıkma) 180 mt Bu takım uygundur aynı tür kombinasyonlar düzenleyebilirsin.Sahteler için fazla kasma kendini levrek gibi ruh hastası bir balık ise hedefin ne yapacağı belli değil her sahteye atlayabilir ama unutulmamalı ki balık doğal ortamında ne ile besleniyorsa ona göre yem seçmeli örneğin kefalin olduğu yerde levrek olur bu kefalle besleniyor demektir o zaman kefali andıran sahtelere yönel marka fiyat çok önemli değil ama kıyaslarsak rapala x rap serisi ile herhangi ucuz işçilik bir marka bir olmaz çünkü rapala markası sahtelere 7 kat boya atar yüzüşü bozulmaz çizilmez çatlamaz kolay kolay bu anlamda ciddi fark vardır ama levrek Levreğin ölümü rapaladan olsun diye o markaya atlayacak diye birşey yok ben bugün remixon aldım bence gayet güzel iş yapar. Neyse uzatmadan hayırlısı olsun şimdiden kardeşim.
Senin sahtelere baktım, iş yapacağa benziyor. Ben Kurtboğazı'nda avlanacağım ve öğrendiğim kadarı ile geçen sene köylüler gümüş atmış bolca. Bu nedenle gri renkli, parlak sahteler düşünüyorum. Levrek tarzı sahteler de kullanacağım. Geçen sene aşağıdaki kaşıktan vardı, ama akraba dibe taktı gitti. Bundan kesin alacağım. http://www.avmarketi.com/asp/product/14614/REMIXON-SF22-YAPRAK-KASIK-23G Aşağıdaki gibi sahteler de olabilir. http://www.avmarketi.com/asp/product/6679/BALZER-MR-CL-CHROMO-FL-12CM http://www.avmarketi.com/asp/product/2998/CORMORAN-CORAZ-MINNOW-7cm http://www.avmarketi.com/asp/product/3000/CORMORAN-CORAZ-MINNOW-7cm Neyse daha zamanım var sahtelere bakacağız artık. Teşekkürler yardımın için .
Furkan kardeşim, o sahteler fiyat itibariyle bence yüksek aynı paraya daha iyisini alabilirsin strike pro lara göz at istersen bir ama sen gir malzemeciye 5-6 liralık sahteler var benim aldığım remixon gibi gri parlak tonlara yönel doğal ortamdaki yemlerine benzesin 3 liralık sahteler var alba star;'ın sert balık modelleri çok kalite değil ancak kendini kanıtlamış bir sahte linkini atıyorum hemen.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38623&highlight=bergama Ayrıca tatlısuda kullancaksın galiba batarlı modeller kullanabilirsin benim favorim rapala fatrap ve dives-to serisi harika malzemeler ota çöpe takılmaz fiyatları yüksek biraz ama alacağın sonuçlar seni tatmin eder.Turna avında kaşık kullan bence kırmızı tonları kullanabilirsin zaten yaz aylarında turna yemlenme saatinde hemen hemen herşeye atlar döneme girer o kaşıklar iş yapar yaprak kaşık hakkında birşey söylemek istemiyorum fakat aksiyonu ve atarken ağırlığı kafamı karıştırıyor alır denersen bana özelden mesaj at
Geçen senelerde yaprak yemden vardı ondan çok umutluydum ama Kurtboğazı'nda akraba kayaya taktı, kurtaramadık. Nokta atışı yapıyordum uzun mesafede . Alınca ilk deneyeceğim yem o olacak, olumlu sonuç alırsam sana mesaj atarım . Kurtboğazı'nda turna avlamak gibi hedefim yok çünkü amerikan levreği turnayı kuruttu diyebiliriz ama turna gelirse süper olur. Daha önce at-çek avında hiç balık yakalayamadığım için levrekle başlamak tecrübe kazandırır hiç değilse . Önerdiğin sahte de güzelmiş Olmazsa önce maliyeti düşük sahtelerle deneme yapayım, zamanla daha iyilerini de alırız. Şu üniversite sınavları filan bitsin denemelere başlayacağım, zaten o zamana kadar balıklarda iyice kendine gelmiş olur .
yok ben girmiycem yani girip boş dönmektense hiç girmiyorum seneye giricem artık dershane moduna girmeyi hayal bile edemiyorum
Bu sene deneseydin hiç değilse tecrübe olurdu. Seneye ygs sınavı ocak ayında olacakmış galiba. Neyse hayırlısı ne ise o olsun Bakalım ben ne yapacağım yarın . Bu sene kazanıp kurtulma çabasındayım. Aylardır robot gibi yaşıyorum, bu sene kazanıp yazın hobilerimle başbaşa kalmak istiyorum
Sorma yav herkes bi alem oldu zaten bu yıl hocalarımız şöyle tavsiyelerde bulunuyor herşeyi bırakın derslere odaklanın peki yaptık diyelim çok iyi bir üniversite kazandık ve çok iyi derece ile mezun olduk işimizde yüksek maaşla hazır ve mutlu şekilde çıktın ünv. kapısından bugüne kadar herşeyi erteledin ve artık hazırsın çıktın kapıdan ve bi araba çarptı öldün ne oldu sonuç ertelenen hayaller bir yere gitmek istiyorsan zamanında git sonra gitmek için vaktin olmayabilir hayat bu kadar kısa işte gelecek bazen hiç gelmeyebilir o yüzden herşeyi bırakıp sadece bir noktaya odaklanmayı sevmiyorum evet işini yaparsın hakkını verirsin ama geri kalan herşeyi ertelemek bana göre değil ben hayatı yaşamayı seviyorum doğayı seviyorum doğa ile başbaşa kalmak bana herşeyden çok mutluluk veriyor o vaktimin çoğunu kemiksiz 3 kilo çeken kitaplarla harcamam ve bugüne kadar ölümüne çalışmışlığım olmadı hiç öğretmenlerim ve arkadaşlarım hep senden bi halt olmaz derken onların isteyip çok çalışıp hayattan kopup yapamadığını ben yaptım ve hatta kaza geçirdim 2 ay evde yattım sonuç bana o sözleri söyleyenler sadece helal olsun demekle yetindi işte bunu dedirtebilirsen insanlara senden korkmaları gerektiğini anlarlar hayattan korkma yaşa herşeyi hayat senden korksun unutma şans da cesurların yanında neyse kafanı şişirmeyeyim şimdi
Furkan öncelikle sınavında bakaşarılar kardeşim, umarım herşey yolunda gider. Bende bahsettiğin gibi hem hafif kurşunla yemli av yapmak hemde atçek için 2. bir takım oluşturmak düşüncesindeyim. Biraz araştırma yaptım bu konuda ancak henüz edinmedim ekipmanımı. Öncelikle kamış olarak sana Okuma V-systemin 3 mt 40-80 gr atarlı modelini tavsiye ederim. Küçük sahteleri de atabildiğini (10 gr civarı) bizzat test etmiş bulunuyorum. Aksiyonu da ağırlığı da fiyatına göre iyi ve kaliteli bi kamış. Tatlısuda stopersiz şamandıralı takım da kullanırsın, hafif kurşunla uzağa atarak yemlide yaparsın, ağır kaşıkları kullanma özgürlüğünde olur, daha ne? Yanında verilen bazuka da cabası. Nette fiyatı 130 lira civarında ama bi dükkandan pazarlıkla peşin paraya anlaşırsan ciddi indirimler yaptırabilirsin gibime geliyor. Makineye gelince, benim sana tavsiyem shimanodan şaşmaman. Ha Okuma kötümüdür? Asla ama shimano her zaman önde bence. Parasını hakeden güzel makineler. İyi bakılırsa yıllarca sorunsuz kullanılabilecek, yarı yolda bıraktığını duymadığım bir marka (yedek parça hariç...) . Eğer Türkiye'den alacaksan Catana modelini tavsiye ederim. Yurt dışından getirteceksen işler değişiyor tabi... Şimdiden rastgelsin, sağlıkla kal
Shimano nexave 4000 fb makinen bu olsun hem at çekte hem yemlide kullanırsın. Kamışta Erhan arkadışımızın önderdiği kamış olsun hem at çekte hem de yemlide gönül rahatlığı ile kullanırsın. Bu arada sınavında başarılar aman dikkat kaydırma yapma.
Uluç abinin önerdiği nexave makina benimde kullandığım bir makina ve inan fiyat/performans değeri çok tatmin edici, bütçeni zorlayabilirsen kesinlikle tavsiye ederim. Ben fiyatı biraz daha yüksek diye yazmamıştım
Furkan şimdiden hayırlı olsun, inşallah gönlündeki avlara rastgelir. Bir sorum var: Yaprak kaşığın yüzüşü nasıl? Döner kaşıklardan farklı galiba? Arkadaki yaprağın çekilirken aksiyonunu gözlemleme imkanın oldu mu? Bunlar alabalık için kullanılabilir mi? (soru 4 oldu ama idare ediver )
Bugün kafam şişti zaten paragraf soruları sayesinde, bu forum ilaç gibi geldi vallahi . Teşekkürler.. Beklemeli ve at-çek avları için ayrı ayrı takımlar kurmaya karar verdim. Şuan at-çek avı için takım kurmaya çalışıyorum. Shimano'nun kalitesine diyecek laf yok zaten ama fiyatlar biraz zorluyor. Aslında Shimano Catana'lar hoşuma gitmedi değil, ama Okuma Flame uzun zamandır istediğim bir makine idi. Terciğim büyük ihtimal Flame olacak, ama olurda alamazsam Catana düşünebilirim. Okuma kamışlar çok hoşuma gitti, önerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler, kaydırma yapmadım galiba ama çok abartmışlar sistemi kaydırılacak o kadar çok şey vardıki . Kişiye özel kitapçıklar vardı, üzeribde fotoğraflar filan, onun numarasıydı, tc. noydu filan kaydırma yapmadıysam iyidir. İki avlanma tekniği için de ayrı ayrı takım kurmaya karar verdim, sanırım en doğrusu bu. Fiyatı epey fazla,tabi kalitesi tartışılmaz ama hiç tecrübesi olamayan için biraz fazla profesyonelsanırım . Hareketi döner kaşık gibi, biraz daha yavaş hareket ediyor dönerken ama pek fark yok. Döner kaşıktan farkı ince, uzun yapılı olması, hareketlerinin biraz daha ağır olması vs. Kuyruğun işlevini pek öğrenedim, çünkü yarısını daha kullanamadan kırmıştım .
Sınavın iyi geçmiştir ve inşallah istediğin puanı alırsın abicim. 4. soruyu atlamayalım lütfen. Alabalık için?